reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Alergia na bank nie, bo porócz buzi ma pogryzione paluszki u rączek-a to jedyne części ciała, które są odkryte kiedy śpi...

mam łóżeczko drewniane i materacyk gryczany, a moskitierę z ikei taką wielką do samej podłogi....

ja nie wiem, on jest taki biedny wygląda jakbyśmy mu oczy podbili....

na owady mialam kupić dziś-taką wtyczkę do kontaktu, ale na wszystkich jest napisane "nie używać w miejscu gdzie przebywają dzieci" :-(

reklama
Alergia na bank nie, bo porócz buzi ma pogryzione paluszki u rączek-a to jedyne części ciała, które są odkryte kiedy śpi...

mam łóżeczko drewniane i materacyk gryczany, a moskitierę z ikei taką wielką do samej podłogi....

ja nie wiem, on jest taki biedny wygląda jakbyśmy mu oczy podbili....

na owady mialam kupić dziś-taką wtyczkę do kontaktu, ale na wszystkich jest napisane "nie używać w miejscu gdzie przebywają dzieci" :-(
Atsoniu może to pluskwa domowa, sprawdz dokładnien ten materac, oby telko nie bo to podobno ciężko wyplenić

znalazłam coś takiego o ukoszeniach pluskwy
"ukłucia przez pluskwy - lluskwa /cimex lectularius/ jest okresowym pasożytem człowieka. W związku z faktem, że pluskwy mają światłowstręt atak na nasza skórę odbywa się tylko i wyłącznie w nocy. Objawem ukąszenia przez pluskwę jest występowanie ranem licznych lekko krwawiących pęcherzyków zmieniających się z czasem w grudki. Dość charakterystyczny jest linijny lub grupowy układ śladów po ukłuciach"

Sprawdzę jutro materacyk, ale myślicie że to golym okiem bedzie widać???

i jeżlei nie daj Boże to ta cholerna pluskwa- to skąd ona się wzięla w naszym domu??? :-(

Cholera to to ta krwiozercze zwierze twojego szymka atakuje-normalnie x-files:baffled:
Jezeli na buzi i raczkach czyli odkrytych partiach to na 100% nie alergia,masz racje.
Albo materacyk ma lokatorow albo jakis chudy komar sie przeciska przez moskitiere-gesta jest?Trzeba dorwac bestie...Moja Julite u tesciow pogryzly komary (jak bylismy w gorach) i przez tydzien wygladala jakby miala ospe:angry:

Sara27- dokładnie!!! jakoś te bąble nie chcca schodzić, kilka razy smaruje to na chwilkę zbledną a potem znowu....dzis noc bez nowych ugryzień, ale zbunkorowalam go w tym łożeczku strasznie....może to rzeczywiście tylko komar-obserwacje trwają :confused:

ATsonia oby to byl tylko komar:tak::tak::tak:.
Jak przeczytalam o tych ugryzieniach to Szyma zaczelam sprawdzac czy on gdzies czegos nie ma!!!!:-D tu u nas nie ma komarow:no:ale pomyslalam o tej pluskwie:wściekła/y:

Szym zasnal rano sie wywsciekal nie spal juz od 6;30 tylko gadal po swojemu,piszczal i krzyczal,nie dal nam pospac:nerd:

reklama
ATsonia, a może to jednak komar? Te moskitiery z Ikea są fajne, ponieważ są długie i wysokie. Może w ciągu dnia jakiś wleciał do moskitiery, masz "otwartą" w dzień?
może zbunkrował sie u góry? Są takie wtyczki Chicco, które działają na skutek jakiś tam dźwięków i ponoć odstraszają komary. ja mam takie 2 i jakoś rewelacji nie zauważyłam, ale zdania są podzielone, część osób jest zadowolona.

Do góry