reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

reklama
Na biegunke jeszcze ryż jest dobry, moze zupa marchwiowa wlasnie z ryzem podziala??
Dziewczyny, Majka tez ulewa okropnie, i to jest glowny powod slabego przybierania na wadze! Lekarka kazala mi kupic Nutriton- tj bez recepty, dodaje sie do mleka, zupek itd lub jak dziecko jest na piersi to przed karmieniem lyzeczka- i dziala naprawde!! Tyle ze mi Maja sie zbuntowla i juz nie chce tego zjadac:baffled: no trudno, czasem tylko sie zastanawiam czy ona wogole cos trawi, bo takie ilosci wymiotuje ze to straszne... czasem potrafi nawe 2godz po jedzeniu rzygnac czystym mlekiem!! A czasem takim "serkiem" ale to akurat rozumiem bo jest cczesciwo juz przetrawione. Marchewka tez wymiotuje- ale ogolnie wygada zdrowo wiec czekam az samo jej przejdzie:baffled:

magda19lenka- super, tak pośrodku jest najlepiej, bo jak wszyscy patrzą na mojego Szymona to myślą, że go specjalnie tuczę...jak mnie to wkurza!!!!

ATsoniu widać taka uroda Twojego Szymka, że dużo waży, najważniejsze że chłopak zdrowy i radosny, a wagę widać ma taką jakiej potrzebuje :tak:

Hej,

Nie mam czasu poczytac forum... Tadzio sobie zmienil rytm, przeszedl na 6 karmien na dobe (po 150 ml juz je jednorazowo) i to jest fajne, ale niefajne jest to, ze... nie chce w ogole spac w dzien!:baffled:NA spacerze jeszce usnie na krótko, ale w domu to jakas makabra, potrafi nie spac przez 5-6 godzin (wczesniej zasypiał na 30 minut co 2 lub 3 godziny), zmeczony jest i sie drze, ale uspic go nie da rady. A jak czuje, ze go odkladamy do lozeczka, to ryk i histeria. Od soboty tak ma, ehh...

Co do ulewania to mysle tak jak mordoklejka, ze to z powodu ruchliwosci dziecka. U nas tez niekiedy ptorafi Tadzio sporo ulac, jak z nim cwicze obroty, albo jak sie rzuca na brzuchu (bo on nie lezy, on sie rzuca;-))

u nas nadal sam sie Tadzio nie przewroci na brzuch ani na plecy. Rehabilitantka mowi, ze ja przesadzam, ze on sie dobrze rozwija i wszystko w normie i ze teraz ma ladny etap "plywania". No to jak ona tak mowi, to jej wierze, no bo co.

moonik u nas ze snem to samo, moja Zośka nigdy jeszcze nie przespała mi godziny ciągiem, dzisiaj na cały dzień spała 15 minut i tak jest zawsze, jak uda jej sie przedrzemać więcej jak półgodziny to sukces. Na spacerach wogole nie spi, bo świat taki ciekawy, teraz wożę ją w spacerówce rozłożonej na płasko, daszek ma zdjęty, leży na brzuszku i podziwia świat, dzisiaj tak 2 godzinki spacerowałyśmy inaczej się nie da, trzeba ją nosić.

Atsonia widzisz nie wiedziałam, że owoce leśne zatwardzają, ja ostatnio dałam malej soczek hippa z owacami leśnymi i rzeczywiście był problem z kupą

reklama
A Szym sie zert zrobil!!!oby mu tak zostalo!!!
dzis na kolacje zrobilam mu 180ml mleka(juz Nan2 pije)tzn. wyszlo jakies 200ml do tego kleik ryzowy-gesty i nie wiem ile wyszlo ale cos okolo 230ml moze 240ml,jutro chyba zmierze z ciekawosci:tak::-).
rano wlalam 170ml wody do tego mleko i kleik kukurydziany i tez wtrabil wszystko po 17 tez tyle a na obiad caly sloiczek zupki(maly jeszcze) i pol sloiczka deserku-odrazu!!!jutro dostanie duzy sloik zupy-bo dzis mu ugotowalam-ciekawe czy zje!!!!

Ostatnio co bylam z nim u lekarza bo pawie puszczal to kazala mi do kazdego posilku dodawac Colief(to jest na kolki) i tak robie i dzieki temu nie wymiotuje!!!i az tak bardzo nie ulewa,bo wczesniej lecialo jak z kranu!!!
Nie pisalam o tym Coliefie bo pomyslalybyscie ze zwarjowalam chcialam sama zobaczyc czy to dziala;-);-);-).
nie mam od tego ulotki zeby przeczytac czy tam cos o tym pisze :baffled:

Do góry