reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

No właśnie dziewczyny - co myslicie o tych herbatkach, mam na myśli np. tą o której wspomniała miotlica - jabłko melisa.?
Kupiłam ja Jasiowi i dałam ze 2 razy, pił z chęcią, ale potem przeczytałam skład...
Same cukry...z jabłkiem i melisą to niewiele ma wspólnego...
Ale w sumie przecież są dopuszczone dla dzieci po 4 m-cu zycia...

reklama
Dominika odnośnie tych herbatek, to nasza lekarka powiedziała, że wcale zdrowe nie są. Jedynie chwyt reklamowy. Powiedziała, że tam za dużo cukrów jest, lepiej zwykłe herbaty ze sklepu np. rumiankową dziecku dawać. Póki dzieci nie mają zębów,, to te słodzone nie są takie złe, ale jak się ząbki pojawią, to lepiej je unikać.

A jeśli chodzi omleko, to Dominik też okolo 700ml wypija +/- 50ml.

Dominika - ja na razie jestem na etapie, żeby Natalia piła cokolwiek, więc skoro jako tako smakuje jej ta herbatka, to ją podaję.

Zresztą, ja jakoś tak nie przejmuję się i nie analizuję składów, itd. - pewnie, że nie dam jej Coca Coli :-D:-D - ale takie herbatki wydają mi się niegroźne. Zresztą dzieci nie piją ich hektolitrami. Mojej Małej akurat woda nie smakuje, a to byłoby najzdrowiej.

Ja zawsze czytam skład różnych produktów, dlatego może jestem trochę przewrażliwiona na tym punkcie, ale tej jabłko melisa już mu nie daję.
Może taką zaparzaną.
Bo wody to tez za bardzo nie chce pić. Jednorazowo może ze 20ml wypije tak ze 3 razy dziennie...:eek:
A wogóle jak zaczęłam mu dawać mleko modyfikowane i przeczytałam skład to dopiero zdębiałam:szok: ile tam jest składników przeróżnych:szok: no, ale musi być to dobre dla dziecka, skoro jest dopuszczone...
heh.. na wszystko wpływu nie mamy....
wkurzają mnie tez zabawki.. chyba ciężko jest kupić coś, co nie byłoby "made in china", ale co, mam nie kupić dziecku żadnej zabawki?:baffled::baffled::baffled:

no własnie oliwka z hippa nie ma parafiny dlatego jest ciut lepsza. ja smaruje codziennie całą Zuzkę i żadnych kłopotów ze skóra nie ma... nawet potówki nam się nie zdarzają. Buzi niczym nie smaruję - każdy krem powodował wysypki... widocznie Zuzka ma uczulenie na parafinę.... albo cóś?? ale ten krem do buzi hippa nie reaguje - ale już się tak przyzwyczaiłam, że jej nie smaruje i jest ok. krem leży w szufladzie. tylko jak mi sie przypomni to uzywam

co do herbatek to ja narazie nie stosuję, ale też mi się nie podobają te cukry... dlatego tez kiedy ś nie podłam herbatek bobovity.... maja jakiś dziwny skład

adas je mleko 4 razy dziennie po 150 ml plus proszek i sinlac czyli jakies 170-180 ml. do tego raz dziennie dostaje słoiczek owocka np jabłuszko rozwodnione zeby przez smoczek poszło i tego tez jest ok 150-170 ml...i raz dziennie pol obiadku...dzis np wcinał ziemniaczki ze szpinakiem z gerbera bio-fajne bo to nie taka idealna packa, i jest duzo gestsze i adasiowi bosko wchodziło

Kurde ale dzis jestem nie do zycia!!!
Maly sie budzi jak noworodek:eek:.
Zasnal o 21,obudzil sie po 12 z wielkim krzykiem dalam mu mleko i wypil 60ml,potem obudzil sie o 3 z wielkom krzykiem dalam mu wody a potem o 5 i wypil znow 60ml i wstal po 7,wzielam go do siebie do lozka bo wstawac mi sie jeszcze nie chcialo a on nawet lezec ze mna nie chcial:crazy:.
tearaz po porannym koncercie lezy w lozeczku i niby spac mu sie chce ale ciagle sie wyglupia.
Normalnie strasznie nerwowy sie robi.
Mam nadzieje ze to zeby i dlatego jest taki nie spokojny,jak wyjda to moze znow zacznie przesypiac cale nocki;-):-p
Zawsze gdy sie budzil na jedzenie w nocy to sie nie darl tylko sie krecil w lozeczku i co najwyzej stekal-chyba go te dziasla bola:crazy:

oo chyba zasypia:confused2:

ewelcia-a ty tego swojego lobuza jak karmisz łyzeczka to jak? tak normalnie czy masz ta silkonowa butelke lovi?
bo my ja mamy i u nas sprawdziła sie przy zupce-gestsze normalnie podajemy, ale zupki przez ta silikonowa...

reklama
Modroklejka no normalnie karmie lyzeczka nie zadna tam butelka z lyzeczka!!!!
Mam fajna lyzeczka z TT jest miekka na koncu i nia karmie.
U nas w dzien wszystkie posilki pozerane sa z lyzeczki.
Butelki nie ruszy!!!!
Umie tez pic z niekapka,wiec na dobra sprawe z butelkami mogla bym juz zakaczyc "znajomosc"ale maly jeszcze w nocy pije czasami no i je mleko-malo ale je.

Nie kupowalam nawet tego bo nie wiem czy on by z tego jadl:crazy:

Do góry