reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

no mój też się urodził 2 tyg przed terminem, wale to nie jest wcześniactwo :-p ważył 3850 i miał 61cm, pomyśleć co by było jakby się urodził w terminie :-)

reklama
no właśnie mój Kuba jest na 35 centylu, był na 10, jedna lekarka mówiła, że ma za małą główkę, ale inni powiedzieli, że jego główka jest zupełnie ok, po prostu geny ;-) i miał robione USG ciemiączka i w środku też wszystko ok (miałam skierowanie na USG bo mieliśmy ciężki poród) tylko ta lekarka mnie zawsze wkurzy, ale chodzę do niej tylko przy okazji szczepień, a tak to chodzimy prywatnie do kompetentnej pani pediatry ;]

Ostatnia edycja:
Edis trzymam kciuki :tak:
Ja na razie karmię, Izę karmiłam 1,5 roku, Wojtka też bym tak chciała, zobaczymy jak to będzie. Martwi mnie to że wciąż nie mam miesiączki, czy wy wszystkie już macie?

agniesia o kurcze dwa tygodnie wczesniej i taki duzy....
Moj wazyl 2925g i mierzyl okolo 48cm....pisze okolo bo jak go mierzyli 3 dni po porodzie to pediatra w szpitalu mowil ze ma 48cm a pielegniarka w domu mowila ze ma 47cm...pozniej za trzy dni ze ma 50cm....cos zle go mierzyli.....

Eve nie jest zle....Ada dobrze wazy....
Sa dzieci ktore jeszcze mnie waza.
Pamietasz jaki chudzilec byl z mojego Szymka?
Teraz sie troche podtuczyl:tak:

Kasia moj Szym napewno am geny po mnie:-(bo ja jak bylam mala to nie chcialam nic jesc....teraz przydalo by mi sie pwrocic do tamtych czasow bo mam apetyt az za natto:-D:-D:-D....

Jutro mu gotuje barszcz bialy....jadl dwa tygodnie temu i strasznie mu smakowal z kielbaska i jajkiem i do tego ziemniaczek....

Wiem ze Wy napewno tego nie podajecie maluchom ale ja nie mam wyjscia , SZym musi cos jesc....
Lubi jeszcze pulpety z sosem pomidorowym.....
CZasami ma tak ze nie zje na drugi dzien tego samego
Ewelcia, ale Szymuś waży naprawdę OK przecież:tak:
Zresztą ja też proponuję Hani niemal wszystko. I uważam że tak trzeba żeby dziecko później akceptowało różne potrawy. Oczywiście z rozsądkiem - bez albo z min soli i nie daję smażonego. Poza tym je właściwie wszystko. A że ma 8 zębów to radzi sobie także z posiłkami o stałej konsystencji,co mnie cieszy niezmiernie:-D Niestety słoiczki w kąt całkiem już:-(
A faktycznie Agnesiaa Kuby waga ur imponująca - nie dziwne że jest poza siatką:-D

Irmaa - miesiąc temu dostałam - także niedawno. Ale może jeszcze dużo karmisz? To chyba też trochę od tego zależy...
Dobrze pamietam Cię z czerwcówek 06?

reklama
u nas wszystko w okolicach 75, główka też. Ale podobno ew różnice nie mają większego znaczenia, byle wszystko szło obranym kanałem:tak:

Do góry