reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

reklama
dziewczyny mam pytanie czy uczyłyście już maluchy samodzielnego jedzenia?? chodzi mi o korzystanie np z łyżeczki, bo rekami to raczej wychodzi :)

u nas chodzenie to już podstawa, sam wstaję z podłogi bez podpierania się, ale mówienie..... tylko mama i tylko wtedy jak coś chce :)
cześć też poda i buzi zrobi takie z otwartą buzią żeby soczyste było, noo i kosi kosi opanował :) ale najlepsze jest jak "tańczy" jak mi się uda go nagrać to Wam pokażę bo to się opisać nie da :)

Oli.p jeżeli dam Małgońce kanapkę bez skórki w łapki to sama sobie gryzie i naprawdę ładnie jej to idzie, ale o jedzeniu łyżeczką samodzielnie obiadu to chyba na razie nie ma mowy, za wcześnie ....:sorry::sorry:

Jadźka brawo dla Seby :-D

Olip - zdolny Twój maluch :tak: mój sam wcina cokolwiek do ręki dostanie ale łyżeczka to nie - za wcześnie dla niego. A pije z niekapków, z normalnego kubka jeszcze nie umie

Mój też dziś zrobił postęp - zrobił raz 4 kroczki - przeszedł od piekarnika do szafki z szufladami :-D

Gosia od jakiegoś czasu przykłada sobie komórkę do uszka (dostała od mojej cioci starego sony ericsona :-p:-p) i robi "halo-halo" a od dziś, dosłownie od dziś, umówi "halo-halo" jeszcze troszkę niewyraźnie, ale jest.

jeszcze wczoraj tego nie umiała, dzieci uczą się z dnia na dzień :-):-)

Gosia od jakiegoś czasu przykłada sobie komórkę do uszka (dostała od mojej cioci starego sony ericsona :-p:-p) i robi "halo-halo" a od dziś, dosłownie od dziś, umówi "halo-halo" jeszcze troszkę niewyraźnie, ale jest.

jeszcze wczoraj tego nie umiała, dzieci uczą się z dnia na dzień :-):-)
No gratulacje
Sebek też przykłada telefon ale halo nie mówi. Troche dzisiaj chodził z pchaczkiem ale się nieraz przewraca więc chodziłam i rękami go asekurowałam
Dzisiaj pierwszy raz kąpał się ze starszym bratem i obydwaj byli zadowoleni

Ale fajnie :) ja na halo to chyba będę musiała baaaardzo długo czekać :) i faktycznie z każdym dniem coraz więcej potrafią, a najzabawniej jak próbują naśladować dorosłych :) mój Kacper uwielbia robić pranie, wyciąga brudne rzeczy z kosza i wkłada je do pralki :)

reklama
Do góry