magda19lenka
MTM
wy się martwicie za małą waga a ja na odwrót ..... Gosiula waży około 11,5 (na domowej wadze) i mis ię wydaję, że za dużo .... i niech mi nikt nie mówi .... zacznie biegać ruszać się to zrzuci bo ona cały dzień przecież jest w ruchu, a to na czworakach a to chodzi po te kilka kroków. Jest już duża a przybiera na wadze szybciej niż jak była młodsza ... więc stwierdziłam, że Mała po prostu za dużo je. Martwię się żeby nie miała nadwagi po tatusiu i jak większość jego rodziny. Problem jest tez z tym, że teściowie jak tylko u nich jest to wpychają w nią wszystko, 10 min po zjedzeniu obiadu je pół banana, po 20 minutach brzoskwinie, potem ciasteczko, a to ktoś je obiad to dostanie kartofelka, itp. Zasadniczo je 5 posiłków dziennie + cycuś w dzień ze 2-4 razy i w nocy (różnie od 1 posiłku do nawet 4) i jak sobie ostatnio uświadomiłam ILE ona je to sobie pomyślałam, że sama ja tucze a teraz się martwię. Doszłam do wniosku że będę dawała jej mniejszeposiłki w ciągu dnia (chyba że wyraźnie będzie otwierała buzię że chce jeszcze bo jest głodna) i cyc w ciągu dnia też pójdzie trochę w odstawkę. Przy okazji może pomału zaczniemy go ograniczać, żeby docelowo odstawić się raz na zawsze .....