reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Ewelcia-szymus slicznie wazy!Daj spokoj,ponad 7kg to naprawde niezle:tak:
Ja to juz wogole ze zdziwienia wychodze-moja Julita nosi rozmiar 74 "na luzie"( a wazy 9 kg) i jak juz pisalam mysle ze z miesiac jeszcze w tym rozmiarze pochodzi!Mam tu na mysli body,kaftaniki,spiochy.Natomiast spodenki i szorty nosi nawet na 12-18 months:-D

Moja Zośka też jeszcze w 68 wchodzi, a waży 8300 i mierzy 70 i tez tylko w body i pajace, reszta ubranek to przeważnie 74.
Pamiętam Saro jak pisałaś kiedyś ze Juli ma "grubawe i krótkawe nóżki" u mojej też tak było, ale teraz zauważam że jej się wydłużają i robią się bardziej proporcjonalne:-)

reklama
ewelcia - to już Szymuś trochę nadrobił :-) brawo!

Sara - Jasiek też spodenki nosi 9-12m-cy lub wieksze, a to przez to, że ma brzuszek i mniejsze go uciskają :-)
a body, pajace to nosi 74, kilka 80 - są trochę jeszcze przyduże, ale wolę luźniejsze. rozm. 68 już stanowczo za mały.

wogóle dziś przegrzebałam szafę i okazało się że z 15 par pajaców muszę już odłożyć, bo za małe, a Jasiek w nich wogóle nie chodził, teraz w lato głownie w bodach i spodenkach, w nocy tylko 2 rampersy na zmianę i tyle, pajace nie były potrzebne. na szczęście wszystko dostaliśmy, więc nie szkoda odkładać, będzie dla nastęnego :-)

Julitka ja mały żołnierzyk ;-) tylko tak trochę skośnie jej to wychodzi, ale super :tak:
moja Jula podobnie robi - ale mam inny problem - ona chce wstawać na nogi! jak tylko ma się gdzie chwycić rączkami to się ciągnie do pionu :szok: szok to dla mnie jest, jaka jest silna...
i jeszcze jeden krok rozwoju - siedząc w foteliku, zrzuca zabawki i patrzy jak lecą ;-)

ola a moj jak siedzi w bujaczku to tez zrzuca i patrzy jak upadaja a malo tego probuje je podniesc:szok:a jak dam mu szczeniaczka uczniaczka i mu spadnie to sie schyla i normalnie za lape go ciagnie ale nie ma sily przyciagnac.:szok:
jutro moze go nagram

ewelcia - Szymcio jest super!!!!:-) można powiedzieć, że już raczkuje, na tym filmiku już ze 2 "kroki" zrobił przecież. jeszcze może nie umie zsynchronizować rąk i nóg, ale pewnie już lada chwila..:tak::tak::tak:
a wogóle to wygląda jakby cały czas tańczył :)))))

Filmik z Julitką coś mi się nie otwiera.. próbuję dalej :-)

Ola-Julita tez luka jak zabawki spadaja.Najgorzej jest jak rzuca nimi w kuchni z fotelika do karmienia bo te plastikowe grzechotki obijaja panele:sorry2:Natomiast na przewijaku lubi zrzucac chusteczki i pampki do lozeczka i wychyla sie z przewijaka lukajac za nimi a ja musze ja trzymac by nie spadla.

Ewelcia-nie wiem jak bedzie z tym raczkowaniem bo ona sie buja juz rowno miesiac (zaczela jak z gor wrocilismy) a to czolganie i tak pozwala jej szybko osiagnac upatrzony cel,nie wiem wiec czy znajdzie zachete do raczkowania-CHCIAŁABYM:tak:

Wooow!!! Ale Julitka super się czołga :-):-):-)
filmik z 5 razy oglądałam, a końcu mi się załadował :tak::tak:
genialnie, na łokciach bach bach do przodu zasuwa i się rozbrajająco uśmiecha w międzyczasie:szok::-D:-D

reklama
Saro moją Zośka identycznie się czołga jak twoja Juli i z każdym dniem jest coraz szybsza, a kable to tez jej cel, pisałam na innym wątku dzisiaj wywaliła mi kwiatek

Do góry