Dominika81
Fanka BB :)
Sara - myślę, ze te "standardy" kiedy co dziecko robi ustalane sa na podstawie tego, co robi większość dzieci - statystyka. Może od tamtego czasu jak my byłyśmy małe trochę się zmieniło i standardy się zmieniły. Tak mi się wydaje, że to wszystko trzeba tak traktować luźno, z przymrużeniem oka i się nie przejmować...
W końcu to tylko statystyka, a wiadomo jak można się przejechać na statystyce.
Przecież nie można powiedzieć, że jeżeli człowiek wychodzi z psem na spacer to statystycznie mają po 3 nogi...
Może kiedyś było szybciej z rozwojem, a może nie było aż tyle badań, albo za mała próbka badawcza była wzięta? Nie wiadomo.
Poza tym to że średnio np. 50% dzieci siada w wieku 7 miesięcy może również oznaczać, że 25% usiądzie w wieku 5 miesięcy, a 25% w wieku 9 miesięcy...
Chyba trochę zafilozofowałam...
W końcu to tylko statystyka, a wiadomo jak można się przejechać na statystyce.
Przecież nie można powiedzieć, że jeżeli człowiek wychodzi z psem na spacer to statystycznie mają po 3 nogi...
Może kiedyś było szybciej z rozwojem, a może nie było aż tyle badań, albo za mała próbka badawcza była wzięta? Nie wiadomo.
Poza tym to że średnio np. 50% dzieci siada w wieku 7 miesięcy może również oznaczać, że 25% usiądzie w wieku 5 miesięcy, a 25% w wieku 9 miesięcy...
Chyba trochę zafilozofowałam...