reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Iguś robił zawsze 1 góra 2 kupy dziennie a dzisiaj(a w sumie wczoraj) z 5 i to takie"dorosłe":-) jak ja to mówie, no ale nie męczył się ani nie spinał przy tym wiec chyba wszystko ok ;-)

reklama
ojj mam nadzieje że tak jak piszesz te kg powoli się ruszą:baffled:

a co do jedzenia to u mnie od jakiegos czasu tak Oliwier robi z jednym cycem (juz myslałam o tym schynięciu ale on nie zawsze tak robi-zalezy jaki ma humorek
"wyma****e nogami w każdą stronę. buzię wciska mi pod pachę...nie wyglada to jak normalnie, że dzecko lezy i je... czasami zasypia... po prostu pije 2 minuty a trzecia jest taką. wierzga kuloskami chwyta cyca i puszcza chwyta i puszcza... i nie wiem dlaczego tak robi...":-( nie wiem czy albo mu za szybko albo za wolno mleko leci, albo za malo? jak jest spiacy to jje normalnie z tej piersi ale jak jest zły to nie zje i dzieje sie to co opisałas i musze do drugiej tej lepszej go przystawiac.... dopiero potem jak juz pierwsze pragnienie zaspokoi to przestawiam na ta słabsza.. Ostatnio za każdym razem staram się przystawiać do tej słabszej, a ta lepsza co drugi raz.... My karmimy sie juz z jednej piersi...
Justyna a karmisz obiema piersiami czy jedną?

Mój Alanek też robi już tkie bardziej dorosłe kupy :-D przeważnie 1 dziennie ale ostatnio zrobił 4 :-p
A tak pozatym to u nas lipa bo Alanek chory od 2 dni ma ponad 38st gorączki myslałam że ząbki będą ale lekarz powiedzial że to nie na ząbki tylko wiruska jakiegos załapał :-(

wiesz madzik ja zawsze karmiłam jedną piersią, ale ostatnio prawie zawsze proponuję tą drugą. Martwi mnie, że ona siętak zachowuje i że nie przybiera jakoś rewelacyjnie (wiem, że mam już fioła), więc dla spokoju sumienia daję jej drugiego cyca. czasem possie a czasem nie...
u nas nie ma znaczenia przy kórej piersi. zwykle raz przy jednej raz przy drugiej się wygina... jak ją przystawiam, to ssie spokojnie przez chwilkę - jak mam wyrzut pokarmu. a potem sie wygina, a jak ją przystawię do drugiej to też ssie spokojnie tylko chwilkę... zamotałam....

Avanti-zdrowka dla Alanka:tak:
Justyna-faktycznie kawa moze miec zwiazek z trzesieniami,jak jak wypije kawe to mi rece lataja,dlatego nie pije a zreszta zolkna zeby od kawy:-p:-D

próbowałam... czasem pomaga. wygląda na to, że za każdym razem inny jest powód...;-)dzisiaj nawet ładnie je.5 minut z obu piersi... (tzn z obu nie że po 5 na każdą);-). szybka ta moja dziewczyna i tyle, raczej nie da sie zrelaksować przy karmieniu... ledwo stanik rozepnei juz go muszę zapinać:baffled:

reklama
Aha-czyli 7-8 miesiac.Kurcze to kiedys chyba baylo wszystko szybciej z rozwojem-bo ja jak siadalam w 8 mcu to mowiono mojej mamie ze jestem "opozniona" ruchowo.Musze dopytac dokladniej czy to na pewno byl 8 mc ale chyba tak skoro raczkowalam w 10 i to dzieki cwiczeniom rehabilitacyjnym bo sama raczkowac wogole nie chcialam.

Do góry