reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

O kurde ale zamotane z tym glutenem:-DNie wspomne ze dopiero tu z forum sie dowiedzialam o co wogole chodzi z tym glutenem:-pTo ja juz nie wiem co robic.Czy wprowadzac cczy czekac do 28 czy tam 26 do szczepienia i pediatry zapytac.:no:

reklama
moja pediatra jest jeszcze starej daty i kazała dopiero w 6 mc wprowadzac.... ale ja i tak wprowadze teraz dopoki jeszcze w wiekszej ilości karmie. potem moze byc róznie. tylko się zebrac nie moge:):tak: a w ogóle to kazała jeszcze miesko wprowadzic... dopieropotem sie zorientowała, że mała nie ma 5 mcy i zaczęła się wycofywać...

co do karmionych mlekiem modyfikowanym to w tym schemacie
http://www.nutricia.com.pl/images/d...iemowlat_karmionych_mlekiem_modyfikowanym.pdf

jest ze w 7 msc...

Sara gluten to nowość..... znaczy sie we wprowadzaniu tak wczesnym.. Kiedys wprowadzano późno(jak jak pisała Justyna w 10 msc) z uwagi na ochronę przed celiakia. Teraz prowadzili badania i doszli do wniosków ze to i tak nic nie daje i lepiej wprowadzić szybciej gluten i ewentualnie wczesniej wykryć chorobe i ją leczyć..

Ostatnia edycja:
Z glutenem poczekam do wizyty u pediatry a teraz mnie inetresuje zoltko.

Jak to sie podaje?Mnie mam mowila ze jajko gotuje sie na twardo,wyjmuje zoltko i zgniata/miksuje na papke z jedzeniem np.ze sloiczka-czy tak?
JAK SIE PODAJE ŻÓŁTKO?

Saro tak jak piszesz, czytałąm gdzieś ze wprowadza się je od 7m-ca, co drugi dzień pół żółtka do zupki, a od 8m-ca juz całe

reklama
Dominika jaka firma ma bananowy soczek? ;-)
Kitki Pati też lubi jabłko z bananem he he ja zresztą też :-D.

Agusia - hipp ma bananowy soczek, polecam tez brzoskwiniowy iz czerwonych owoców, w ogóle ja wole soczki hippa niz np. gerbera, Nadia chyba tez:tak: jest duzo róznych i od razu pisze jakie działanie na stolec wiec jesli daje jej np. obiadek zatwardzający to wtedy soczek rozluźniający i na razie to działa, nie ma zaparc nawet po samej marchewce albo jagodach

Do góry