reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Kitki - Jasiek tez uwielbia te jabłko z bananem :-) same jabłko też lubi. wogóle na razie wszystko nowe co dostał to lubi. no, oprócz marchewki z ryżem - ale o chyba dlatego, że za gęsta, jak dodałam odrobinę jabłka to było OK.
Justyna - Kitki chodziło chyba o słoiczki, nie soczki. I w sumie chyba by się zgadzało u nas, bo jak Jasiek zje nawet duży słoik zupki jarzynowej plus mały deseres (pół małego słoiczka) to po ok. 2 godzinach jest już głodny i ciągnie całą wielką butlę mleka..:baffled:

reklama
dokładnie, chodziło mi o słoiczki, soczki tez daje ale rozcienczam je z woda, 1/3 soczku reszte wody, samej wody Nadia nie chce pic, czasem daje jej herbatke ale tez mniej niz pisza na opakowaniu (tez bardziej rozcienczona)

Kitki spróbujemy jutro tego jabłka z bananem - mam nadzieję, że zadziała. Dominika81 Sandra przepada z marchewka z ryżem - mogłaby codziennie tylko to jeść :-D:tak:

nili - spróbuję mu zrobić sama marchewkę z ryżem, może po prostu ze słoiczka mu nie podchodziło :tak: i polecam te jabłko z bananem - oby posmakowało :tak:

Kitki - ja też soczki rozcieńczam, Jasiek też nie lubi samej wody. Dzisiaj pił bananowy aż mu się uszy trzęsły:tak:
i mam w planach zrobic wkrótce sama soczek marchewkowo - jabłkowy, bo mam sokowirówkę, to wiadomo, że cukru tam nie będzie.
rok temu na jesieni, jak jest dużo marchwi i jabłek, a ja byłam w ciąży to mąż mi bez przerwy te soki w sokowirówce robił i kazał pić, już nie mogłam na nie patrzeć...:baffled:

Aha - a czy można już dawać dziecku surowe np. jabłka, tylko starte?
Czy musza być uduszone?

Kitki ciasteczka jeśli wkruszasz do kaszki np sa po 5 m-cu, a ogólnie to po 7 m-cu.

Cyt. ze strony hipp:
Stosowanie po 5. miesiącu:

Wyłącznie w formie kaszki: 1-2 sztuki Pierwszych Ciasteczek HiPP rozkrusz w miseczce, zalej ok. 2-3 łyżkami soku owocowego lub mleka, którym karmisz dziecko. Chwilę poczekaj, aż namiękną. Podawaj między posiłkami.

Stosowanie po 7. miesiącu:

Dzięki swojej kruchej strukturze Pierwsze Ciasteczka HiPP nadają się doskonale do gryzienia, zwłaszcza w okresie pojawiania się pierwszych ząbków.

Kitki-a widzisz to sekret ze Juli taka pulchna,w zyciu bym nie pomyslala ze mleko jako danie glowne to jest TO co ja tak tuczy!Jak bylam u pediatry na ostatnim szczepieniu to mowila tylko o wprowadzaniu warzywek i owockow oraz mieska-nic a nic o glutenie bo nawet meza pytalam czy on cos takiego kojarzy.Julita tez lubi jablko z bananem:tak:I tez daje rozcienczone soczki:tak:

Sara bo dzieciom na mleku modyfikowanym gluten mozna wprowadzać w 10 miesiącu!!! a tym piersiowym 4-6 bo wtedy najlepsza jest ochrona mleka mamy. kiedys uwazano , że takim dzieciom to w 6 ale teraz według najnowszych badan wczesniej a tym butelkowym później:tak:

Ja przeczytałam w książeczce z bobovity cały dział o glutenie, i dzieciom na piersi się wprowadza po 4 miesiącu a dzieciom na mleku mod. po 5 miesiącu a jak się nie zdąży podać w ciągu miesiąca to dopiero po 10 miesiącu. Chyba tak to było ;-) przeczytam jeszcze raz, ja zamierzam podać od razu po 5 miesiącu ;-). Hi hi teraz dostrzegam plusy urodzenia Patrycji prawie pod sam koniec marca :-D (24.03) bo gdyby nie tamat tutaj o glutenie to ja na pewno nic bym o tym nie wiedziała :-D.

reklama
Do góry