reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

ja eż jeszcze nie mam@ i nie tęsknie ale co do karmienia to ja juz mam mało pokarmu i moja Zuza mało w dzień cyca je ok 6 ok 10 i ok 14 to z 2 - ch cycków bo mało mleka w nich już ale za to w nocy to minimum 2 razy ok 12 i 3
KIEDY ONA BĘDZIE PRZESYPIAĆ NOC BEZ JEDZENIA!!!!
czasem muślę że nigdy bo ja nie sypiam wogóle teraz przy ząbkowaniu
Jesli drugie dziecko to tylko wtedy kiedu urodzi się z zębami!!!!!:tak::-)

reklama
ale lulasz potem Zuzię czy odkładasz i spi?? ja tez karmie w nocy ale ogolnie nie narzekam. budzę się około 2 i 5 a potem około 6 lub 7. te dwa nocne karmienia to w sumie szybciutko je i spi. ostatnio nawet usypiam jak karmię i budzimy się rano razem... niekoniecznie to dobrze ale przynajmniej sie wysypiam

Justyna jestem jestem u Zuzi wszystko ok jęczy strasznie nie chce jeść płacze tak standardowo jak codziennie ma ciężkie ząbkowanie gorzej ze mną jestem strasznie zmęczona i totalnie brak czasu ale po za tym co najważniejsze zdrowo się mamy
wyczekujemy ząbka z nadzieją że się uspokoii... i w nocy będzie lepiej spała i mniej marudna będzie po za tym siedzi już sama i powoli raczkować zaczyna przemieszcza się po podłodze wszędzie pełza robi przewroty trzeba ją cały czas pilnować a jak tam imienniczka żyje bo nie nadrobie to po krótce co u was ???

Justyna z karmieniem to też szyko w nocy ale ja oprócz karmienia z 5 razy wstaje do niej bo jęczy i płacze tyrzeba jej dać smoka pogłaskać i jetem tym strasznie zmęczona i jak jest już 3 i karmnienie to jestem tak padnięta że nie mam siły wstać do niej mam czasem wrażenie że kłade się i nie zdąże zasnąć i znów muszę wstać i tak ciągle ale dość narzekania mam nadzieje że się coś poprawi jak wyjdzie jej ten ząbek pierwszy i najgorszy

u nas nadal jedzenie inne niż cyce w ilościach śladowych... nie wiem, jak nauczyć to moje dziecko jeść... porażka jakaś... i noce ostatnio też do kitu - co 1-1,5h muszę wstawać do niej i cyca dawać... nie wiem czy głodna jest, czy poprzytulać się chce... ale masakra jakaś się porobiła :-(

u nas nadal jedzenie inne niż cyce w ilościach śladowych... nie wiem, jak nauczyć to moje dziecko jeść... porażka jakaś... i noce ostatnio też do kitu - co 1-1,5h muszę wstawać do niej i cyca dawać... nie wiem czy głodna jest, czy poprzytulać się chce... ale masakra jakaś się porobiła :-(

Olu, znam to niedawno tez tak miałam, ze co godzinę półtorej wstawałam, bo malutka marudziła, a wcześniej budziła sie raz na karmienie. Moim zdaniem to ząbki.

a jak wprowadzałaś inne produkty? co malutkiej dawałaś? moja odpukać wcina wszystko jak popadnie i z butli i z łyżeczki.

Gosia - u nas to samo z budzeniem, a czasem to mnie tak ugryzie,ze szok,ma już 2 ząbki ale idą chyba następne.

Karolka - co to za pacynka?
Wasze pociechy mają jakieś zabawki, z którymi spią? Bo moja nie ma.

Dziewczyny butelkowe - jakie mleko jest dobre?nie wiem co zaczącpodawać małej, po NAN "rzyga" za przeproszeniem, nie dziwie sie mnie ten sam zapach doprowadza do mdłości :)

reklama
Gosia - u nas to samo z budzeniem, a czasem to mnie tak ugryzie,ze szok,ma już 2 ząbki ale idą chyba następne.

Karolka - co to za pacynka?
Wasze pociechy mają jakieś zabawki, z którymi spią? Bo moja nie ma.

Dziewczyny butelkowe - jakie mleko jest dobre?nie wiem co zaczącpodawać małej, po NAN "rzyga" za przeproszeniem, nie dziwie sie mnie ten sam zapach doprowadza do mdłości :)

Bebilon jest dobry:tak: Amelia tez rzygala po nanie a bebilon uwielbia:tak:

Do góry