reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Kitki - Jasiek tez uwielbia te jabłko z bananem :-) same jabłko też lubi. wogóle na razie wszystko nowe co dostał to lubi. no, oprócz marchewki z ryżem - ale o chyba dlatego, że za gęsta, jak dodałam odrobinę jabłka to było OK.
Justyna - Kitki chodziło chyba o słoiczki, nie soczki. I w sumie chyba by się zgadzało u nas, bo jak Jasiek zje nawet duży słoik zupki jarzynowej plus mały deseres (pół małego słoiczka) to po ok. 2 godzinach jest już głodny i ciągnie całą wielką butlę mleka..:baffled:

reklama
dokładnie, chodziło mi o słoiczki, soczki tez daje ale rozcienczam je z woda, 1/3 soczku reszte wody, samej wody Nadia nie chce pic, czasem daje jej herbatke ale tez mniej niz pisza na opakowaniu (tez bardziej rozcienczona)

Kitki spróbujemy jutro tego jabłka z bananem - mam nadzieję, że zadziała. Dominika81 Sandra przepada z marchewka z ryżem - mogłaby codziennie tylko to jeść :-D:tak:

nili - spróbuję mu zrobić sama marchewkę z ryżem, może po prostu ze słoiczka mu nie podchodziło :tak: i polecam te jabłko z bananem - oby posmakowało :tak:

Kitki - ja też soczki rozcieńczam, Jasiek też nie lubi samej wody. Dzisiaj pił bananowy aż mu się uszy trzęsły:tak:
i mam w planach zrobic wkrótce sama soczek marchewkowo - jabłkowy, bo mam sokowirówkę, to wiadomo, że cukru tam nie będzie.
rok temu na jesieni, jak jest dużo marchwi i jabłek, a ja byłam w ciąży to mąż mi bez przerwy te soki w sokowirówce robił i kazał pić, już nie mogłam na nie patrzeć...:baffled:

Aha - a czy można już dawać dziecku surowe np. jabłka, tylko starte?
Czy musza być uduszone?

Kitki ciasteczka jeśli wkruszasz do kaszki np sa po 5 m-cu, a ogólnie to po 7 m-cu.

Cyt. ze strony hipp:
Stosowanie po 5. miesiącu:

Wyłącznie w formie kaszki: 1-2 sztuki Pierwszych Ciasteczek HiPP rozkrusz w miseczce, zalej ok. 2-3 łyżkami soku owocowego lub mleka, którym karmisz dziecko. Chwilę poczekaj, aż namiękną. Podawaj między posiłkami.

Stosowanie po 7. miesiącu:

Dzięki swojej kruchej strukturze Pierwsze Ciasteczka HiPP nadają się doskonale do gryzienia, zwłaszcza w okresie pojawiania się pierwszych ząbków.

Kitki-a widzisz to sekret ze Juli taka pulchna,w zyciu bym nie pomyslala ze mleko jako danie glowne to jest TO co ja tak tuczy!Jak bylam u pediatry na ostatnim szczepieniu to mowila tylko o wprowadzaniu warzywek i owockow oraz mieska-nic a nic o glutenie bo nawet meza pytalam czy on cos takiego kojarzy.Julita tez lubi jablko z bananem:tak:I tez daje rozcienczone soczki:tak:

Sara bo dzieciom na mleku modyfikowanym gluten mozna wprowadzać w 10 miesiącu!!! a tym piersiowym 4-6 bo wtedy najlepsza jest ochrona mleka mamy. kiedys uwazano , że takim dzieciom to w 6 ale teraz według najnowszych badan wczesniej a tym butelkowym później:tak:

Ja przeczytałam w książeczce z bobovity cały dział o glutenie, i dzieciom na piersi się wprowadza po 4 miesiącu a dzieciom na mleku mod. po 5 miesiącu a jak się nie zdąży podać w ciągu miesiąca to dopiero po 10 miesiącu. Chyba tak to było ;-) przeczytam jeszcze raz, ja zamierzam podać od razu po 5 miesiącu ;-). Hi hi teraz dostrzegam plusy urodzenia Patrycji prawie pod sam koniec marca :-D (24.03) bo gdyby nie tamat tutaj o glutenie to ja na pewno nic bym o tym nie wiedziała :-D.

reklama
Do góry