reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

reklama
Dziewczyny, ja padam na ryjek... Niedosyć, że Adiemu idzie chyba drugi ząb, marudzi jak diabli, to znowu zrobił mi wczoraj wieczorem i dzisiaj rano kupę z krwię...Biegunki nie ma, wiem, że to odczyn alergiczny i chyba nawet wiem na co on jest uczulony...ziemniak, tzn skrobię.... Bo ostatnio jak robił kupę z krwią to też po ziemniakach... Wogóle to prawie nic nie spałam od dwóch dni, bo mały nocami stęka i płacze....

Ja dzisiaj oglądałam tą kasetę z mojego wujka Komunii :tak: miałam tam 6 miesięcy i 10 dni i już siedziałam bez żadnego podparcia :tak: więc Pati siedzenie ładne ma po mnie. Ale np po pokoju to jak ją położę to tak leży co najwyżej zmieni ułożenie głowy itp. że w miejscu nóg znajdzie się główka a miejscy główki nogi :-D nie powędruje po pokoju ;-) więc jak ją położę to jestem jeszcze spokojna idąc np.do łazienki ;-)

Mój kuzynek np co ma teraz 7 miesięcy ale miał się też urodzić w marcu chyba 8mego, to jest strasznie żywy, jak się go posadzi trzymając to on obrazu na nogi chce wygina kręgosłup i się siłuje :-D fajny malec, tylko żeby stać i skakać, he he trzymają go pod pachami i ciągle hop i hop :-D jego mama się śmieje że będzie miała mięśnie dzięki niemu. To nawet po tej dwójce widać różnicę ;-), a mają prawie tyle samo centymetrów i wagi :tak: więc porównywać można ;-)

Eve - wiesz wzruszyłam się jak zobaczyłam Adę:-) Gratulacje
ATsonia - ostatnio z Maniulkę pisałyśmy, że nasze dziewczyny tak robią, nie tylko sprężynują ale też trzymają nogi sztywno.

U mnie w nocy znow lipa.
Szym zasnal o 20:30 o 21 juz sie obudzil dalam mu smoczka ale on po 5min domagal sie pic wypil 60ml wody i poszedl spavc.
Obudzil sie o 22 ale dalam tylko smoka.
Potem po 23 i marudzil do 24:30 mialam nadzieje ze zasnie ale nie........zglodnial!!!Wciagnal 120ml mleka i zasnal po to aby obudzic sie przed 3,dalam mu pic i zasnal ale nie na dlugo przed 5 juz sie obudzil zjadl 120ml mleka i zasnal ale tez nie na dlugo bo przed 7 juz byl gotowy do zabawy:baffled:
Nie wyjmowalam go z lozeczka tylko marudzil w nim do 8:30.
Uwierzcie mi ze nie mialam sily rano wstac!!!
Jeszcze m pojechal na fuche :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:a myslalam ze zostanie w domu!!!
Maly teraz spi ponad pol godziny,polozylam sie i ja ale zasnac nie moglam:baffled:
Nie wiem co sie dzieje ze Szymkiem nie wyrabiam juz!!!!!!

Ewelcia nie wiem jak Ci pomóc, ale ostatnio też miałam cięzki nocny miesiąc... Cały miesiąc - masakra. ale się skończyło. Wyczytałam gdzieś, że dzieci w tym wieku - chociaz między naszymi bobasami jest jednak spora różnica - budzą się w nocy na jedzenie bo organizm potrzebuje więcej tłuszczu - a nocny pokarm mamy zawsze jest bardziej treściwy i dlatego dzieci sie częściej udzą - to taki skok rozwojowy, więc jeśli Szymon je - to może to to?? a jesli tak marudzi to może zęby??

śmieszne to jest, niby dzieci wszystkie z marca, ale zobaczcie jaka różnica jest między tymi urodzonymi na początku a tymi na końcu miesiąca :-)
ATsonia - ja też zawsze o tym myslę - ale między Julitą a Szymenem jest jednak półtora miesiąca różnicy. jak patrze na suwaczki to zawsze się za głowe łapie:):sorry: Ja jak patrzę często na Szymka to mam metlik - bo Zuzia starsza dwa/trzy dni a szymon robił wiele rzeczy wcześniej. jak np z tymi zabawkami. Szymon łapał a moja zuzka nie... i jeszcze długo nie:tak: Każde dziecko jest jednak inne:laugh2: i chwała bogu:laugh2:

reklama
Dziewczyny ile nasze dzieciaki powinny pić w ciągu dnia? Moja Ania jest nadal na piersi, od mniej więcej 2tygodni podaję jej na noc butlę z moim ściągniętym mlekiem (180ml) i dosypuję do tego 3-4 łyżeczki kleiku ryżowego. W ciągu dnia dostaje pół słoiczka jabłuszek z gerbera (boję się dać jej na początku cały słoik). W sumie to do tej pory dawałam jej coś innego w taki sposób - dwa dni jabłuszka, dwa dni pół słoiczka marchewki. Taki schemat idzie u mnie około dziesięciu dni i widzę, że Anulka zaczyna mieć problem z wypróżnieniem. Daję jej codziennie ok.80ml koperku lub rumianku i ok.80ml soku jabłkowego. Oprócz tego wiadomo cycuś kiedy tylko chce. Może muszę częściej dawać jej coś do picia? Boję się tylko, że wtedy opije się płynów a nie będzie chciała piersi.

Do góry