reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Ewelcia ciesze się że Szymon zaczął więcej jeść :tak: Mój Alan odkąd nie daję mu mleka z butelki tylko karmie kaszkami z łyżeczki też ślicznie zjada wszystko :-D jedyny problem to taki że nie lubi nowości ( nie otworzy buzi ) i smakuja mu tylko słodkie kaszki i owoce :sorry2:
Zobaczymy jak na wadze zaczął przybierać :confused: Bo teraz ładnie je :tak:

reklama
Na biegunkę to najlepiej Lactoral i Orsalit. Orsalit jest doustnym płynem nawadniającym a jak wiadomo nawadnianie przy biegunce to podstawa. Zastosowanie wraz z płynami nawadniającymi probiotyku- Lactoral może skutecznie skrócić czas trwania biegunki i odbudować mikroflorę przewodu pokarmowego. Podobno dobre są też jagody ale sama nie próbowałam.

Avanti ciesze sie ze i u Was lepiej:tak::-)
A moj wcina nowosci:tak::happy:.
teraz wcina kaszke ze szpinakiem i ziemniakami.
u nas jest tak ze rano dostaje mleko z kleikiem kukurydzianym-lyzeczka,poniej zupke-prawie codziennie inna-gotowana przeze mnie,pozniej kaszke,jak sie skonczy jedna to otwieram nastepna a na kolacje mleko z kleikiem ryzowym.sniadanie i kolacja zawsze taka sama:tak::tak::tak:
moj m raz pomylil kleiki i na kolacje dal kukurydziany i szym sie kapna:baffled:i zjadl ale nie chetnie:crazy::-p

Ada lepiej już w stosunku do butli, choć w dzień to zje do 2 porcji max. zazwyczaj tak się nasz dzień jedzieniowo wyglada:
rano kaszka z ciasteczkiem i odrobina owocków (czasami pół słoiczka małego), na obiadek cały mały słoiczek, potem zazwyczaj idzie porcja mleka za jakiś czas, nastepnie ta pozostała część owockow i na kolację albo hipp na dobranoc plus mleko (tak sobie zyczy moja panna), lub samo mleko ale max 150-160 ml. W nocy obudzi się raz lub dwa, zjada po 150 ml.

Eve mojemu to nawet nie pokazuj butli w dzien:baffled:.
wczoraj budzil sie co troche do 24 spac nam nie dal,jak zasnal to po to zeby po 1znow wstac i pomarudzic.
jesc nie chcial czekalam az zasnie zeby mu spiocha dac ale ja pierwsza od niego zasnelam:crazy:potem o 3i tez nie jadl,czekalam pol godziny chcialam dac mu spiocha i sie wybudzil:baffled:nie zjadl,potem o 4,5:30zjadl 60ml,6:30 7:15-jesc oczywiscie nie chcial:wściekła/y::wściekła/y:ale lezal do 8 w lozeczku i marudzil,bawil sie karuzelka.
sniadanie wyrzygal a teraz zasypia-cholera juz myslalam ze koniez z :wściekła/y:pawiami bo juz tydzien nie wymiotowal a tu lipa:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

uuu no to nie fajnie. a Zu wylewa hektolitrami ślinę z buzi. dzisiaj wstawałam o 2,4,6 potem 8, 10 i 13...moje piersi tego nie wytrzymają:no:

Ola - tak sobie pomyślałam, może dolewanie do zupek mleka twojego coś pomoże?? albo np dawanie na poczatek twojego mleka łyżeczką??

Jak zytam ile wasze szkraby pozeraja sloiczkowych dan to u nas jest zupelnie inaczej! Juli nadal w 90% je mleko (duuuzo 800-1 litr dziennie) i JEDYNIE pół sloiczka (a do niedawna anwet 1/3!)jakiegos obiadku i deserku.Nie mam cierpliwosci do karmienia lyzeczka (a pomyslec ze sie kiedys nie moglam doczekac tego...),do tego kliek kukurydziany na noc i w ciagu dnia jakies soczek obali.Nie mamy jeszcze wprowadzonego glutenu-nie mam zamiaru czekac do 10 mies,ja od pocztaku wlasne pomysly mam a nie podrecznikowe jak karmic Julite:-D(te 3 lyzki klieku kiedys buahahaha:-D:-D:-D),wystarczy pojsc do sklepu po kaszke glutenowa (w domu jak na zlosc ma same bezglutenowe) tylko ze ja nie mam nawet czasu isc do sklepu!:baffled::-D
A przybieramy na wadze od 800g do 1200 na miesiac wiec jest dobrze 90% mleka:)

reklama
Justyna Twoja Zu budzila sie tak czesto jak moj szym:baffled:
Modrokleja no to nie zaciekawie,ale najwazniejsze ze juz jest lepiej!!!

Sara ja nie wiem czy odrazu mozna wprowadzic kaszki glutenowe czy czasem najpierw nie trzeba wprowadzic malej ilosci????!!!
Ja jak narazie daje troszke kaszki manny-gotowanej na wodzie z przepisu modroklejki i mam zamiar tak dawac 2m:tak::tak::tak:.
Widze ze zmalal Ci zapal wprowadzania nowosci;-)a myslalam ze ja bede mogla brac przyklad z Ciebie:-D:-D:-Da tu lipa!!!Sara nam sie opierdziela:-D:-D.:szok:Saro bez urazy oczywiscie.

Moj wciagnal prawie caly duzy sloiczek zupki i zasnal.

Do góry