reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

magdalenko tylko tak z pół godzinki wcześniej, bo podobno nie powinno się dzieci kąpać jak są zaraz po jedzeniu, ale nie wiem dlaczego moze to jakiś zabobon
moja mama zawsze mówiła że nie można od razu bo przepukliny można dostać, ale faktycznie ciekawa jestem czy to prawda czy może jakieś bóle brzucha mogą się pojawić czy co? Ale to może z tego samego powodu nie uprawia się sportu zaraz po jedzeniu ani nie pływa w wodzie tylko się czeka te pół ha aż się żarełko w brzuchu ułoży ;-)

magdalenka ja tak samo tylko wieczorem, a w dzień jakoś nie pamiętam :zawstydzona/y:
ivaz super ze mała tak się skupia :-)

reklama
Ivaz-b.dobre nawyki z myciem zebow:tak:
Jak juz dzieciaki sie naucza chodzic czyli "odwala swoje" to duzo potem ich umiejetnosci zalezy od rodzicow,jakie mu przekaza i nawyki wyrobia.
Musze sie porzadnie wziac za nocnikowanie (niech sie chociaz oswaja),samodzielne jedzenie i picie z kubka normalnego,mycie zabkow,przyzwyczajanie sie do czesci garderoby itp.

Dziasla rozpulchnione w stopniu przecietnym.
Nadal tempka ale nizsza-w pupie 38,2 wiec nie tak zle.Antybiotyku nie kupilam,zobaczymy co przyniesie weekend.To raczej przyziebienie lub 3 dniowka bo my oboje z mezem tez podziebieni:eek:

Saro ja tez za ten nocnik musze się wziąć bo na razie nocnik słyzy Zośce jako kapelusz, nie chce na nim siadać nic, a nic, pewnie i tak na razie nie załapie o co chodzi, ale przynajmniej niechby sobie na nim posiedziała, ale za to pije w miare dobrze z normalnego kubka bo niekapków nie zaakceptowała, z tymze wlewam jej do kubeczka nie duzo picia, jak wypije to robie znów małą dolewkę, teściowa tak ja nauczyła

Gosia z kubeczka normalnego też już ładnie pije :tak: ostatnio daliśmy jej picie w niekapku i tak się chciała napisać, ale nie wiedziała jak bidulka, trochę śmiechu było :-D
właśnie, przyzwyczajanie do pewnych czynności jest bardzo ważne, i im wcześniej się zacznie tym dziecku lepiej wejdzie w krew ;-)

Hej dziewczyny... powiedzcie mi czy stosowałyście coś na rozwolnienie u swoich pociech??Igorek wlasnie dostał i troche się zaczynam martwić gorączka rozwolnienie w prawdze w czoraj byłam u lekarza ale nic poważnego nie stwierdziła a dziś już nie zdążyłam...

reklama
Do góry