reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

dzięki MR za przekierowanie, przegapiłam ten wątek:zawstydzona/y::sorry2:

mój Wojtek też się obraca na boki i pełza jak gąsieniczka, nie chce niestety brać żadnych zabawek do rączki.:dry:

reklama
Natalia wczoraj na szczepieniu ważyła 6300g - skończyła dokładnie 5 miesięcy. Waga urodzeniowa 2700g. Pediatra mówi, że OK. Ja też się w ogóle nie przejmuję tym, że jest raczej drobniejsza - mnie się taka podoba:-D:-D

Tym razem nie była mierzona - ubranka nosi 68 i niektóre 74 (ale fakt, że te rozmiarówki ciuszków bardzo różne).

irmaa - spróbuj wieszać nad nim jakieś zabawki tak, żeby mógł łapać dwoma rączkami, łatwiej będzie mu potem chwycić i wziąż do rączki zabawkę:-)

pisze 1 palcem bo potworek na kolanach:-D

a co ja mam powiedziec? juli urodzila sie 2800g,ma 6 mies i juz PRZEKROCZYLA POTROJONA wage!na domowej wadze wazy 8600g nago.:-p
dlatego mnie nie zalezy by ja tuczyc i np.kaszek jej nie daje.
fakt ze urodzila sie mala,ale do 1 roku to chyba z pieciokrotni wage...

a coreczka kuzynki (tej ktej tej ktora na styczen bobo urodzi) ma we wrzesniu 3 latka i eazy 12 kg :)))

Ostatnio edytowane przez moderatora:
U nas po wczorajszym szczepieniu dzisiaj niestety podwyższona temperatura: 37,5. Myślicie, że już trzeba podać coś przeciwgorączkowego?

A wieczorem niestety bolała Małą nóżka - jakieś 10 minut mocnego płaczu było, dziś już nóżka OK tylko ta gorączka:baffled:

A mierzysz w pupie? czy na czole/uchu?
Ja bym podala przeciwgoraczkowy srodek dopiero powyzej 38 stopni.
Osobiscie polecam syrop paracetamol dla niemowlat o smaku truskawkowym,cena 8 zl w Lodzi.Przepraszam za dziwne okreslenie ale najzdrowyszy-jak to moj tata (lekarz) mowi,czysty paracetamol bez chemii dodatkowej.

Motlica Dominika dobrze radzi.

A u nas lipa!!!
jak wczorajsza nocka byla malinowa tak dzis koszmar:baffled:\
Obudzil sie o 24 i darl sie pol godziny nie wiem o co chodzilo ale pozniej posmarowalam mu dziasla i przestal sie drzec,dalam mu jesc na spiocha zeby za godzin mi sie nie obudzil wypil 60ml.
Potem obudzil sie o 4:30 i juz nie spal az do 11:30 i nawet sniadania nie chcial jesc:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:tylko pare lyzeczek ciekawe czy obiad bedzie jadl:crazy:

reklama
ewelcia - no to Ci Szym dał popalić!:szok:
ale żeby od 4:30 nie spać?:szok:
może te ząbki go tak męczą i jest niespokojny....
Jasiek też jak wstanie (wstaje koło 8) to przeważnie nic nie je do 10. Nie jest po prostu głodny po nocy.

Do góry