reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

reklama
miotlica- oj biedna Natalka, niech sobie pośpi dziecinka....najwyżej się obudzi na jedzonko bo na kolację się nie załapała ;-)

Miejmy nadzieję że Natalka spokojnie prześpi noc i nie będzie gorączkowała :tak: a co do wzrostu to nie ma sie co martwić jak piszesz że mierzyli teraz bez stópki napewno jakby doszła do tego stópka to Natalka by mierzyła ze 64cm :tak::cool2:

Krlnk - też jestem ciekawa z jakiego powodu ta rehabilitacja tym bardziej że jestem w temacie bo tez będziemy chodzić na rehabilitację w związku ze słabym podnoszeniem główki z pozycji na brzuszku przez Natalię i jej napinaniem barków a czasem też rączek.

Rehabilitantka powiedziała, że 3-4 miesiąc życia to najlepszy moment na wszelkie ćwiczenia bo efekty są szybkie. Wg niej najgorzej gdy przychodzą mamy z rocznym maluchem i narośniętymi przez miesiące problemami, bo wcześniej myślały "że jakoś to będzie i w swoim czasie malec do wszystkiego dojdzie", a top nie zawsze tak jest.

Miotlica-zrob jak radza dziewczyny,wiedza co mowia:tak:A ta twoja natalenka to juz wcale nie taka kruszynka!I podwoila widze wage,naprawde nie miej "kompleksow" na punkcie tego ze jest niby malutka bo naprawde nie jest az taka znow mala!Na foto calkiem zgrabny pulpecik:tak:A i wzrostu ma na moje oko ze 64cm skoro mierzyli beZ stopki.

My miałyśmy kontrole z urzędu bo po 1 na usg główki jej wyszły nieznacznie nierówne sploty naczyniówkowe ( robi sie tak po niedotlenieniu ale ona nie była niedotleniona) strasznie późno po wielkich bólach zaczeła podnościć główke.

A teraz rwie sie do siadu turla na boki i myślalam ze jest ok - ale tak jak odgiał jej ręce do tyłu to znaczy jak leżała na brzuchu i ułożył jej wzdłuż ciałą to nie umiała sobie poradzić zeby je wziazc przed siebie ( 3 miesięczniak powinien to robić machinalnie bez zastanowienia- w domu próbowałam to zrobiła to bezproblemowo) a ona próboje nadrabiać dołem to znaczy nóżkami pracuje jak oszalała a góra nie :/ do siadu rwie sie z tłuowia a nie z główki albo na odwrót już ni pamiętam jak mówił a to źle :/ kręgosłup skrzywiony w lewą stronę :/ a nie ma tak ze sie układa na któąś bardziej czy patrzy częscie czy cokolwiek nie porówno :/ ale pokazywał mi dokłądnie co i jak :/

Najgorsze było badanie widok własnego dziecka wiszącego głową w dół bo lekarz je za noge trzyma jest okropny odwracałam sie bo nie mogłam patrzeć na to :/

Miotlica- właśnie mi też tak powiedział ze 3-4 miesiące są najlepsze i ćwiczenia najowocniejsze.

reklama
Jak czytam wasze posty ze macie rehabilitacje to az sie we mnie gotuje ze zlosci:wściekła/y:Zmienie chyba neurolog albo zostawie ta swoja ale pojde gdzies jeszcze.Rehabilitacja moze dziwnie sie nazywa ale sa to cwiczenia wspomagajace rozwoj i np,ja dzieki temu szybciej siedzialam,chodzilam itp-to jest samo dobro,naprawde!Mojej Juli potrzebna jest rehabilitacja wg mnie bo preferuje odginanie glowki na jedna strone-nawet w wozku na spacerze.Chce jej pomoc teraz a nie hodowac dziecko ze skrzywio nym kregoslupem:baffled:

Justyna-prosze napisz gdzie masz to USG i jak mozesz zapytaj jutro czy mozna nie miec skierowania ale zaplacic za badanie!!!Bedzie na pewno dobrze,cos ty.Moja Juli spadla z lozka i musze sprawdzic jej glowe czy nie ma jakiegos urazu!!!

krlnk-twoje posty sa zawsze takie optymistyczne,przykro mi ze z Juli cos niby nie tak ale lekarze tez stawiaja bledne sady!Naprawde rehabilitacja jej pomoze-a na co ma byc rehabilitowana?Aha-juz doczytalam.To moja neurolog nie robi takich badan/testow tylko zupelnie inne-tylko czy podnosi glowke w pozycji do siadu i na brzuszku,stuka mlotkiem,mierzy glowke.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry