reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

mam pytanko do Dziewczyn ze Szczecina a wiec głównie do Maniulki i Iwony: macie jakies namiary na dobrego ortopede???? Ja chciałam isc do dr. Szczura ale od prawie dwoch tyg nie moge sie tam dodzwonic:-( a nie chce isc di pierwszego lepszego. A jak jest uWas???

reklama
Jaś ur. 3.03.2009 12.40 cc
Waga urodzeniowa - 4200g
Najniższa - 3880g
Waga po 3 tyg 4800g
długość urodzeniowa 56cm
a dziś nosi ubranka 62/68 cm ( 56 od początku za małe)
Podnosi główkę na kilkanaście sekund, czasem z pół minuty. Jest pogodny, duuużo je, sporo śpi....i zużywa całe mnóstwo pieluch:-)

czesc wam;-)

Wiecie ze wczoraj wieczorem probowalam sie zalogowac z innego komputera na forum i okazalo sie ze zapomnialam kompletnie hasło:baffled: Takze tylko z tego komputera z ktorego pisze obecnie,mam automatyczne logowanie ale podobno ono znika jak sie np,sformatuje dysk?Jest jakas opcja przypomnienia hasła?
Dzis ma byc polozna,ciekawe czy przyjdzie o 11 czy znow o 13.
Wlasnie,co do mleka to moja mala dostaje NAN HA 1 i tez mowiono mi ze zielone kupy (jesli nie ma innych niepokojacych objawow np goraczki,nie przybieranie na wadze) to moze byc po prostu od zelaza w tym mleku.
Dzis znow mnie szczypie przy sikaniu-pewnie idzie jakies zapalenie cewki moczowej lub pecherza:zawstydzona/y:Czy zna ktoras lagodne leki na takie dolegliwosci,zebym mogla je brac jako mama karmiaca?urosept mozna?

madzik-no wlasnie,ja tez mam problem z bluzkami z rozpieciem-mam az 1 od mojej mamy,rodem z lat 80.Tez cycki mi sie na tyle powiekszyly ze w te bluzki z guzikami/ekspresem sprzed ciazy nie wchodze praktycznie.Tez rozmyslam czy by na allegro choc 1 bluzeczki nie nabyc.Z tym ze ja nie przewiduje karmienia cycem poza domem w miejscu publicznym-raczej mam na mysli taka bluzke po domu.Dokarmiam sztucznym wiec jak cos to butla ze sztucznym poza domem idzie w ruch.
dominika-moja mala tez za duzo nie spi w dzien,ale nie mam porownania by uznac czy az tak duzo nie spi.Pol biedy jak ma otwarte oczka i sobie spokojnie lezy obserwujac otoczenie,gorzej jak steka,kweka i poplakuje.\
ewelcia,kitki-widze ze mamy te same problemy z "megakupami" naszych dzieci:-D

sara...na bb jest opcja "zapomniałes hasła"...ale jesli uzywasz np firefoxa to tam w narzedziach jest tez lista haseł zapamietanych na kompie...wszystkich jakie kiedykolwiek kazałas zapamietac:) mnie to nie raz zycie uratowało

mam pytanie, a w zasadzie pytania...

1. to chyba do ewelci i innych mam włochatych dzieciaczkó bedzie- czy czeszecie swoje dzieci-tzn nie chodzi mi i fruzury:-D tylko o samo uzywanie szczotki do włosków...bo ja mam takowa z natrualnego włosia i druga która kupiła moja mama z sztucznego...i teraz jestem w kropce-jak to to wyparzyc, umyć, czy wogole cos z tym robic? do sterylizatora chyba nie bo sie to sztuczne włosie moze stopic-sama nie wiem-podpowiedzcie cos w tej kwestii

2. co z osprzetem do pazurków-wyparzałyscie to czy po prostu umyc wystarczy? a moze alkoholem przetrzec i po sprawie?

3. tak samo aspirator...a jak juz przy tym jestem-wiem ze sa takie gruchy z gruba koncówka-uzywa ktoras tego? lepiej sie sprawdza niz aspirator? kupiłam aspirator z marimera i nie wiem czy dobrze bo wszyscy chwala fride-jest wogole jakas roznica?

4. i jeszcze pytanie do mam które uzywaja fotelika maxi cosi-a juz zwłąszcza te które maja baze iso fix- mam mozliwosc kupienia tej bazy od kogos całkiem okazyjnie...ale moj samochód nie mam iso fixa-meza ma....czy po zamontowaniu tylko pasami bez iso fixa jest to tak samo stabilne?

bede wdzieczna jak chociaz czesc mi rozjasnicie...

