reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

reklama
pediatra tłumaczy, że zalezy jak dziecko nóżkę wyprostuje. srali muszki..... mioże jej się nie chce? ale z drugiej strony wolę, żeby małej nóżek nie naciągała. ja malej nie mierzę - bo nie chrzczona jeszcze - a podobno do chrztu się dzieci nie mierzy...:zawstydzona/y: może to przesąd, ale strzeżonego...;-) a ja wiszę po ubrankach, że mała rośnie. zaczynam wchodzić w rozmiwar 68 - chociaz niekóre są już za małe a jeszcze ich nie włożyłam. założyłam też 74 i było akurat... dziwna ta rozmiarówka

Justyna, po rozmiarówce to nie poznasz, bo każda firma inaczej ma - ja ostatnio popatrzyłam, że Jula jak leży na przewijaku, i wyprostuje się cała to piętki jej wystają poza przewijak, a on ma 70cm - czyli na pewno ma te 71cm "wzrostu"

z tym podwojeniem wagi to ciekawe - Jula powinna ważyć zatem 8600?!?! waży tylko 6700 i wcale nie jest jakaś przeraźliwie chuda ;-)

To Julka to była klocek!!!! a myslałam że jakas drobniejsza była... z tego co pamiętam rodziłaś naturalnie... jak Ty ją z siebie wydusiłas dziewczyno????

Justynko, w takim tempie, że nadal jestem w szoku ;-) na drugą fazę porodu mam wpisane 5 minut... po prostu tak się pchała że ni cholery nie można było przystopować :-) jakbym miała rodzić trzecie dziecko to po pierwszym skurczu jadę na porodówkę - żeby zdążyć - chociaż to jest wykluczone, przynajmniej jeżeli chodzi o planowane dzieci ;-)

no tak nie mów hop;-)
a ja nie wiem... jak mi pozwola rodzic naturalnie to chyba się skuszę mimo ryzyka;-)chociaż bólu boję się bardzo, a dla mnie w zasazie i tak będzie to pierwszy poród bo teraz nie miałam nawet skurczy więc w zasadzie JA nie rodziłam

reklama
e tam glu[ie takie Ewelcia nie przejmuj się. mnie mama do głowy wbiła i nie chce wyjść to nie mierzę. że niby podobno do trumny się mierzy. ale nie wierze w to tylko mi weszło i nie chce wyjść............:zawstydzona/y:

Do góry