reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Ja jem już prawie wszystko. Oprócz kapusty i fasoli.
A słodycze wcinam jak najęta:baffled:

Z 23 kg które w ciąży przytyłam zrzuciłam już 17. Reszta powolutku zleci jak wrócę do pracy. Na razie osładzam sobie życie słodyczami, zwłaszcza po kłótniach z M.

reklama
Madzik, co ja jem:

obiadki: zwykle kasza gryczana + miesko duszone (udziec z indyka, lub wieprzowinka np karkówka czy łopatka czy schabowy bez panierki) + marchewak/brokuł/fasolka szparagowa.

sniadanko: kasza jaglana z jablkamki i cukrem (pyyycha, to tak na slodko)

kolacja: czesto powtarzam obiadek :) a dodatkowo pomiedzy posilkami wcinam sinlac (ten dla dzieci, tylko robie sobie gęsty - pycszny jest), niekiedy chlebek bezglutenowy (do kupienia w marketach) z szynką (mam wyrob od tesciów), makaron bezglutenowy, wafle ryzowe, od czas do czasu ziemniaczki zamiast kaszy gryczanej.

No i tak kombinuję, raz pomidorówkę zjadlam (niezabielaną). nic nie bylo po niej malemu, ale z wywarami ponoc trzeba uwazac.

Ateraz sobie kupialm czekolade bezglutenowa , goplana robi :tak:

A jak sie czuje? No coz, ja mialam czesto dolegliwosci zoladkowo-jelitowe: wzdecia, raz biegunki, raz zatwardzenia. A teraz jakos sie to wszystko unormowalo, juz nie pamietam, co to wzdecie.

a adas dzis pierwszy raz zupełnie sam przekrecił sie z plecków na brzuszek!
nagrałam film bo chyba z 5 min próbował az mu sie udało!

A Adas uwielbia jak udajemy ciuchcie! kwiczy wtedy z radosci.
I bardzo lubi jak ja leze na plecach jak do brzuszków, a on mu siedzi na brzuchu, i ja wtedy napinam miesnie a on siedzi jak na latajacym dywanie...nie wiem czy zrozumiale to opisałam, ale wyglada to tak

A mój Adi od wczoraj robi często luźne kupki...nie są to jakieś bardzo wodniste, ale rzadsze niż zwykle, no i jest ich więcej... właśnie nakarmiłam go marchewką, może mu minie....

A co do zabaw,Juli jest ogolnie smieszka i podobnie jak Adasia,latwo ja rozsmieszyc dzwiekami-smieje sie jak "puszczam baki" buzia:-D

Brawa dla Adasia:tak:Jak sie rozkreci to zacznie sie co chwila tak przekrecac co sie troche robi uciazliwe z czasem;-)

Dziewczyny od kiedy dzieci raczkuja?Chodzi mi o nie super szybkie raczkoanie ani nie o opoznione tylko tak przecietnie?Bo Juli narazie idzie tak przecietnie bo siedziec jeszcze sama nie siada a BYWAJĄ choc rzadko dzieci ktore juz zaczynaja w tym wieku raczkowac i siadac a Juli.U Zawitkowskiego przeczytalam ze cos kolo 8 m-ca ale to chyba dosc pozno wg mnie?Moj maz ponioc siadal sam w 5 mcu(ja w 8) a raczkowal w 6-szybko dosc w porownaiu ze mna (ja w 10 mcu...)
Moja Juli umie albo uniesc tylek z nogami do gory albo uniesc tulow na raczkach-ale robi to osobno i glupiutka nie umie zgrac tego razem by stanac na czworakach:-D
W kazdym razie next week mamy neurologa to pogodam czy moze by ja nie wspomoc jakimis cwiczeniami do raczkowania i saodzielnego siadania z pozycji bocznej.

reklama
Do góry