reklama
bylismy u alergologa - maly ma wg niego nie AZS, a łojotokowe zapalenie skory, ktore powinno przejsc w 6-7 mcu lub troche pozniej.
a propos alergii - z alergenami to roznie bywa i raz zmiany wystepuja od razu, a czasem po tygodniu. schodzic tez moga roznie, bo raczej powiinny szybko, ale moze dojsc do zapalen i chociaz alergenu juz nie ma to zmiany na skorze sie utrzymuja (bo dziecko sie poci, trze, bakterie moga sie przyplatac itd). tak wie jednoznacznych odpowiedzi niestey brak:-(
tak wiec bede delikatnie rozszerzac diete.
aa, no i w przypadku alergii najlepiej karmic piersia pierwse 6 mcy, to zwieksza szanse na wyrosniecie z niej.
a propos alergii - z alergenami to roznie bywa i raz zmiany wystepuja od razu, a czasem po tygodniu. schodzic tez moga roznie, bo raczej powiinny szybko, ale moze dojsc do zapalen i chociaz alergenu juz nie ma to zmiany na skorze sie utrzymuja (bo dziecko sie poci, trze, bakterie moga sie przyplatac itd). tak wie jednoznacznych odpowiedzi niestey brak:-(
tak wiec bede delikatnie rozszerzac diete.
aa, no i w przypadku alergii najlepiej karmic piersia pierwse 6 mcy, to zwieksza szanse na wyrosniecie z niej.
Ja podobnie jak modroklejka, smaruje szyma co 2dni.
Raz oliwka a raz tym kremem ziajka.
Dziewczyny mam pytanie ile wasze dzieci jedza na dobe i jak czesto?
Jak wiecie my karmimy sie lyzeczka,o butelce maly nawet nie chce slyszec!!!!!
Moj je 4 razy w ciagnu dnia i raz lub dwa razy w nocy.
dzis jadl o 3-60ml i po 6 60-ml.
Rano na sniadanie o 9 je 150ml mleka z kleikiem kukurydzianym( dzis patrzylam ile tego wychodzi to tak prawie 180ml)
Obiad o 13-zupka i troche deserku.
Potem o 17-kaszka jablkowa/malinowa lub inna.Teraz mamy jablkowa moze byc na mleku lub wodzie.Ja na 150ml wody sypie 3lyzki mleka i ta kaszke i pewnie tez wyjdzie okolo 180ml.
Kolacja Przed 21-mleko 150ml z kleikiem ryzowym.
Zastanawiam sie poprostu czy maly nie za malo je.
On praktycznie nie domaga sie jedzenia i moze dlatego mamy taki rytm,ale jak kiedys probowalam mu dac jesc co 3h to nie chcial i plul.
Wczoraj okolo 19 dalam mu pol sloiczka zupki bo robilam i mialam tylko 2sloiczki a trzeciego nie mialam zeby wlozyc a do dwoch sie nie zmiescilo i zjadl to,ale nie zbyt chetnie.
Okolo 16 dalam mu tez troche deserku.To zjadl ze smakiem
Raz oliwka a raz tym kremem ziajka.
Dziewczyny mam pytanie ile wasze dzieci jedza na dobe i jak czesto?
Jak wiecie my karmimy sie lyzeczka,o butelce maly nawet nie chce slyszec!!!!!
Moj je 4 razy w ciagnu dnia i raz lub dwa razy w nocy.
dzis jadl o 3-60ml i po 6 60-ml.
Rano na sniadanie o 9 je 150ml mleka z kleikiem kukurydzianym( dzis patrzylam ile tego wychodzi to tak prawie 180ml)
Obiad o 13-zupka i troche deserku.
Potem o 17-kaszka jablkowa/malinowa lub inna.Teraz mamy jablkowa moze byc na mleku lub wodzie.Ja na 150ml wody sypie 3lyzki mleka i ta kaszke i pewnie tez wyjdzie okolo 180ml.
Kolacja Przed 21-mleko 150ml z kleikiem ryzowym.
Zastanawiam sie poprostu czy maly nie za malo je.
On praktycznie nie domaga sie jedzenia i moze dlatego mamy taki rytm,ale jak kiedys probowalam mu dac jesc co 3h to nie chcial i plul.
Wczoraj okolo 19 dalam mu pol sloiczka zupki bo robilam i mialam tylko 2sloiczki a trzeciego nie mialam zeby wlozyc a do dwoch sie nie zmiescilo i zjadl to,ale nie zbyt chetnie.
Okolo 16 dalam mu tez troche deserku.To zjadl ze smakiem
S
Sara27
Gość
Julitka nie jest najczesciej niczym smarowana-o oliwce mowila mi juz polozna ktora przychodzila do domu ze nie jest to najlepszy kosmetyk dla niemowlat (chociaz nasze mamy nas tym smarowaly i bylo OK).Kapiemy ja w oilatum lub,tak ja teraz mi sie skonczylo nie kupilam nic innego,wlewam troche oliwki bambino do wody (juz na koniec),podejrzewam ze efekt podobny do oilatum tylko nieco slabszy.
