reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

maniulka ja mam Aventu i najpierw nia dawalam ale sie nie sprawdzila.
tez ma niby mala dziurke a maly sie ksztusil.
kupilam jedna TT na sprobe i sie sprawdzila wiec kupilam druga do herbatki.
moze ty tez kup jedna i zobacz czy jej bedzie pasowala

reklama
Urodzeniowa 3480 g.
Spadek 3280 g.
Trzeciego dnia 3390 g.

Po 3 tyg. 4025 g. :-) jak na dziecko czysto "piersiowe" ponoć dużo :-)

modroklejka ja czeszę małą po kąpieli,szczotki nie wyparzałam ani nie prałam wyjełam wczesniej z opakowania żeby wywietrzała i tyle,obcinaczki do paznokci zalałam wrzątkiem co do gruchy ja mam zwykłą z apteki dla dzieci uzywałam z synem i teraz jak bedzie potrzeba to też będę używać nie kupowałam aspiratora,co do fotelika nie pomogę :tak:
no i przy okazji na liscie dzieciaczków mam wpisane że Martynka urodziła się 48cm a ona miała 49cm haha cały centymetr więcej:-D:-D:-Da na liscie mamus nie jestem zaznaczona na czerwono jako ta rozpakowana;-)
u mnie tez jet blad na licie dzieciaczkow:tak: amelka wazyla 2620 a wpisane jest 2600 ;-) cale 20g:-D

ewelcia86 chyba tak zrobię kupię i tą z TT i tą canpolu a czy ktos ma butelki dr.brown czy cos takiego???Ja znowu mam arsenał smoczków uspakajających najpierw kupiłam nuka okazał sie zły później aventu zbyt długi i teraz mamy taki malusi chico i ten jest ok ale też nie zawsze wybredna ta moja Martynka:-):-):-)

dziewczyny, ktore mialy CC:
czy czujecie pod blizna gleboko pod skora takie zgrubienie? mi to przypomina jakis zbity tluszcz.. nie iwem co to jest.. macie cos takiego?

dzisiaj byłam u lekarza i po zważeniu wyszło 4.450gr - na wypisie 4.160, czyli 300gr przez 19 dni to chyba trochę mało, jak myślicie?

reklama
1. to chyba do ewelci i innych mam włochatych dzieciaczkó bedzie- czy czeszecie swoje dzieci-tzn nie chodzi mi i fruzury:-D tylko o samo uzywanie szczotki do włosków...bo ja mam takowa z natrualnego włosia i druga która kupiła moja mama z sztucznego...i teraz jestem w kropce-jak to to wyparzyc, umyć, czy wogole cos z tym robic? do sterylizatora chyba nie bo sie to sztuczne włosie moze stopic-sama nie wiem-podpowiedzcie cos w tej kwestii

2. co z osprzetem do pazurków-wyparzałyscie to czy po prostu umyc wystarczy? a moze alkoholem przetrzec i po sprawie?

3. tak samo aspirator...a jak juz przy tym jestem-wiem ze sa takie gruchy z gruba koncówka-uzywa ktoras tego? lepiej sie sprawdza niz aspirator? kupiłam aspirator z marimera i nie wiem czy dobrze bo wszyscy chwala fride-jest wogole jakas roznica?

4. i jeszcze pytanie do mam które uzywaja fotelika maxi cosi-a juz zwłąszcza te które maja baze iso fix- mam mozliwosc kupienia tej bazy od kogos całkiem okazyjnie...ale moj samochód nie mam iso fixa-meza ma....czy po zamontowaniu tylko pasami bez iso fixa jest to tak samo stabilne?

bede wdzieczna jak chociaz czesc mi rozjasnicie...
modroklejka, ja mam szczotkę z canpola, po starszej córce - umyłam ją po prosu mydełkiem dla niemowląt, bo była zakurzona... i już:tak:
co do paznokci- dzisiaj lekarka mi powiedziała, żeby przemyć obcinaczkę czy też nożyczki spirytusem co jakiś czas
aspirator mam, ale nie używałam jeszcze
fotelik mam inny, więc nie wiem

ja już wróciłam do wagi sprzed ciąży - czyli zgubiłam gdzieś te 12,5kg które nabrałam ;-)

Do góry