reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

edis moja Martyna nie pije wcale ona nie potrafi pić/jeść z butelki u nas tylko cycuś dostaje deserki,obiadki próbowałam dać kaszkę ta na wodzie ale jakos nie specjalnie ja lubi wiec na razie sie wstrzymałam z wypróżnianiem się u nas jest ok.Spróbuj Ani zamiast kaszki ryżowej dać kukurydzianą po ryżowej może mieć zaparcia

reklama
Justyna337-hehe masz racje ze każde inne i to jest super...ja tylko zła troche jestem (tylko nie wiem na kogo, na co?) ze mój Szymon tak szybko zęby ma- kurde, są już 4 a pięty w drodze :confused2: już widać prze dziąsło, a np Julitka nie ma zębów, Szymon ewelci tez nie.....a ten mój wampirek...szkoda gadać...

po prostu wydaje mi się, że jak szybciej wyszły to i szybciej sie zepsują i to nie irytuje...:crazy:

ATsonia ale nie bądź zła bo Szymonek przechodzi ząbkowanie bez problemów :tak: a moja bidulka się męczy :-( i jak zębów nie ma tak nie ma, nawet lekarka na szczepieniu mówiła że na dniach powinien ząbek być a jeszcze nie ma :eek: cholera nie chce wyjść :-D

u mnie też nie ma picia - a zaparcia mogą być też po samej marchewce... więc jeśli podajesz w takim schemacie to kupa może byc po jabłuszku a marchewka może zatwardzać. i herbatka koperkowa może znowu zagazować dzieciątko - niestety czasem koper zamiast działać dobrze działa na odwrót - moja mała tak ma, że koper powoduje u niej bolesne gazy. a ja daję już regularnie obiadki - ostatnio dosypuje też kleiku ryzowego i od ponad tygodnia mam ekspozyję na gluten - wszystko razem daję w obiadku a przed wieczornym cycem mała dostaje jeszcze deser. ostatnio wpitala cały słoiczek - nawet nie muszę jej zakładać śliniaka - jakoś owocki umie zjeść i się nie ubrudzić. Kupiłam dzisiaj kubek niekapek bo mała nie umie pić z buelki a po obiadku c często chce jej się bardzo pić a z cyca chyba za szybko leci gęste i mała sie denerwuje. kupilam soczek jabłkowy - rozcieńcze z wodą i zobaczymy

Agusia1987- no masz racje, jeśli chodzi o zęby to nie marudzi mi wcale....za to zaczyna pokazywać swoje humorki- jak mu czegoś nie dam na co ma ochotę np. pilot od telewizora, którego wcina namiętnie to wiecie że on normalnie się złości zaczyna ryczeć!!! ale nie tak ze łzami, tylko taki ryk urządza- terrorysta mały!!!:-D

Justyna337- sorki pewnie przeoczyłam, staram się wszystko czytać dokładnie, ale to nie sposób zapamiętać wszystkiego ;-)

Szymon opatentował nową umiejętność...tylko nie wiem jak Wam to opisać: nabiera dużo śliny w ustach i robi takie brrrrrrrrrrrrruuuuuuuuuuummmmmmmmm z językiem na wierzchu- oczywiście ślina jest na wszystkim : ubraniu, zabawkach meblach i ....NA MNIE!!!! a jak mu się jeszcze ta umiejętność przypomnij podczas jedzenia to jest MASAKRA, ostatnio tak szlał, że aż musialam zrobic grożną minę i " NO, NO,NO"- pomogło-na chwilkę..:confused2:

reklama
Wczoraj ważyłam Szymka- 9,5 kg ale w ubraniach!!!

czy mi sie wydaje, czy on jest najcięższym dzieckiem na marcówkach??? :zawstydzona/y:

Do góry