reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

reklama
ewelcia nie dawała mi spokoju sprawa szyma i poszperałam w nocy i zadzwoniłam do kolozanki która robi specjalizacje z gastroenterologii a jest pediatra....i ona powiedziała ze jej zdaniem mały powinien miec zrobioną gasrtoskopie...a jesli nie mozesz tego u sienbie zrobic to na poczatek zmien mleko na antyrefluksowe najlepiej na enfamil ar i obiadki i wogole wszystko zageszczaj tym mlekiem...ono powoduje ze w zolodku tworzy sie zel króry ciezko wyrzygac...ale rzede wszystki kazała isc do lekarza i truc dupe...bo powiedziała ze wie jak to u iroli wyglada-jak nie stan krytyczny to sie nikt nie zainteresuje
Modroklejka kochana jestes!!!\
Az mi lzy w oczach stanely jak czytalam Twojego posta.
Chyba jednak Ci podesle z woreczek jurkow:-D:-D:-D;-).
A tak na serio to baaardzo Ci dziekuje ze sie zainteresowalas!!!
Kurde tu nie ma Enfamilu Ar,tylko widzialam w PL sklepie Nan Ar!!!
Czy Nan Ar moze byc??
Ja bylam u lekarza kazala mi dawac Colief(na kolki)i niby troche przytrzymuje jedzenie w zoladku ale jak widac nie skutecznie i na krotka mete.Tzn dzialalo na niego to dziadostwo tydzien!!!
Gadalam z m i najpierw chyba wybierzemy sie do pediatry zobaczymy co powie!!!
Potem ewentualnie do gastrologa!!!
Normalnie mam wizyte na pocztku wrzesnia u GP doctor all in one!!!i ona jak zwykle zbada mu pewnie brzuch powie ze miekki i ze wszystko ok a ja 50e w plecy bede:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Wiec jedziemy do pediatry tez koszt 50e noi + paliwo bo to 70km i napewno wiecej sie dowiem!!
ewelcia,dziewczyny dobrze radza-idz z malym do lekarza.
Na tym etapie wg mie mleko jest wciaz b.wazne i Szymus powinien je pic.

A co do spania to Julita tez malo w dzien spi-taki charakter chyba.Spi tak min 1 h max 3 h liczac od godz 10 rano do 20.
Sara on go nie pije tylko je w innej postaci ale zyga wszystkim ,nawet i obiadkami,ale moze jak bym zmienila mleko tak jak Modroklejka radzi i dolewala go do zupki to moze by bylo ok.

Co do spania.
Szym spi 2xpo 50mij czasami 1h.
Tak wiec Sara nie narzekaj!!!

Dziweczyny ja wiem że mleko powinno być jeszcze podstawą jedzenia u takich maluchów ale co my mamy zrobić jak nasze dzieci nie chcą pic mleka i jest przy tym płacz , wyginanie i szarpanina :confused:
no dokladnie!!!

Moj Szym odmowil spania od 24 do 1 w nocy!!!
Potem obudzil sie o 3 i o 5 a potem o 7 koniec spania!!!
Sara chcvesz mojego Szymka???!!!
Nie narzekaj kobieto bo Twoja Julitka jest grzeczniutka i ladnie spi!!!!
Nie dlugo dojdzie do tego ze moj Szym przestanie jesc i spac,ja juz jestem wykonczona !!!

A mój niejadek znowu niejadek:-( od paru dni karmienie przez sen inaczej ni cholery nie ruszy mieszanki:-( Damianek to pochłaniał wszystko a Natanuś nie chce:no: ciekawe jak mu mam gluten wprowadzić jak On mieszanki nie chce:baffled:

Modroklejka kochana jestes!!!
:-);-):tak:
No wiec u ns rano je max 150ml wody plus mleko wychodzi okolo 170ml do tego kleik kukurydziany.
Pozniej kaszka mleczno-ryzowa albo kaszka na mleku 180ml wody 6 miarek mleka wychdzi jakies 200ml do tego kaszka.
I na noc 180ml wody + 6miarek mleka wychodzi ok.200ml i kleik ryzowy!!!
No to wzchodyi troche wiecej niy min jakie podalas.

Julia widze ze to samo jest u ciebie co i u mnie bzlo:-:)-:)-(tez dawalam przez sen az w koncu przezucilam sie na lyzeczke!!!

A mój niejadek znowu niejadek:-( od paru dni karmienie przez sen inaczej ni cholery nie ruszy mieszanki:-( Damianek to pochłaniał wszystko a Natanuś nie chce:no: ciekawe jak mu mam gluten wprowadzić jak On mieszanki nie chce:baffled:

Julia daj mu pól ciasteczka hippa do obiadku lub owoców i sprawa załatwiona:-)

ewelcia z łyżeczki i kubka niekapka i szczykawki wogóle nie wypije dzisiaj zaczął troche pić z butelki Lovi a ciągle pił ostatnio z aventa wcześciej Dr`Browns i inne zwykłe butelki nawet szpitalne :baffled:
Jak dotąd wypił o 8.00 do 10 pił mieszanke 240ml potem 150ml i 150 ml to na dzisiaj i znając jego wypije jeszcze dzisiaj raz przez sen 150ml i do rana będzie spał:baffled:

reklama
Do góry