reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

edis - Jasiek się nauczył odwracac i leżeć na brzuszku przy takiej zabawce interaktywnej. spróbuję znaleźc zdjęcie. jak nie znajdę to po południu zrobię i wstawię.
na początku leży na plecach i wali z całej siły w te wiszące zabawki nad nim, które przy okazji mnóstwo hałasu robią, uwielbia dwie kulki po bokach, które się kręcą i oczywiście tez hałasują, no i zaczął się na początku łapać za takie pałąki po bokach i na nich podciągać i fik na brzuszek... a na brzuszku już go znowu te kulki po bokach zainteresowałi i tak leżał

na tym zdjęciu ma niecałe 4 m-ce to dopiero jego fascynacja tą zabawką zaczynała się rozwijać - tylko od czasu do czasu udawało mu się trafić

DSCF1253.jpg

reklama
Martyna tez nie cierpi leżeć na brzuchu i ja się zastanawiam jak ona ma pełzać,czołgać się czy raczkować jak ona 5 minut na brzuchu nie wytrzyma i nawet plot i komórka nie pomoże choc bardzo je lubi,wyje tak że koniec świata :szok:
Gratulacje dla Szymka mówiłam że sie nie da :-D:-D:-D

maniulka - bo miałam nadzieję że dłużej pośpi jak się porządnie naje i chciałam spróbować, ale jak na razie nie działa...

No może dało to tyle że śpi budzi się koło północy a nie koło 10-tej, ale potem to już bardzo często chce jeść, załamana jestem tym faktem, nie raz próbuje go utulić bez jedzenia i zaśnie ale po chwili i tak się budzi... Wcześniej jakoś było łatwiej, jadł nie raz 2 razy w nocy tylko, a teraz to chce i 4-ry... :(((

Iśku wiem cos o tym moja od juz dawna (od 3 miesiąca) spała całą noc od 21 do 8-9 a od ponad miesiąca budzi się na jedzenie najpierw budziła się raz a teraz i ze 4 widocznie nasze dzieci potrzebuja więcej jedzonka w tej chwili a tak ogólnie to dzieci cycowe dłużej sie budza w nocy,mnie to się wydaje ze bardzie poprzytulac się niz z głodu :tak:

Maniulka mnie się też tak wydaje... ale ja ostatnio nie moge na szczęście narzekać. ale wiem też, że na pewnobeda takie dni jak np dwa dni temu u mie, że Zuzka budziła się uwaga!!!! co godzinę. nie chciała jeść bo za każdym razem róbowałam jej dać. na szczęście powtórne usypianie nie zajęło mi dużo czasu... no cóz tak ma być i już...

Manulka, Justyna - dzięki za pocieszenie :) ja już doła łapałam ze moje dziecko nie chce w nocy spać jak wiele innych maluchów, no i wykończona jestem, dziś się czuję jakby mi ktoś w łeb czymś przywalił - taka otumaniona nawet po kawie... ja nie raz biorę małego do łóżka i kłade obok mnie ale jest nam za ciasno, ja się spinam żeby mu nic nie zrobić, ręka mi drętwieje i nie mogę spać... a dziś zasnął mi też na moim brzuchu - jak noworodek :) ale ja też spac nie mogłam bo się bałam że go zwalę przez sen... takie to spanie, a samo tulenie jak stoję i go trzymam to też sił nie mam i padam spać :)

reklama
Do góry