reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

odnośnie glutenu to ja wyczytałam ze nalezy wprowadzać najpierw po 2-3g (pół lyzeczki do obiadku) a po 2 miesiącach dopiero gluten na stale wprowadzic...

A u nas katarek, troche pokasłuje Oliwier:-( byliśmy u lekarza ale w oskrzelach podobno nic nie ma..Nie mniej jednak dala tylko sól fizjologiczna do tego Cebionmulti na wzmocnienie, a oprócz tego Eurespal i Zyrtec na odczulenie po komarach i ewentualnie odkrztuszanie wydzielinki...
A katarku duzego nie ma a tylko go słychac... jak chrzaka:baffled: nie daje rady stamtad nic wyciagnac gruszka:baffled::-( to normalne?

Ostatnia edycja:
reklama
Hej,

Nie mam czasu poczytac forum... Tadzio sobie zmienil rytm, przeszedl na 6 karmien na dobe (po 150 ml juz je jednorazowo) i to jest fajne, ale niefajne jest to, ze... nie chce w ogole spac w dzien!:baffled:NA spacerze jeszce usnie na krótko, ale w domu to jakas makabra, potrafi nie spac przez 5-6 godzin (wczesniej zasypiał na 30 minut co 2 lub 3 godziny), zmeczony jest i sie drze, ale uspic go nie da rady. A jak czuje, ze go odkladamy do lozeczka, to ryk i histeria. Od soboty tak ma, ehh...

.

moonik - Jasiek też tak miał, że zmęczony na maksa, a zasnąć nie mógł - to wtedy go na rękach usypiałam - kołysałam,jak płakał to trochę mocniej i zaraz mu oczy uciekały i powieki opadały. walczył tak jeszcze trochę z 5-10 min, ale trochę cierpliwości i usnął. czasem jak nie dałam rady go kołysać to mam taką piłkę gumową pielką gimnastyczną - to sobie na niej siadałam z Jaśkiem na rękach i skakałam na tej piłce i to też go usypiało... trochę dziwne metofy, ale już wolałam tak, a żeby się dziecko przespało. i dopiero jak spał z 5 min to go odkładałam.

Sara - Jasiek też na razie je głównie mleko - tez o 800ml - litr . wygląda to mniej więcej tak:
ok. 8:00 wstaje i przeważnie nie jest głodny, bo w nocy bardzo dużo je
10:00- 130ml mleka
13:00 - obiadek - duży słoiczek zupki jarzynowej (lub marchewka + jabłko) i mały słoiczek deserku (wprowadzałam na razie jabłko i banan)
16:30 - 160ml mleka
20:00 - 200 - 220ml mleka
23:30 - 160 ml mleka
4:30 - 160 ml mleka
6:30 - 160ml mleka

czasami mleka trochę zestawia - od 10 do 30ml, a czasami wciąga wszystko

a mam pytanie - ile jednorazowo Wasze dzieci jedzą obiadku, mam na myśli słoiczki?
i nie wiem czy to nie za dużo jednorazowo - duży+mały słoiczek

bo Jasiek zje na obiad duży słoiczek obiadu i mały słiczek deserku - bez zmrużenia oka, jeszcze mi moją ręką wpycha łyżeczkę do buzi, żebym mu szybciej dawała...

A zebys wiedziala ewelcia ze sie troche opierdzielam:-D
Po tych gorach tak sie rozleniwilam ze jestem troche taka mama na pol gwizdka:baffled:
Dobrze ze maz lubi sie zajmowac Julita hihi:rofl2:
Wychodze z zalozenia ze Juli sama wie co dla niej dobre,skoro wciaga mleko a lyzeczka je tak sobie to niech ma to co chce.

Jak zytam ile wasze szkraby pozeraja sloiczkowych dan to u nas jest zupelnie inaczej! Juli nadal w 90% je mleko (duuuzo 800-1 litr dziennie) i JEDYNIE pół sloiczka (a do niedawna anwet 1/3!)jakiegos obiadku i deserku.Nie mam cierpliwosci do karmienia lyzeczka (a pomyslec ze sie kiedys nie moglam doczekac tego...),do tego kliek kukurydziany na noc i w ciagu dnia jakies soczek obali.Nie mamy jeszcze wprowadzonego glutenu-nie mam zamiaru czekac do 10 mies,ja od pocztaku wlasne pomysly mam a nie podrecznikowe jak karmic Julite:-D(te 3 lyzki klieku kiedys buahahaha:-D:-D:-D),wystarczy pojsc do sklepu po kaszke glutenowa (w domu jak na zlosc ma same bezglutenowe) tylko ze ja nie mam nawet czasu isc do sklepu!:baffled::-D
A przybieramy na wadze od 800g do 1200 na miesiac wiec jest dobrze 90% mleka:)

To dobrze ze Juli tak ładnie przybiera :tak: Ja Nadii ograniczam mleczko:zawstydzona/y: dostaje tylko 4 razy na dobe po ok 160ml i finito do tego mały słoik oboedku plus mały deserek. Pediatra mi powiedziałą ze jak bedzie głodna to mam dac wiecej soczku albo wiecej słoiczka a nie mleka bo mleczko bardziej tuczące podobno niz słoiczki, a ja nie chce jej upaść za bardzo. Kaszki ani kleiku nie daje wcale. Wiec na razie karmimy sie w ten sposób. Jutro idziemy na szczepienie to zobacze ile wazy i podpytam jeszcze czy oby jej nie głodze bo moze ze mnie wyrodna matka;-)

Eve - wyczytałam wlasnie ze ty dajesz ciasteczka, od którego miesiaca one sa? Rozumiem ze wkruszasz do kaszki pól ciasteczka? Czy jak?

Ja od półtora tygodnia podaję zupki. Deserek - jabłko z brzoskwinią zostało wyplute, wcześniejsze jabłko też :wściekła/y::no: Nie wiem jak jej wprowadzić owoce, bo ich nie chce, krzywi się. Tak więc jest na mleku z piersi i zupce.
W tej chwili waży jakieś 6,5 kilo, więc nie za dużo :crazy:

Nili - moja Nadia uwielbia jabłko z bananem z bobowitylub hippa, az sie za tym trzesie:tak: podobnie gruszki williamsa z hippa, samego jabłka nie znosi. Spróbuj tez jagody z jabłkiem z bobowity tez dobre.

reklama
Do góry