reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

reklama
Małgosia dość poważnie odparzył sobie dupinkę :-:)-( nie wiem już co robić i czym jej to smarować. Zawsze smarowałam jej pupcię bepanthenem i było ookey, tydzień temu wyskoczyło jej kilka czerwonych krostek, i ani bepanthen ani sudocrem ani oliwka (siostra mi doradziła) nie pomagały, a dwa dni temu to się w ogóle to wszystko "rozrosło" i zaogniło. Wyczaiłam maść z hipa bo miałam jakąś próbkę i zaczęłam mąki kartoflanej używać ciekawe czy to coś pomoże :zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Czy to możliwe żeby to było od chusteczek (mam pierwszy raz chusteczki z happy), ale krostki ma tylko w tym jednym miejscu a chusteczkami wycierałam jej i nóżki i rączki .... zła jestem i się martwię że ją to boli :zawstydzona/y::zawstydzona/y::-(

magda15lenka kurcze nie wiem jak pomóc bo u nas to tylko bepanthen lub mąka ziemniaczana, spróbuj jej czesto wietrzyć pupkę gdzieś czytałam ze dobry jest termentiol, na takie sprawy

Małgosia dość poważnie odparzył sobie dupinkę :-:)-( nie wiem już co robić i czym jej to smarować. Zawsze smarowałam jej pupcię bepanthenem i było ookey, tydzień temu wyskoczyło jej kilka czerwonych krostek, i ani bepanthen ani sudocrem ani oliwka (siostra mi doradziła) nie pomagały, a dwa dni temu to się w ogóle to wszystko "rozrosło" i zaogniło. Wyczaiłam maść z hipa bo miałam jakąś próbkę i zaczęłam mąki kartoflanej używać ciekawe czy to coś pomoże :zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Czy to możliwe żeby to było od chusteczek (mam pierwszy raz chusteczki z happy), ale krostki ma tylko w tym jednym miejscu a chusteczkami wycierałam jej i nóżki i rączki .... zła jestem i się martwię że ją to boli :zawstydzona/y::zawstydzona/y::-(

Wodny roztwór fioletu gencjanowego 1% - podkreslam WODNY posmaruj jej tyłek ja smaruje patyczkiem, zakładam pieluche a przy następnej zmianie na to tormentiol bądź sudocrem jeśli ma naprawde mocne zmiany to około 3 dni i powinno być cacy:tak: ale już po pierwszym dniu zobaczysz jak będzie ładniejsza pupa.

Mój Damianek tez ma uczulenie na chusteczki ale tylko na dupsku bo jak wytre mu rączki to jest ok więc wszystko możliwe, a tez może być od częstych kupek, albo poprostu wrażliwą dupke ma:)

Mi to polecili w szpitalu jak Damianek miał rok:-D i leżeliśmy na zapalenie oskrzeli i płuc, a On jest uczulony na pieluszki Happy i tak się odparzył i krosty i czerwone rozlane że masakra, ryczał 24h tak go dupsko bolało. No a teraz Natuś tez mi się tak załatwił przez częste kupy więc wiedza się przydała:tak: a Natuś już pupe ma ładniutką:tak:

ja właśnie nie wiem od czego to może być. czy od tego że kupy nawet 3 razy dziennie czy może od tych chusteczek happy; a poszczędziłam bo w promocji były :zawstydzona/y: jutro kupię z dzidziusia ....

reklama
Do góry