Ewelcia-sa dni ze Julita wypila LITR mleka,ale przewaznie okolo 800ml.Herbatke/soczek okolo 90-150 ml dziennie,do tego jedynie 1/3 sloiczka z obiadkiem lub deserkiem i na noc do mleka kleik kukurydziany.Jednym slowem nadal podstawa jest u nas mleko po ktorym rosnie jak na drozdzach.Na naszej wadze Julek wazy rowno 8 kg nago (wazona przed kapiela).Je panna tak co 4h to mleko.
Ewelcia-sa dni ze Julita wypila LITR mleka,ale przewaznie okolo 800ml.Herbatke/soczek okolo 90-150 ml dziennie,do tego jedynie 1/3 sloiczka z obiadkiem lub deserkiem i na noc do mleka kleik kukurydziany.Jednym slowem nadal podstawa jest u nas mleko po ktorym rosnie jak na drozdzach.Na naszej wadze Julek wazy rowno 8 kg nago (wazona przed kapiela).Je panna tak co 4h to mleko.
Dzieki Sara:-).
No ja juz nie wiem czy ten moj szkrab je sporo czy nie;-).
moze zaczne mu robic 180ml mleka a nie 150ml moze zje.
Julitka fajnie wazy.
Z mojego to taka kruszynka mala,ale naszczescie jest zdrowy i bardzo wesoly
No ja juz nie wiem czy ten moj szkrab je sporo czy nie;-).
moze zaczne mu robic 180ml mleka a nie 150ml moze zje.
Julitka fajnie wazy.
Z mojego to taka kruszynka mala,ale naszczescie jest zdrowy i bardzo wesoly
Dominika81
Fanka BB :)
My kąpiemy w samej wodzie + mydełko bambino. Ostatnio też pediatra doradziła nam, żeby jak namniej kosmetyków stosować. A skórę ma OK. gładziutką i miękką. niczym nie smaruję po kąpaniu. oliwką to chyba ani razu od urodzenia go nie posmarowałam.... może to tez dlatego, że mamy dobrą wodę w domu, nie jest twarda, prawie nie ma kamienia.
Ewelcia - Jaś je na razie tylko mleko. Wypija ok. 900ml. mniej więcej co 2,5 - 3,5 godziny. Jak rzadziej to zje więcej - ok. 170ml, jak częściej to mniej - ok. 130ml
Ewelcia - Jaś je na razie tylko mleko. Wypija ok. 900ml. mniej więcej co 2,5 - 3,5 godziny. Jak rzadziej to zje więcej - ok. 170ml, jak częściej to mniej - ok. 130ml
karolka84
mama kwietniowa '09
Ja smaruję małą oliwką z hippa albo mleczkiem z hippa tak co 2-3 dni. Posmarowałam ją raz oliwką Johnsona i dostała uczulenia! Teraz po tym uczuleniu skórka juz nie jest taka gładziutka
magda19lenka
MTM
Małgorzatka ważona na domowej wadze wczoraj 6.4kg :-)
reklama
miotlica
Fanka BB :)
Natalka nie ma absolutnie żadnych problemów ze skórą - smaruję ją po każdej kąpieli niewielką ilością mleczka nivea - fajne jest wg mnie.
Pije głównie mleko, trochę herbatki jabłko melisa (wczoraj rekord bo wypiła 120ml tej herbatki, a najczęściej tak z 50-60ml co i tak jest postępem, bo niedawno ni echciała w ogóle nic pić). Mleka wypija ok 700ml (trochę ponad zwykle), raz dziennie daję jej kleik kukurydziany, ale z tym różnie - z butli nie bardzo chce ciągnąć, na łyżeczce taki bardziej gęsty tez nie bardzo jej smakuje - zje z 5-6 łyżeczek i plucie jest. Tak, że na razie podstawą diety jest mleko.
Na dniach wprowadzam marchewkę.
Pije głównie mleko, trochę herbatki jabłko melisa (wczoraj rekord bo wypiła 120ml tej herbatki, a najczęściej tak z 50-60ml co i tak jest postępem, bo niedawno ni echciała w ogóle nic pić). Mleka wypija ok 700ml (trochę ponad zwykle), raz dziennie daję jej kleik kukurydziany, ale z tym różnie - z butli nie bardzo chce ciągnąć, na łyżeczce taki bardziej gęsty tez nie bardzo jej smakuje - zje z 5-6 łyżeczek i plucie jest. Tak, że na razie podstawą diety jest mleko.
Na dniach wprowadzam marchewkę.