reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Tak przeciętnie to zaczynają raczkować i siadać w wieku 7-8 m-cy (czytałam na innym wątku), także myślę, że jeszcze za wcześnie ;-)
Niektóre najpierw zaczynają siadać, inne raczkować.

reklama
Karolka super! Ja też nie mogę narzekać, od tyg. co noc tak jest, że zasypia ok. 20 i wstaje 6-7.
Co do siadania i raczkowania to Michałek ok 7 m-ca zaczął w sumie prawie równocześnie, ale wiadomo- każde dziecko inne. Juli na pewno ma na to duuużo czasu:-)

U nas obroty to teraz to ulubione zajęcie Ady. Już nie zastaję dziecka tam gdzie go zostawiłam :-D Wczoraj zostawiłam Adę z gołym tyłkiem na macie, bo chciałam by skóra sobie "poodychała" wracam za minutę, a tu Adka na kołrze leży, obcikana koszulka i moja kołdra :-D Co do spania to coś od niedzieli się jej poprzestawiała, mam nadzieję że wróci do starych nawyków i będzie zasypiać sama o 20 stej.

A ja tak sie martwiłam że Igor mało przybiera- kiedyś 100gr tygodniowo a ostatnio wszystkich zaskoczył. 2 lipca na wazeniu 5300 a przedwczoraj 6500 czyli 1200 w niecały miesiąc :-):-):-) wiec jestesmy mega zadowoleni :-D

jak wy kurde to robicie..?????????????/
ja jjem mało, latam duzo po schodach po domu, spacery, rower, tez staram sie tylko te dozwolone rzeczy i ciągle kurde 10 kg do wagi sprzed ciąży:-( dobrze ze już chociaż te 19 poszło....:angry:

tzn madzik, że schudłaś więcej niż ja..:-D ja przytyłam w ciąży 15 kg więc tez było co zbijać,a ty juz dawno mnie przebiłaś... nie martw się. ostatnie kg wolno schodzą ale systematyzcznie zaczną w końcu:tak:

madzik, bo miałaś sporo do odrobienia ;-) ja przytyłam tylko 13kg w ciąży, i już nawet nie pamiętam kiedy mi to spadło
Justyna, ja też praktycznie wszystko jem i teraz nagle coś małą uczuliło...
a w ogóle wydaje mi się to dziwne, że takie małe dziecko może "wymyślić", że ból brzuszka jest wynikiem jedzenia... jakoś mi się wierzyć w to nie chce - przecież głód jest najsilniejszym instynktem u takiego malucha...

wiem...:-( ale juz kurcze sama nie wiem co mam obić... no bo dlaczego ona tak krótko je (3 min) i słabo przybiera...?????????
tylko w nocy spokojnie je a w dzień to szybko pije a potem ze mna walczy.:dry: wyma****e nogami w każdą stronę. buzię wciska mi pod pachę...nie wyglada to jak normalnie, że dzecko lezy i je... czasami zasypia... po prostu pije 2 minuty a trzecia jest waką. wierzga kuloskami chwyta cyca i puszcza chwyta i puszcza... i nie wiem dlaczego tak robi...:baffled: to mnie strasznie dołuje. i ta jej waga też. nie dość że mam wyrzuy do siebie, że nie umiem jej nakarmicć to teraz jeszcze dochodzi motyw, że coś robię nie tak skoro mało przybiera:baffled: i nie chce jeść:-( kurcze macierzyństwoo wpędza czasem w poczuce winy jakies taie głupie. mogę karmić a jednocześnie nie mogę...

a moja chyba na pewno ma uczulenie na dynię... myslałam, że to ja cos zjadałam ale już dwa dni jem w miarę normalnie a mała na spacerze dostała wysypki koło oczu tuz po zjedzeniu słoiczka... i strasznie zaczęła ulewać.... niby taka hypoalergiczna a jednak. nie widzę innej przyczyny.... no i te bąki:-(
a i jeszczej jedno. odkąd daję małej slioczki zaczyna budzić mi się w nocy. przesypiała całe noce ale teraz budzi sie dwa razy. raz około północy - i tu wydaje mi się że raczej po to, że by się poprzytulać... ciagnie chwilkę a potem trzyma pierś i zasypia... i potem około 4 już głodna... potem o 6-7... więc ostatnio jakoś się nie wysypiam, ale nie przeszkadza mi to narazie:-p

u nas po marewce była po... 7 dniach:-D więc i tak lepiej niż po 13....
a ja zauważyłam, że odkąd nie pije kawy mała nie trzęsie nózkami... może to z wypłukania magnezu??

reklama
Do góry