reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

reklama
Vinniki, moja Jula wczoraj w nocy też budziła się chyba 4 czy 5 razy - już nie pamiętam nawet, taka byłam nieprzytomna... myślę że to z powodu tego upału

Mi włosy wypadają strasznie! Całe mieszkanie zasypane:baffled: sprzątam i sprzątam...

Gabrysia wcześniej po wieczornym karmieniu o 21 budził się dopiero rano ok 6 teraz budzi się jeszcze ok 1-2. Myślałam że to przywiązanie do piersi, albo zęby. Ale może faktycznie przez upał i pić jej się chce.

jejku wasze dzieciaczki tak dużo już potrafią a ja mam wrażenie ze franiu wcale się nie nie rozwijają :dry:
to przez to że nienawidzi leżeć na brzuszku i obroty opanuje chyba dopiero za rok :zawstydzona/y:a podnoszenie główki to chyba za 2 lata kurde... :angry:
kładę go bo brzuszku pomimo wielkiego sprzeciwu ale on leży "jak żaba" i nie w głowie mu ćwiczenie mięśni :no:
choć trzyma już grzechotkę w rączce i przekłada z jednej do drugiej, no i namolnie próbuje siedzieć :confused:
i waży 6360 g

nefka znalazłam taki filmik jak ćwiczyć obroty z dzieckiem,
[video=youtube;mDGTrXr5j5s]http://www.youtube.com/watch?v=mDGTrXr5j5s&feature=related[/video]
może takie ćwiczenia rozruszają Twojego Franka

albo maluch jak mało je to nadrabia nocą - bo właśnie chłodniej... ja na szczęście nie mogę narzekać. Zu karmiona jest o 19.30 i wstaje około 6-7. rzadko się zdarza, żeby się budziła. ale wczoraj jadła co 2 gidziny - jak wrócę do domu to wam opiszę jak to wygląda teraz nasze karmienie bo terz to net mi chodzi jakby chciał a nie mógł - i jak zasięg znika to mi stronę wywala...:baffled: ogólnie je dokładnie przez 4 minuty... zegarek mozna nastawiać,:-p od niedawna tak ma... ale rano - 1 karmienie licząc od północy (czyli 6-7) je około godziny. ciamka przysypia i znowu ciamka... i ostatnie czyli 19.30 też je godzinę a nawet półtorej. wycisza się bardziej niż je ale cos tam zawsze wleci...:-p ja chyba nie wstawałam częściej niż dwa razy w nocy o 1 i 5 albo 2 i 4... więc w kwestii częstego wstawania nie pomogę. na szczęście:-D ale to podobno wszystko się może zmienić - podobno nawet dzieci 8-9 miesieęczne budzą się na cyca w nocy... także cieszę się z przespanych nocy póki mogę:-D

Wiecie co, a mój Dominik jak leży na boczku, to bez problemu obróci się na brzuszek, tylko, że na boczek nie umie się obrucić:(

reklama
Ja tak ćwiczę z Patrycją :tak: muszę przyznać że ćwiczenia bardzo fajne, Patrycja umie się przewrócić z brzuszka na plecy z pleców na boczki ale na brzuszek nie umie, nie wiem czy to nie dlatego że nie chce czy że jeszcze nie umie (zresztą ma jeszcze czas ;-)), na brzuchu nie lubi leżeć za dużo :-D może jeszcze polubi. Jak przykładam Patusi rączkę do nogi to się śmieje fajnie na głos, więc te ćwiczenia z uśmiechem to przyjemność dla dziecka :tak: ja też się do niej śmieję przy nich, czasami śpiewam wymyślone piosenki związane z rączkami i nóżkami :-D i Patrycja ma ubaw.

Do góry