reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

reklama
a ja to się boję że mi Jula z wózka wyskoczy - bo ona takie wygibasy ćwiczy też w wózku na spacerze... zadek w górę, głowa w dół i walczy.... albo wykręca się bokiem, żeby wyglądać przez burtę - chyba muszę wózek na spacerówkę zmienić

ewelcia,dziewczyny dobrze radza-idz z malym do lekarza.
Na tym etapie wg mie mleko jest wciaz b.wazne i Szymus powinien je pic.

A co do spania to Julita tez malo w dzien spi-taki charakter chyba.Spi tak min 1 h max 3 h liczac od godz 10 rano do 20.

Ewalcia koniecznie do lekarza, dziecko na tym etapie rozwoju musi pić mleko, a swoją drogą, ale ci się wybredny egzemplarz trafił:szok:
Saro u nas ze spaniem w dzień tez kipsko czasami 15 minut dziennie, ale zazwyczaj do godziny.Pytałam lekarza co zrobić z tak mało ospałym brzdącem rozłożył ręce i stwierdził "taki typ":-)

dołączam do mam brzdąców, które mało śpią...:-)
przeważnie 2 (czasami 3) razy po pół godziny, czasami po 20 min...
wczoraj był jakiś rekord, bo spał ciurkiem 2 godziny, ale potem już oczywiście do wieczora nie spał. no i czasami, z raz na 2 tygodnie zraża się taki dzień, że dłużej śpi. A tak to godzina dziennie maks.

A ja zaczynam sie juz martwić Martyna w dalszym ciągu się nie przekręca w żadną stronę :-(często leży na macie lub kocyku jak jej pomogę to się przekręci ale samej udało jej się tylko dwa razy wczoraj i przedwczoraj,ona tylko przekręca się na boczki co ja mam z nią zrobić????czy sa jeszcze dzieciaczi które tego nie robią:confused:

Ostatnio jak byłam u sasiadki to jej Jula też leżała na brzuchu i ani myslała się przekręcić, podczas gdy Ada zrobila już z 10 ruchów. Ale ona nie robi narazie paniki, aha mała jest starsza od ady o 2 tyg.

maniulka- trenujcie narazie same w domu, ja kładłam sie na plecy na podłogę, Szymona układałam sobie na klate i turlałam się z nim raz w prawo raz w lewo-pomogło!!!

A mój mały mężczyzna chyba boi się wysokości chciała go dzisiaj podrzucic a on sie uczepił mojej bluzki jak małpeczka i spiął sie cały...a minkę miał taką przestraszoną...biedny...jeszcze kiedyś spróbuje...Wasze dzieci lubią podrzucanki?

reklama
Ewelcia zrób jak dziewczyny radzą idź do lekarza i wtedy bedziesz spokojniejsza i moze cos doradzą :tak:

Mój Alanek też raczej mało spi ma 3 drzemki w ciągu dnia :sorry2: budzi sie o 6 później idzie spać o 7.30 koło 12 i ostatnią drzemkę tak po15 :tak: i śpi maksymalnie godzinke ;-)

Dziweczyny ja wiem że mleko powinno być jeszcze podstawą jedzenia u takich maluchów ale co my mamy zrobić jak nasze dzieci nie chcą pic mleka i jest przy tym płacz , wyginanie i szarpanina :confused:

Do góry