moich znajomych mały urodzony 27.03.09 waży 7kg, nie był wcześniakiem, ani nic z takich rzeczy, nie jest też niejadkiem, więc Wy się nie martwcie, że Wasze maluchy mało ważą, on jak na chłopca to jest chyba poza centylami ale tymi dolnymi
reklama
No ten chłopiec na pewno jest poza siatką i taką wagą to bym się martwiła... To że nie jest niejadkiem jeszcze nie świadczy że wszystko jest ok. Ja bym od razu jakieś straszne choroby, zaburzenia wchłaniania podejrzewała, ale ja jestem czarnowidzka jeśli chodzi o choroby
nie on jest po prostu zaniedbany już od życia płodowego ;-) nie mi ich osądzać, ale to tylko i wyłącznie wina rodziców nie ważne wróćmy do naszych pociech:-) a co do wagi mojego malucha, to nie wiem czy by dużo przybrał, bo pod koniec wysłali mnie na dietę a przy moim niecałym 160cm nie wiem czy dałabym radę jeszcze go dźwigać jak by przytył ;-)
Ostatnia edycja:
ja mam oczy zielono-niebieskie, mój m prawie czarne - Weronika miała błękitne mniej więcej do 2 lat, potem zielonkawe, teraz ma prawie 4 lata - i "idą" jej w piwne... więc w sumie nie wiadomo jakie będzie miała i kiedy się to ułoży... a Jula ma jak na razie niebieskieDziewczyny chciałam was zapytać u oczy.
Bo wiadomo, dzieci rodzą się z niebieskimi.
Jaki aktualnie kolor ślepek mają wasze pociechy, Gosiula ma niebieskie, po mamusi, u nas to kolor dominujący (mój tata i brat to niebieskoocy blondyni, ja tylko niebieskooka) więc mam nadzieję, że już jej tak zostanie. Bo kolor oczu chyba do roku powinien ulec zmianie na właściwy??:-)
agentka łaskawie zjadła obiadek, ale mleka tylko 50ml dzisiaj wypiła, wczoraj nic... za to soczek ślicznie pije z niekapka - pod warunkiem że jest "kapkiem" (tzn. jak nie założę zaworka) ;-)he he he, now eim przepraszam, ale mnie rozzbawiłaś na maksa... Jula to niezła agentka
Edis trzymam kciuki
Ja na razie karmię, Izę karmiłam 1,5 roku, Wojtka też bym tak chciała, zobaczymy jak to będzie. Martwi mnie to że wciąż nie mam miesiączki, czy wy wszystkie już macie?
G
gosia88
Gość
Ja nie mam @ ale ja biore tabletki.... ale poki nie bralam to zdazyłlam dostac 2 razy- chyba po 7miesiacach. Moja mama mi powiedziala ze ona nigdy nie dostala @ podczas karmienia a karmiła cala czworke dzieci- a przypomne ze mnie prawie 3lata karmiła az wstyd ze ją tyle doilam;-) Tylko ze ona wtedy jeszcze chorowala na tarczyce i nie wiedziala o tym wiec to moze dlatgeo...
Justyna337
Fanka BB :)
ja dostałam pod koniec grudnia także też niedawno i dopiero jak zaczęłam kamrmić małą max 3 razy dziennie - więcej nie chce.
edis możesz spróbować pić dużo szałwii i mięty (b. dużo) - trzymam kciuki
edis możesz spróbować pić dużo szałwii i mięty (b. dużo) - trzymam kciuki
reklama
Justyna337
Fanka BB :)
Zuzka też niebieskie - jak wiecie;-)
a co do centylów - nawet mnie nie denerwuj, to dla mnie drażliwy temat:-( ale jeśli chodzi o główkę to nie wiem, malutka jest cała;-) wagowo poniżej 3............
a ja się muszę pochwalić - bawimy się z Zu tak, jak kiedyś kiedyś. ja przesuwałam jej rączką po buzi mojej i mówiłam buzia mamusi buzia mamusi... i tak ją skłaniałam do otwarcia rączki - bo długo miała zaciśnięte piąstki. i ostatnio powtórzyłam ipamietała więc rozszerzyłam to i przeskakuję - czoło nosek a potem chwytam jej rączkę i całuję albo podgryzam. i zuzka zawsze tak mnie waliła w twarz że ło matko. a dzisiaj pierwszy raz najpierw przesuwała delikatnie rączką po mojej buzi i czekała pzy buzi aż ją wycałuję a potem tak samo delikatnie przeskakiwała z czoła na nos i buzię Super - aż się wzruszyłam, że coś tam wykumała sobie/
pł godziny póxniej zdzieliła mi łapką w twarz
a co do centylów - nawet mnie nie denerwuj, to dla mnie drażliwy temat:-( ale jeśli chodzi o główkę to nie wiem, malutka jest cała;-) wagowo poniżej 3............
a ja się muszę pochwalić - bawimy się z Zu tak, jak kiedyś kiedyś. ja przesuwałam jej rączką po buzi mojej i mówiłam buzia mamusi buzia mamusi... i tak ją skłaniałam do otwarcia rączki - bo długo miała zaciśnięte piąstki. i ostatnio powtórzyłam ipamietała więc rozszerzyłam to i przeskakuję - czoło nosek a potem chwytam jej rączkę i całuję albo podgryzam. i zuzka zawsze tak mnie waliła w twarz że ło matko. a dzisiaj pierwszy raz najpierw przesuwała delikatnie rączką po mojej buzi i czekała pzy buzi aż ją wycałuję a potem tak samo delikatnie przeskakiwała z czoła na nos i buzię Super - aż się wzruszyłam, że coś tam wykumała sobie/
pł godziny póxniej zdzieliła mi łapką w twarz