reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Gosia umie już wchodzić do łóżeczka i wychodzić z niego przez dziurę powstałą po wyjęciu 2 szczebelków.
Doskonale wie, które to szczebelki, i bardzo lubi się nimi bawić, stuka 1 o 2 i nigdy się nie uderzyła, prędzej już kogoś :-)

reklama
daisy26 ja już dawno nie karmię piersią (karmiłam tylko 5 miesięcy) i różnica mi została dość spora, więc póki jeszcze karmisz dawaj też lewego żeby się choć trochę wyrównało, chociaż może to i indywidualna sprawa, ale po co ryzykować że później jeden będzie o rozmiar większy :-)

dobrze wiedzieć że nie tylko mój jest urwis :) faktycznie najlepsze rzeczy do zabawy to są te których nie chcą dać :) u nas garnki, pokrywki, patelnie, łyżki drewniane, trzepaczki to jest wiecznie wywleczone z szafek ale żeby się tym bawił to nie, tylko po to żeby roznieść po całym domu :)zabawkami też się nie zajmie, choć czasem się zdarzy jak załączy wszystko co wydaje dźwięki, choć wczoraj porwał taki pojemniczek na olej bądź ocet od kompletu na stół, bawił się tym chyba z godzinę, nakręcał i odkręcał ta nakrętkę, ale musiałam siedzieć koło niego, na szczęście udało się coś oglądnąć przy tym :)
a co do rozwoju no to jak już pisałam chodzenie ma opanowane, wszystko otwiera, z szafek ubrania wyciąga, do pralki tez wchodzi - sam sobie otwiera :), cześć, piątkę dam, przyniesie coś jak się go poprosi, jak ma coś w buzi to też wypluję jak mu każę, a co do mowy to chyba długo będzie trzeba czekać, na razie tylko mama, błe i bła choć we wtorek wyszło mu tata, więc może już będą dwa słowa :)

Hahaha uśmiałam się :-D:-D:-D fajne łobuziaki :-)
mój też miętoli ręką między nogami podczas kąpieli :-D
a jeśli chodzi o zabawy to właściwie jest grzeczny, bardzo dużo się bawi swoimi zabawkami - sam siedzi w swoim pokoiku i ja tylko słucham różnych dźwięków i melodyjek i jego komentarzy :-D
pozwoliłam mu grzebać w szufladzie z pokrywkami i zawsze ją otwiera ale nigdy (jak na razie) żadnej nie wyjął ;-)

A ja chyba już mogę powiedzieć że mój mały zaczął dziś chodzić :-):-):-) Przeszedł kilka razy dłuższe kawałki i wcale się nie rozpędzał tylko hamował i przystawał jak szedł :-) A co najdziwniejsze to pierwsze dłuższe kroki stawiał w skarpetkach na kafelkach w kuchni :-pAle się cieszę jepiiiiiiiiiiiiiiiii :-D:-D:-D

edit: Sprawdziłam że pierwsze kroczki zaczął robić 11 lutego :-)

Kuba już od dawna już wie gdzie ma siuśka, jak się tylko siedzieć nauczył to zobaczył, że coś tam jest :-) i później przy przewijaniu szukał go ręką, teraz już się nim nie interesuje szczególnie:-p

reklama
Do góry