Sara, moja Jula też ta robi - szczególnie jak zobaczy coś nowego co ją bardzo zainteresuje, wtedy cała się do tego "trzęsie", rączki, czasem nawet główka... Nika też tak robiła jak była niemowlakiem - więc uznałam to za normalny objaw emocjiBansik-nic nie wyszlo.Neurolog kaze obserwowac w ten sposob ze co 2 m-ce mamy kontrole,pediatra mowi ze Julita robi to z emocji (co i ja z mezem potwierdzamy)-jak sie zlosci lub podnieca (np widzi butelke z zarciem) lub chce siegnac zabawke nowa jakas.USG glowy w porzadku,rozwoj poki co tez.Troche mniej trzesie ale jeszcze trzesie.Nie wiem co dalej,chyba tylko kontrole u neurologa.
reklama
A mój Dominik dzisiaj taki marudny,że szok. Normalnie zmęczona jestem. W ciągu dnia spał może 50 min. Płakał, nie chciał leżeć w wózku, robiłam 2 podejścia o spaceru i się nie udało, bo tak płakał. Mam nadzieję, że jutro bedzie lepiej, chociaż wydaje mi się, że to wszystko od zębów. Ślini się okropnie i wszystko pcha do buzi. Widać, że go muszą te dziąsełka boleć. Ciekawa jestem jak minie noc i jutrzejszy dzień.
maniulka
Pozytywnie zakręcona:)
A ja mogę jesć wszystko mała super toleruje moje jedzonko i swoje też (zupki,deserki)tyle że bez ograniczeń zamiast zrzucić parę kilo ja przytyłam muszę chyba zacząć mniej jesć
Justyna337
Fanka BB :)
no właśnie moja niby też super reaguje ale tak się zastanawiam czy przypadkiem nie jest tak, że ona mało ssie z piersi bo jej sie kojarzy z bólem brzuszka tak jak było u mojej przyjaciółki i się zastanawiam czy też nie przejść na dieę - takszybko żeby od razu jeść tak jak po porodzie a potem powoli wprowadzać... bo ja w sumie bardzo szybko wszystko jadłam... z pomidorami i mlekiem na czele... ja też bez diety a chudnę. jż ważę mniej niż przed ciążą, zaledwie kilka gram ale nie wiem czy jestem zadowolona. Cycki mam wielkie i w bluzki sie nie mieszczę brzuchol też mam - szczególnie wieczorem - ale to się domyślam, że już mi tak zostanie, więc z utraty kilogramów nie mam żadnej przyjemności. ale i tak chyba nie wyglądam tak najgorzej
madzik_
jak wy kurde to robicie..?????????????/jż ważę mniej niż przed ciążą, zaledwie kilka gram ale nie wiem czy jestem zadowolona. Cycki mam wielkie i w bluzki sie nie mieszczę brzuchol też mam - szczególnie wieczorem - ale to się domyślam, że już mi tak zostanie, więc z utraty kilogramów nie mam żadnej przyjemności. ale i tak chyba nie wyglądam tak najgorzej
ja jjem mało, latam duzo po schodach po domu, spacery, rower, tez staram sie tylko te dozwolone rzeczy i ciągle kurde 10 kg do wagi sprzed ciąży:-( dobrze ze już chociaż te 19 poszło....
madzik, bo miałaś sporo do odrobienia ;-) ja przytyłam tylko 13kg w ciąży, i już nawet nie pamiętam kiedy mi to spadło
Justyna, ja też praktycznie wszystko jem i teraz nagle coś małą uczuliło...
a w ogóle wydaje mi się to dziwne, że takie małe dziecko może "wymyślić", że ból brzuszka jest wynikiem jedzenia... jakoś mi się wierzyć w to nie chce - przecież głód jest najsilniejszym instynktem u takiego malucha...
Justyna, ja też praktycznie wszystko jem i teraz nagle coś małą uczuliło...
a w ogóle wydaje mi się to dziwne, że takie małe dziecko może "wymyślić", że ból brzuszka jest wynikiem jedzenia... jakoś mi się wierzyć w to nie chce - przecież głód jest najsilniejszym instynktem u takiego malucha...
Dominika81
Jasiek do tej pory obracał się z plecków na brzuszek sporadycznie - raz na dzień/ dwa. A dziś nie wiem co mu się stało. Co go na plecach położe to on bach i na brzuszek. poleży trochę, z 5 min, popatrzy, poślini się i zaczyna się wkurzać, żeby go spowrotem na plecki :-)
Oj i tez pcha stopy do buzi...
Oj i tez pcha stopy do buzi...
Dominika81
ostatnio naszą ulubiona zzabawą jest "moja mama, moja mama" - gładzę wtedy jego rączkami swoją buzię i mówię "moja mama" a ten się chichra
tak samo gładzę jego prawą roczką lewą stópkę i na odwrót i też się chichra :-)
tak samo gładzę jego prawą roczką lewą stópkę i na odwrót i też się chichra :-)
reklama
G
gosia88
Gość
madzik co ty mowisz. bardzo duzo schudlas! Mi sie wydaje ze ja tez sporo przytylam bo 18-19kg , schudlam 15 i dalej waga ani drgnie. Ale zauwazylam ze mimo ze nie chudne na wadze to i tak sie z tygodnia na tydzien coraz lepiej czuje- tak jakos lzej po prostu.
CO do jedzenia to ja jem wlasciwie wszytsko- oprocz mleka takiego bez niczego- z kakaem juz pije i rzeczy wzdymajacych typu kapusta, bób-nad ktory boleje najbardzij:-( aha i cebuli tez w ogole nie- po tym to jest sodoma i gomora
CO do jedzenia to ja jem wlasciwie wszytsko- oprocz mleka takiego bez niczego- z kakaem juz pije i rzeczy wzdymajacych typu kapusta, bób-nad ktory boleje najbardzij:-( aha i cebuli tez w ogole nie- po tym to jest sodoma i gomora