reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

reklama
u nas przełom:):) wczoraj nasza Niki zaczęła krzyszeć: ''ba-ba-ba'' i ''ta-ta-ta''. Hihi ale fajnie:):)
do tej pory gadała dużo ale nie wypowiadała sylab...
Szok ile szczęścia dają takie pierdoły, ale Wy mamuśki wiecie o czym mówię, prawda:)?
Jakoś nie spieszy jej się z raczkowianeim. Ostatnio podnosiła dupkę, robiła koci grzbiet i myślałam, że już...a tu znów cisza. Odwidziało jej się:D

Alcik-Gratulacje dla Niki!No ja wlasnie dzis o "gadaniu":-DJulitka gada ladnie sylaby juz jakis czas (ale jest starsza),glownie bababababa,dadadada,nienienie,lelelelele,mememe,wawawa,papapapa,takie tam rozne,dlugo by wymieniac wszystkie konfiguracje.No i chyba mamy dzis pierwsze MAMA:tak:Mowie chyba bo potem przeszlo w NANA...:-DPierwsze co dzis zrobilam jak wstalam to poszlam robic do kuchni farsz pieczarkowo-miesno-cebulowy na obiad.No i Julita do mnie dopelzala do kuchni.I smaze mieso a ona do mnie "mama mama",ja na nia patrze i mowie "mama?" a ona "mama",ja "mama?" a ona znow mama i tak se gadalysmy a potem "nana":eek:i dalej swoje babababa.Zdziwila mnie moja reakcja-przyjelam na spokojnie,moze dlatego ze pierwsze jednak bylo tata...:-DChyba pierwszy zabek zrobil na mnie wieksze wrazenie,az sama sie sobie dziwie!

A co do raczkowania-moja panna tak sobie.Tzn buja sie na czworakach juz prawie 2 miesiace,czasem da kilka krokow i bach na tylek,dalej juz pelza.Czasem podczas pelzania podniesie pupe i przeraczkuje-ale znow kilka krokow.Do tego to pelzanie idzie jej szybciej niz raczkowanie:-D

Ale super że Wasze dzieciaczki już tak fajnie mówią :))) mój to woła coś w rodzaju "mama" tylko jak płacze :))) ale też się doczekam :) a tak to najczęściej mówi "nieeeeeee" :)))

Isku-u nas bylo i jest identycznie-jak sie Julita zlosci to mowi mememememe i nienienienie.Zycze abys sie doczekala jak najszybciej,ja ciagle mysle czy dzisiejsze MAMA to bylo TO:confused2::-D

Fajnie ze Wasze maluchy tak sporo gadaja moj tylko jak sie zlosci to Nenenene,albo mememem,i tyle wpla te swoje gu,bu,ba,uuuuuu,yyyyy i tyle moze nie dlugo zacznie tak gadac jak wasze malenstwa

Ewelcia za to twoj Szym raczkuje,a moja wybrala czolganie poki co.Wolalabym zeby raczkowala.A wogole dzis jest nieznosna i sie wlasnie drze,ale ja nie ustepuje tak szybko.

reklama
Wojtek też rozgadał się na całego gaga, tata, mmmmmmmmm , ajajaja, nienie,
pare razy powiedział "agata" oczywiście nieświadomie, zbitek sylab, ale że moja siostra ma tak na imię to śmiejemy się że ją woła :-D czasami też jak widzi kota to woła "ki" ale to też pewnie przypadek ;-):-D
jeśli chodzi o rozwój ruchowy to raczej postępów brak, ze swoją wagą chyba cieżko mu będzie utrzymać się na czworaka:sorry:
aa i jak siedzi mi na kolanach to muszę uważać bo często rzuca się głową do tyłu :/

Do góry