reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

reklama
Dziewczyny, ja padam na ryjek... Niedosyć, że Adiemu idzie chyba drugi ząb, marudzi jak diabli, to znowu zrobił mi wczoraj wieczorem i dzisiaj rano kupę z krwię...Biegunki nie ma, wiem, że to odczyn alergiczny i chyba nawet wiem na co on jest uczulony...ziemniak, tzn skrobię.... Bo ostatnio jak robił kupę z krwią to też po ziemniakach... Wogóle to prawie nic nie spałam od dwóch dni, bo mały nocami stęka i płacze....

Ja dzisiaj oglądałam tą kasetę z mojego wujka Komunii :tak: miałam tam 6 miesięcy i 10 dni i już siedziałam bez żadnego podparcia :tak: więc Pati siedzenie ładne ma po mnie. Ale np po pokoju to jak ją położę to tak leży co najwyżej zmieni ułożenie głowy itp. że w miejscu nóg znajdzie się główka a miejscy główki nogi :-D nie powędruje po pokoju ;-) więc jak ją położę to jestem jeszcze spokojna idąc np.do łazienki ;-)

Mój kuzynek np co ma teraz 7 miesięcy ale miał się też urodzić w marcu chyba 8mego, to jest strasznie żywy, jak się go posadzi trzymając to on obrazu na nogi chce wygina kręgosłup i się siłuje :-D fajny malec, tylko żeby stać i skakać, he he trzymają go pod pachami i ciągle hop i hop :-D jego mama się śmieje że będzie miała mięśnie dzięki niemu. To nawet po tej dwójce widać różnicę ;-), a mają prawie tyle samo centymetrów i wagi :tak: więc porównywać można ;-)

Eve - wiesz wzruszyłam się jak zobaczyłam Adę:-) Gratulacje
ATsonia - ostatnio z Maniulkę pisałyśmy, że nasze dziewczyny tak robią, nie tylko sprężynują ale też trzymają nogi sztywno.

U mnie w nocy znow lipa.
Szym zasnal o 20:30 o 21 juz sie obudzil dalam mu smoczka ale on po 5min domagal sie pic wypil 60ml wody i poszedl spavc.
Obudzil sie o 22 ale dalam tylko smoka.
Potem po 23 i marudzil do 24:30 mialam nadzieje ze zasnie ale nie........zglodnial!!!Wciagnal 120ml mleka i zasnal po to aby obudzic sie przed 3,dalam mu pic i zasnal ale nie na dlugo przed 5 juz sie obudzil zjadl 120ml mleka i zasnal ale tez nie na dlugo bo przed 7 juz byl gotowy do zabawy:baffled:
Nie wyjmowalam go z lozeczka tylko marudzil w nim do 8:30.
Uwierzcie mi ze nie mialam sily rano wstac!!!
Jeszcze m pojechal na fuche :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:a myslalam ze zostanie w domu!!!
Maly teraz spi ponad pol godziny,polozylam sie i ja ale zasnac nie moglam:baffled:
Nie wiem co sie dzieje ze Szymkiem nie wyrabiam juz!!!!!!

Ewelcia nie wiem jak Ci pomóc, ale ostatnio też miałam cięzki nocny miesiąc... Cały miesiąc - masakra. ale się skończyło. Wyczytałam gdzieś, że dzieci w tym wieku - chociaz między naszymi bobasami jest jednak spora różnica - budzą się w nocy na jedzenie bo organizm potrzebuje więcej tłuszczu - a nocny pokarm mamy zawsze jest bardziej treściwy i dlatego dzieci sie częściej udzą - to taki skok rozwojowy, więc jeśli Szymon je - to może to to?? a jesli tak marudzi to może zęby??

śmieszne to jest, niby dzieci wszystkie z marca, ale zobaczcie jaka różnica jest między tymi urodzonymi na początku a tymi na końcu miesiąca :-)
ATsonia - ja też zawsze o tym myslę - ale między Julitą a Szymenem jest jednak półtora miesiąca różnicy. jak patrze na suwaczki to zawsze się za głowe łapie:):sorry: Ja jak patrzę często na Szymka to mam metlik - bo Zuzia starsza dwa/trzy dni a szymon robił wiele rzeczy wcześniej. jak np z tymi zabawkami. Szymon łapał a moja zuzka nie... i jeszcze długo nie:tak: Każde dziecko jest jednak inne:laugh2: i chwała bogu:laugh2:

reklama
Dziewczyny ile nasze dzieciaki powinny pić w ciągu dnia? Moja Ania jest nadal na piersi, od mniej więcej 2tygodni podaję jej na noc butlę z moim ściągniętym mlekiem (180ml) i dosypuję do tego 3-4 łyżeczki kleiku ryżowego. W ciągu dnia dostaje pół słoiczka jabłuszek z gerbera (boję się dać jej na początku cały słoik). W sumie to do tej pory dawałam jej coś innego w taki sposób - dwa dni jabłuszka, dwa dni pół słoiczka marchewki. Taki schemat idzie u mnie około dziesięciu dni i widzę, że Anulka zaczyna mieć problem z wypróżnieniem. Daję jej codziennie ok.80ml koperku lub rumianku i ok.80ml soku jabłkowego. Oprócz tego wiadomo cycuś kiedy tylko chce. Może muszę częściej dawać jej coś do picia? Boję się tylko, że wtedy opije się płynów a nie będzie chciała piersi.

Do góry