reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

jeszcze raz dzieki dziewczyny za pocieszenie:-)
Avanti no właśnie mój też zapomniał jak to jest sie przewracaz z brzuszka na plecki:crazy: Bo z pleców na brzuch to idealnie, nie jestem go w stanie upilnowac. Lezy tak normalnie z 30 minut, bawis ie na brzuchu a jak sie zmeczy to ryk jest:crazy::confused2: no i mama musi obracac a on znowu na brzuch i znowu 15 minut lzabawy...

w kwestii ulewania to nic nie pomogę bo nie mam takich doświadczeń...

reklama
Eve- Adka to mała zdolniacha, mój Szymon to widać, że ma ogromną ochotę na czworaki, aale nie umie skoordynować ruchów rąk i nóg, hehehe jak już nogi ma "do czworaków" to ręce mu lecą i na odwrót. Otatnio nawet opatentował taki myk: Podpiera się na czole i wspina na paluszki-rozumiecie??? taki kotek z niego :-D

Brawo dla Adki!
Majka juz na czworakach stanie, ale postoi chwile i sie przewraca na bok jakby pijana byla:-D smiesznie to wyglada. Za to do siedzenia nie rwie sie w ogole!Nawet jak ją czasem posadze na chwile z podparciem zebyu spr czy sie cos nauczyla to sie przewraca. Jeszcze nie umie utrzymac rownowagi. Aha i zaczela mowic "nie nie nie" :-Dto tez fajnie brzmi alboo "mememe" jak koza;-)
CO do ulewania to roznie-raz w ogole nie uleje, a nastepny to wszytsko i to z nawiazka. Czekam az samo przejdzie calkowicie, bo tak jest juz mniej niz kiedys.

w poniedziałek byłam na szczepieniu, Jula na 6 miesięcy i 15 dni waży 7.050kg, na długość nie wiem, bo nie mierzyli jej, sama chyba muszę

ATsonia moj tez tak robil przez jakis czas!!!Przewaznie pozniej rece nie wytrzymaly tempa i walil czolem w podloge:-p

Czytalam ze po debridacie dziecko moze miec mniejszy apetyt wiec nawet dobrze ze sie potlukl a i bez niego jest ok!!!!

Dzisiejsza nocka ok,wstal o 2 i o 6:30 gotowy do zabawy,ale teraz spi!!!

No to WRESZCIE mamy pierwszy zabek:tak::tak::tak:Wlasnie walcze z zebowym suwaczkiem:-DNie wiedzialam czy tu te informacje umiescic czy na zywnosci bo zastukala lyzeczka podczas jedzenia-potem jeszcze 2 razy stuknelam i mala nic nie bolalo;-):-D

reklama
Jula tez tak czolem jezdzila po ziemi, teraz stae na czterech i sie buja, albo kleka wyprostowana i si buja (filmik na "nasze dzieci") , jak ja posadze to siedzi bez podparcia chwilke i potem przewaca sie - do przodu albo na bok...
dzisiaj w nocy wstawalam o niej co godzine :sorry:, obudzila sie o 5.30, potem drzemka 45 minut, a teraz plakala mi przez pol godziny i zasnela na rekach - troche mi ciezko :sorry: mysle ze zeby jej ida, ma bardzo opuchniete gorne dziasla, jakby cztery na raz...

Do góry