reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

magda19lenka to u mnie na odwrót teścioweie co chwila zmieniaja pieluchy, mała raz nasika to teść juz leci zmieniać, dla nich raz zasikany pampers już się kwalifikuje do zmiany, co prawda pieluchy Żośce oni sponsorują, ale bez przesady, można zbankrutować

ivaz - moi teściowie tak samo :-D:-D:-D ale oni niestety pieluch nie sponsorują :eek: na szczęście widujemy ich rzadko :-)

czy któraś przechodziła trzydniówkę tzn dziecko czy przechodziło.
Jak tak proszę napiszcie jak dziecko to przeszło jakie były objawy.
my walczymy z gorączką i jest podejrzenie o trzydniówkę ale mały ma do tego katar wiem na koniec że powinna sie pojawić wysypka :crazy:jak do jutra gorączka się utrzymie to czekają nas zastrzyki tylko ja sama już nie wiem co o tym myśleć ...
...chyba pozostaje mi się modlić żeby gorączka ustała :zawstydzona/y:pozdrawiam wszystkie marcóweczki i maluszki :tak:

mamusia - mam nazieję, że już Wam przeszło choróbsko....
Jasiek mial objawy zbliżone do trzydniówki jak miał ze 3 m-ce. tzn. pierwszego dnia 39,3 st.C, dostał czopek, spadła do 38,5, drugi dzień - cały dzień 38,5, ale już mu nie dawała drugiego copka, sam walczył, a trzeciego dnia juz 37,5, no i wysypka - poszliśmy pokazać ją lekarzowi, ale powiedział, że trzydniówka pojawia się u dzieci od 6 m-ca i wysypka też wygląda nie tak jak zazwyczaj po trzydniówce, także nie wiem co to u nas było...:eek:

reklama
Julitka jeszcze nie miala zadnej choroby goraczkowej (2 razy miala 37,5 wiec dalam paracetamol w syropie i chyba niepotrzebnie bo to niska temperatura),za to wiem co to znaczy histeria.

Avanti
,ja tez kiedys dzwonilam po mame bo nie moglam sobie z nia dac rady,miala wtedy jakies 3 mies i histeryzowala ze juz z sil opadalam.obecnie takie histerie zdarzaja jej sie raz na jakies 3 tygodnie (wyje okolo godziny az pochlipuje potem).A co do zebow-u nas doslownie widac wyraznie 2 zeby na dole ale wyjsc jak nie chcialy tak nie chca.

carolin- jasne ze korzystam, maść majerankowa jak pisałaś, woda morska plus frida-Jezuniu kochany jakie afery są.

Dziś w nocy rozwiesiłam mokre pieluchy aby powietrze było wilgotne i spał do 2,30 potem zjedł i spał do 5 ufff-cudnie bo kolejna zarwana noc to byłby koniec!!!

avanti-dzięki za rady :tak:

Zosia miała na razie (odpukać) raz tylko niewielki katarek, i u nas sprawdził się nawilżacz powietrza, sól fizjologiczna i frida, ale był to naprawde lekki katar, za to teraz od jakis dwóch tygodni coddzinnie rano kaszle, ale tylko rano, żadnych innych objawów nie ma, tylko ten kaszelek, nie wiecie co to może być?

Dziewczyny poradzcie,
jak wiecie mój synek ma już 5 zębów-trzy na dole, dwa na górze i ostatnio zauważyłam, że zaczął zgrzytać zębami!!! :szok: normalnie robi minę, zaciska pięści i zgrzyta-tak mocno- boję się, że uszkodzi te ząbki albo je zetrze...a może to chwilowa umiejętność wynikająca z faktu, że odkrył, że ma zęby w buzi...poradzcie, dzięki

ATsonia to chyba nowa umiejętność pewnie szybko mu minie;-)

Wreszcie mogę coś tu napisać wprawdzie wy tu o pełzaniu,raczkowaniu am ja się pochwalę że Martyna wreszcie opanowała obrót z plecków na brzuszek robi to idealnie,cieszę się bardzo bi już myślałam że prędzej usiądzie niż się obróci :-)

