reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

my dopiero niedawno zaopatrzyliśmy się w nocnik, ale mały chętnie siada, raz zrobił kupkę, raz siusiu, a teraz troszkę zaniedbałam nocnik, bo czasu mało, ale sadzam go tak w ubranku żeby się oswajał, nie spieszymy się z tym :-p przyjdzie czas będzie pora :-)

reklama
racja
wszystko zalezy jak my chcemy :tak: ja bym chciała by szybko sie nauczył nie ze wzgledu finansowych tylko ze wzgledu ze latem jest goraco i w tym pamperchu, pupa tez musi oddychac :-)
Ja byłam w szoku jak mojej kumpeli 6 m-ny synek wołał juz na nocnik i miała spokoj

a @ dostałam 1,5 miesiąca po porodzie mimo, że karmiłam piersią jeszcze przez 5 miesięcy :eek: ale że Kuba był jeszcze mały to nie widziałam żeby się odpychał ;-)

my właśnie chcemy latem uczyć go korzystania z nocniczka, będzie ciepło, będzie mógł sobie cały dzień latać po domu z gołą dupcią, bo teraz to za zimno, a nie będę go co chwila rozbierać i ubierać, trudno już jedno lato w pampersie przeżyliśmy :-p a z tym 6 miesięcznym wołającym na nocnik to chyba przesada, bo takie dziecko nie mów, nie chodzi, ewentualnie pełza i niewiele rozumie o sikaniu :eek:

bansik ja też nie pomogę, bo mój mały cieszy się do wszystkich, nikogo się nie boi i każdy go chce na ręce brać, niektórzy to nawet ćwiczą na nim "oswajanie" się z małym dzieckiem ;-) jedna kuzynka to aż szoku doznała ze mały się do niej przytulił - ona zawsze się bała dzieci i mówiła ze to pierwsze dziecko które ma na rękach :-D
a co do nocnika to my dopiero dostaniemy na roczek ;-) latem też chcę puszczać małego w tetrze żeby czuł ze mokre i uczył się na nocnik :tak:

Myślę że z tą niechęcią podczas @ to prawda. Właśnie mi się skończyła i Hania znów wieczorem bez rozgladania się i zachęty zajadała:tak: a miałam już wrażenie że nie chce cycolić:-(

Ja byłam w szoku jak mojej kumpeli 6 m-ny synek wołał juz na nocnik i miała spokoj

A to miał być dowcip:-D:-D:-D,bo chyba nie uwierzyłaś tej koleżance

My też czekamy do lata,mamy nocniczek już od jakiegoś czasu był moment ze mała mocno,głośno robiła kupkę więc na szybko ja wysadzałam i udawało się,ale od jakiegoś czasu robić gdzieś cichutko w kącie i jak się pojawi to capi na odległość :rofl2:

reklama
Zgadzam się z dziewczynami nie ma takiej opcji zeby 6 miesięczne niemowlę umiało zawołać na nocnik, ba nawet roczne nie jest samo świadomie, wyrazic takiej potrzeby, owszem można dopilnować i sadzać dziecko na nocnik, ale nie mówmy ze dziecko samo woła, nie jest to mozliwe, bo tak małe dziecko nie jest w stanie zrozumieć dlaczego ma się załatwic na nocnik, poza tym nie potrafi kontrolowac zwieraczy.
Na potwierdzenie moich słów odsyłam do artykułu
Nocnik - kiedy czas na naukę? | MamyBaby

maniulka moja Zocha tez gdzieś sobie w kąciku przycupnie, lubi takie intymne, zaciszne miejsca do robienia kupy, gdzie może się w spokoju skupić;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry