reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

O kurde ale zamotane z tym glutenem:-DNie wspomne ze dopiero tu z forum sie dowiedzialam o co wogole chodzi z tym glutenem:-pTo ja juz nie wiem co robic.Czy wprowadzac cczy czekac do 28 czy tam 26 do szczepienia i pediatry zapytac.:no:

reklama
moja pediatra jest jeszcze starej daty i kazała dopiero w 6 mc wprowadzac.... ale ja i tak wprowadze teraz dopoki jeszcze w wiekszej ilości karmie. potem moze byc róznie. tylko się zebrac nie moge:):tak: a w ogóle to kazała jeszcze miesko wprowadzic... dopieropotem sie zorientowała, że mała nie ma 5 mcy i zaczęła się wycofywać...

co do karmionych mlekiem modyfikowanym to w tym schemacie
http://www.nutricia.com.pl/images/d...iemowlat_karmionych_mlekiem_modyfikowanym.pdf

jest ze w 7 msc...

Sara gluten to nowość..... znaczy sie we wprowadzaniu tak wczesnym.. Kiedys wprowadzano późno(jak jak pisała Justyna w 10 msc) z uwagi na ochronę przed celiakia. Teraz prowadzili badania i doszli do wniosków ze to i tak nic nie daje i lepiej wprowadzić szybciej gluten i ewentualnie wczesniej wykryć chorobe i ją leczyć..

Ostatnia edycja:
Z glutenem poczekam do wizyty u pediatry a teraz mnie inetresuje zoltko.

Jak to sie podaje?Mnie mam mowila ze jajko gotuje sie na twardo,wyjmuje zoltko i zgniata/miksuje na papke z jedzeniem np.ze sloiczka-czy tak?
JAK SIE PODAJE ŻÓŁTKO?

Saro tak jak piszesz, czytałąm gdzieś ze wprowadza się je od 7m-ca, co drugi dzień pół żółtka do zupki, a od 8m-ca juz całe

reklama
Dominika jaka firma ma bananowy soczek? ;-)
Kitki Pati też lubi jabłko z bananem he he ja zresztą też :-D.

Agusia - hipp ma bananowy soczek, polecam tez brzoskwiniowy iz czerwonych owoców, w ogóle ja wole soczki hippa niz np. gerbera, Nadia chyba tez:tak: jest duzo róznych i od razu pisze jakie działanie na stolec wiec jesli daje jej np. obiadek zatwardzający to wtedy soczek rozluźniający i na razie to działa, nie ma zaparc nawet po samej marchewce albo jagodach

Do góry