Gratulację dla Martynki!!!!, moja Zocha za to na bank szybciej zacznie raczkować niz usiądzie, teraz cały cza stoi na czworaka musi tylko załapać co to ruch naprzemienny, ale skubana nie chce wcale siadać tzn jak załapie się np pałąka w wózku to usiądzie, ale nie umie siedziec bo zaraz się składa w scyzoryk:-(

a my byliśmy wczoraj u neurologa na kontroli...
Nie wiem co o tym myslec:crazy::crazy::crazy:
Jak Oliwier miał jakies 4,5 -5 miesięcy przestal się obracać, a juz nie mówie o lewej stronie. Przez lewa kompletnie nie chciał i nei obraca sie (podstawiałam mu zabawki itp aby go stymulować)
Pediatra kazała to skonsultować z neurologiem bo już kiedyś podejrzewała asymetrie.. Jednakże byliśmy u 2 pani neurolog (stare babki w przychodni dzieciecej, w tej samej) i one powiedziały że nie widza żadnych oznak i żadnego problemu. Rozwija się idealnie.A to ze przestał się obracać to pewnie dlatego ze jest bardzo pulchny (kiedys pisałam ze jedna kazała mi go głodzić na wczesniejszej wizycie:crazy::crazy::crazy:).

Wczoraj ,babka powiedziała ze w tych miesiącach życia to już nie ma co się tym martwic????(nei rozumiem mam sie nie martwic tym ze dziecko od 1,5-2 miesiecy sie nie obraca:crazy:).
Powiedziałam jej ze on się obraca tylko przez prawa strone (z pleców na brzuszek) i nie umie się wcale przewrócić z brzuszka na plecy. Po prostu płacze dotąd aż go przewróce (próbowałam go przetrzymac). Wokoł własnej osi jak wiadomo się nie obraca.
Powiedziałam że się nie czołga, nie pełza... A ona do mnei że to dlatego ze on jest duży chłopak i mu ciężko:crazy::crazy::crazy: Kurcze Szymnon ATsonii też duży chłopak a pełza jak ta lala:-D a Oliwier jest chudszy(troszeczke) od niego a przecież też starszy:-(
Nie daje mi to spokoju:-:)-( Nie wiem isć jeszcze raz do jakiegos neurologa?
Boje sie aby za późno nie było na rehabilitacje, jesli by była potrzebna.
Nie to że wyszukuje problem gdzieś gdzie go nei ma, tylko pediatre martwi brak tych obrotów, a neurolog mówi " Pediatra nie jest neurologiem wiec sie na tym nie zna"

Dziewczyny poradźcie..

ATsonia nic nie poradzisz na to, ze trze tak zabkami, minie mu.. Przecieć mu buzi nie zakneblujesz:-D

reklama
Ojej,wpadlam tu z ciekawosci i widze ze trzeba paru porad:(soki czytalam tylko te ostatnia strone)

ATsonia-mysle ze Szynek "bawi" sie tym ze ma zabki i dlatego tak zgrzyta.Julita nie ma jeszcze czym mimo ze zeby WIDAC-normalnie nawet na fotkach!A nie wyszly na wierzch jeszcze skubane:-D

Modro-zeby wit D sie dobrze syntezowala dziecko musi zalapac promieni slonecznych.Moze za malo na spacer wychodzili z nim?To sie tyczy wsyzstkich dzieci obojetnie na to jakie mleko dostaja,bo sklad jest podoby:tak:My z Julita bywamy po 2-3 godz na spacerach.

Madzik-idz do innego neurologa.Ja tez czytalam artykukly na necie ze dzieci jak sa pulchne to ruchowo moga bys mniej sprawne-moga ale nie musza!Opinia innego lekarza rozwieje twoje watpliwosci.

A ja chcialam dodac ze Julita prawie siada z czworakow (z takiej bocznej podpartej pozycji)-prawie bo jak juz usiadzie,to "leci" na bok znowu:eek::-DSzymus Ewelci skubany szybki jest.Zmykam bo potowr wyje w nieboglosy:shocked2:

Do góry