Witam:-)
ola_o dokładnie pare stron wczesniej jest opisane co to jest marchwianka :-)
Kitk ja też myslałam o dr.Szczurze ale ostatecznie idę do normalnego lekarza w przychodni a jak by cos się okazało nie tak(odpukać) to będę wtedy kombinować i skonsultuje z innym lekarzem:tak:
Sara27 a NAN HA to co to za mleko tzn.to HA?
U nas kolejna piękna noc mała spi pieknie wstaje tylko na jedzonko i to nie płacze w niebogłosy tylko sobie mruczy i kwęka,daje jej na noc kropelki espumisan na koleczki i chyba jej pomaga nie mogę nic więcej jej dać bo boje się butelki jak cholera,muszę kupić tą ala wibrator:-D:-D:-Dco sara ma może nią będzie lepiej i mała nie będzie się krztusić.Jak narazie to przez brak butelki siedze tylko w domu no bo cycków nie zostawie a tak od czasu do czasu póki mąż w domu sciągła bym pokarmu i na zakupy chociaż poszła
Mi zostało do zgubienia 8kg:szok::szok::szok:ale widzę że karmiąc jakos szybciej waga idzie w dół więc może się uda aha 8 kg mi zostało ale ogólnie miałam nadwage spora więc do zgubienia mam ho ho ho:rofl2:
Ja narazie faktycznie mało się udzielam ale ciągle cos jak mała spi to ja sprzątam obiad chwila dla starszaka i dla męża już i tak mało czasu spędzamy wszyscy razem a mąz po swiętach już musi wracać więc każdą wolną chwile spędzamy razem no i ja teraz z kurami chodzę spać bo nigdy nie wiadomo jaka będzie noc :tak:

modroklejka ja czeszę małą po kąpieli,szczotki nie wyparzałam ani nie prałam wyjełam wczesniej z opakowania żeby wywietrzała i tyle,obcinaczki do paznokci zalałam wrzątkiem co do gruchy ja mam zwykłą z apteki dla dzieci uzywałam z synem i teraz jak bedzie potrzeba to też będę używać nie kupowałam aspiratora,co do fotelika nie pomogę :tak:
no i przy okazji na liscie dzieciaczków mam wpisane że Martynka urodziła się 48cm a ona miała 49cm haha cały centymetr więcej:-D:-D:-Da na liscie mamus nie jestem zaznaczona na czerwono jako ta rozpakowana;-)

dzieki maniulka za zwórcenie uwagi!

jak widziecie jakies błedy czy braki to smiało piszcie-ja wszystkiego nie wiedze :) niestety:)

modroklejka,u nas maz czesze malego po kapieli-to jego rytulal:-D:-D:-D
i tak jak maniulka tylko wyjelam wczesniej z opakowania.

obcinaczki i nozyczki wrzucam w goraca wode na pare minut.
osobiscie wole nozyczki.

mam marimera aspirator ale jak dla mnie lepsza grucha-taka zwykla z apteki za 5zl,za marimer zaplacilam cos okolo 30zl i jak dla mnie lipa,tak samo sara kiedys pisala ze lepsza grucha.
marimera wrzucalam tez w goraca wode na kilka minut.

co do fotelika nie pomoge,mamy Britax w samochodzie.

maniulka u mnie zostalo 7kg na plusie i nie wiem co z tym zrobic a przed ciaza tez mialam troszke za duzo kilogramow.Mzoe sie uda:-)
A probowalas ja karmic butelkami TT???
Moj sie tylko czasami krztusi ale rzadko a to dla tego ze udaje ze mu sie jesc chce,trzyma sobie w buzi i sie bawi.Czasem nie zauwaze ze nie ciagnie.

U nas nocka ok.Maly budzil sie w sumie 3razy o 1;30 o 3 i o 6:30 i juz nie spi.
w czoraj nie spal od 6:30 do 15:15 wasze maluchy tez takie aktywne:confused:

Sara oj z tymi kupami to szok dzis rano przed 7 znow dal czadu:-D:szok:

Wczoraj m ogladal jakis film na kompie i wpakowal sie jakis wirus nawet anty wirus nie pomogl-cholera mamy zainfekowany komputer.
Maz juz zrzucil wszystkie fotki i filmy na dysk przenosny:-)

reklama
ewelcia86 tych butelek nie próbowałam jak na razie tylko lovi bo takie mam i tam jest naprawdę maleńka dziurka a może tylko mi się tak wydaje
Moja mała wstawała dzisiaj dokładnie o tych samych godzinach :-D:-D:-D

Do góry