reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Alergia na bank nie, bo porócz buzi ma pogryzione paluszki u rączek-a to jedyne części ciała, które są odkryte kiedy śpi...

mam łóżeczko drewniane i materacyk gryczany, a moskitierę z ikei taką wielką do samej podłogi....

ja nie wiem, on jest taki biedny wygląda jakbyśmy mu oczy podbili....

na owady mialam kupić dziś-taką wtyczkę do kontaktu, ale na wszystkich jest napisane "nie używać w miejscu gdzie przebywają dzieci" :-(

reklama
Alergia na bank nie, bo porócz buzi ma pogryzione paluszki u rączek-a to jedyne części ciała, które są odkryte kiedy śpi...

mam łóżeczko drewniane i materacyk gryczany, a moskitierę z ikei taką wielką do samej podłogi....

ja nie wiem, on jest taki biedny wygląda jakbyśmy mu oczy podbili....

na owady mialam kupić dziś-taką wtyczkę do kontaktu, ale na wszystkich jest napisane "nie używać w miejscu gdzie przebywają dzieci" :-(
Atsoniu może to pluskwa domowa, sprawdz dokładnien ten materac, oby telko nie bo to podobno ciężko wyplenić

znalazłam coś takiego o ukoszeniach pluskwy
"ukłucia przez pluskwy - lluskwa /cimex lectularius/ jest okresowym pasożytem człowieka. W związku z faktem, że pluskwy mają światłowstręt atak na nasza skórę odbywa się tylko i wyłącznie w nocy. Objawem ukąszenia przez pluskwę jest występowanie ranem licznych lekko krwawiących pęcherzyków zmieniających się z czasem w grudki. Dość charakterystyczny jest linijny lub grupowy układ śladów po ukłuciach"

Sprawdzę jutro materacyk, ale myślicie że to golym okiem bedzie widać???

i jeżlei nie daj Boże to ta cholerna pluskwa- to skąd ona się wzięla w naszym domu??? :-(

Cholera to to ta krwiozercze zwierze twojego szymka atakuje-normalnie x-files:baffled:
Jezeli na buzi i raczkach czyli odkrytych partiach to na 100% nie alergia,masz racje.
Albo materacyk ma lokatorow albo jakis chudy komar sie przeciska przez moskitiere-gesta jest?Trzeba dorwac bestie...Moja Julite u tesciow pogryzly komary (jak bylismy w gorach) i przez tydzien wygladala jakby miala ospe:angry:

Sara27- dokładnie!!! jakoś te bąble nie chcca schodzić, kilka razy smaruje to na chwilkę zbledną a potem znowu....dzis noc bez nowych ugryzień, ale zbunkorowalam go w tym łożeczku strasznie....może to rzeczywiście tylko komar-obserwacje trwają :confused:

ATsonia oby to byl tylko komar:tak::tak::tak:.
Jak przeczytalam o tych ugryzieniach to Szyma zaczelam sprawdzac czy on gdzies czegos nie ma!!!!:-D tu u nas nie ma komarow:no:ale pomyslalam o tej pluskwie:wściekła/y:

Szym zasnal rano sie wywsciekal nie spal juz od 6;30 tylko gadal po swojemu,piszczal i krzyczal,nie dal nam pospac:nerd:

reklama
ATsonia, a może to jednak komar? Te moskitiery z Ikea są fajne, ponieważ są długie i wysokie. Może w ciągu dnia jakiś wleciał do moskitiery, masz "otwartą" w dzień?
może zbunkrował sie u góry? Są takie wtyczki Chicco, które działają na skutek jakiś tam dźwięków i ponoć odstraszają komary. ja mam takie 2 i jakoś rewelacji nie zauważyłam, ale zdania są podzielone, część osób jest zadowolona.

Do góry