reklama
Justyna337
Fanka BB :)
Eve mnie moje też się podoba tylko słyszę dopychać dopychać dopychać.... aż mdli mnie
:--wściekła/y:e tam glu[ie takie Ewelcia nie przejmuj się. mnie mama do głowy wbiła i nie chce wyjść to nie mierzę. że niby podobno do trumny się mierzy. ale nie wierze w to tylko mi weszło i nie chce wyjść............
Justyna337
Fanka BB :)
przepraszam Ewelcia...
G
gosia88
Gość
a ja slyszalam z kolei( tzn lekaRKA MI POWIEDZIALA) ze dziecko ma do 6mies (konca) podwoic wage a do 1 roku potroic. Mi tak czy siak wydaje sie to niemozliwe, Majka musialaby wazyc za poltorej miesiaca 7800, czyli przytyc jakies 1100... biorac pod uwage ze jej rekord dotychczasowy to 0,5kg w 3tyg , ale nie rosnie juz tak szybko jak kiedys wydaje mi sie to malo mozliwe....realne ale dalekie;-)
A ze niby do roczku mialaby wazyc prawie 12kg to juz w ogole jakis obled tyle to wazy 2,5letnie dziecko ktorym opiekuje sie moja mama
A poza tym jakos coraz mniej przejmuje sie waga Majki.... widze ze nie jestem sama, a poza tym tak patrze na nia i owszem, chuda jest, nie jest takim typowym "bobaskiem-herubinkiem", ale zeby jakas zaglodzona to na pewno nie... a poza tym jest bardzo silna, rozwija sie b.szybko, osiagniecia ma zawsze w tych dolnych przedzialkach wiekowych wiec.... SIE CIESZE
A ze niby do roczku mialaby wazyc prawie 12kg to juz w ogole jakis obled tyle to wazy 2,5letnie dziecko ktorym opiekuje sie moja mama
A poza tym jakos coraz mniej przejmuje sie waga Majki.... widze ze nie jestem sama, a poza tym tak patrze na nia i owszem, chuda jest, nie jest takim typowym "bobaskiem-herubinkiem", ale zeby jakas zaglodzona to na pewno nie... a poza tym jest bardzo silna, rozwija sie b.szybko, osiagniecia ma zawsze w tych dolnych przedzialkach wiekowych wiec.... SIE CIESZE
nik_a
Rodzinka w komplecie :-)
Lenka już podwoiła swoją wagę- waży teraz ok 6500g, a podwoiła, bo urodziła się drobna- 3070g. Ja już też się tym nie przejmuję, cieszę się że wkońcu fajnie zajada.
reklama
a ja slyszalam z kolei( tzn lekaRKA MI POWIEDZIALA) ze dziecko ma do 6mies (konca) podwoic wage a do 1 roku potroic. Mi tak czy siak wydaje sie to niemozliwe, Majka musialaby wazyc za poltorej miesiaca 7800, czyli przytyc jakies 1100... biorac pod uwage ze jej rekord dotychczasowy to 0,5kg w 3tyg , ale nie rosnie juz tak szybko jak kiedys wydaje mi sie to malo mozliwe....realne ale dalekie;-)
gosia niby tak się przyjmuje jak twoja lekarka powiedziała, z tym że to jest jakaś średnia, a wiadomo że każde dziecko rozwija się i przybiera na wadze we własnym tempie. Mój Wojtek już w 3 miesiącu podwoił swoją wagę, ale teraz przybiera już znacznie wolniej, obecnie waży 9,15 a jego waga urodzeniowa to 4kg i myślę że do roczku 12kg osiągnie.Powyżej roku dzieci zaczynają się dużo ruszać, więcej spalają i przyrost wagi nie jest już taki duży ,często nawet chudną