reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Sara - ale miałyście przygodę, rozumiem, że się przestraszyłaś. Skoro Juli normalnie się zachowuje., to pewnie nic się nie stało, ale znając siebie, na Twoim miejscu zrobiłabym to USG dla spokoju.

A my dziś mamy szczepienie, więc napiszę potem ile Mała waży i ile ma wzrostu.

reklama
Ha!Miotlica ja tez bylam niemowleciem rehabilitowanym i juz w wieku 7 lat stalam na scenie tanczac 2 lata balet wywijajac w szpagatach i innych piruetach:-Dtakze kochana rehabilitacja to samo dobro-nie zlo.

:-D:-D:-D Aż się roześmiałam, jak to przeczytałam. Dzięki!

Jeszcze chciałam Wam napisać o tym, jak Natalia ostatnio je. Przedwczoraj prawie za każdym razem opróżniła całe 120ml mleczka, więc wczoraj postanowiłam wprowadzić nową butlę z nowym smokiem 3 i przygotować 150ml. I wczoraj taki upał a ona wypiła tak:
Pierwszy posiłek - 120ml
2 - 120ml
3 - 130ml
4 - 130ml
5 - 140ml
6 - 150ml

Byłam w szoku! W życiu tyle nie zjadła. I to w dodatku przy tym wczorajszym upale! Nastąpił jakiś b. szybki przeskok - bo jadła do tej pory ok 600ml na dobę i nagle taki duży wzrost! Aż się bałam, że będzie ją bolał brzuszek, ale wstała b. pogodna i gadała do siebie w łóżeczku tak głośno, że słyszałam ją na dole i poszłam po nią dopiero jak zaczęła marudzić.

Miotlica widocznie u Natalki jest teraz skok wzrostowy skoro zapotrzebowanie na jedzonko wzrosło:-) Super że brzuszek toleruje tak dużą nadwyżkę pokarmu:-):-):-) Nic tylko się cieszyć z apetytu Głodomorka:-D

Sara mam nadzieję, że Juli nic się nie stało.A nasze maleństwa im starsze, tym więcej guzów będą miały-niestety:-(
Miotlica mam nadzieję, że szczepienie będzie ok. i że małutkiej nic nie będzie. Dominik pierwsze szczepienie nie za dobrze zniósł. Nóżki go bolały po wkłóciu a potem dostał gorączki. Stan podgorączkowy trwał potem jeszcze następny dzień. Acha i jadł mniej:(

Sara zrób usg dla własnego spokoju, swoją drogą ale wam Julitka numer wykręciła;-)

A Małgosia się jeszcze nie obraca/przekręca .... do kiedy dzieci mają czas żeby to opanować ??:confused:

dziweczyny! nie mam kompletnie czasu ale napisze tylko ze Adas skonczył w oniedziałek 3 mc - wazy 5800 gr i ma 65 cm! i dzis przewróćił sie z brzuszka na plecki!!

Nie mam dużo czasu. ale ...
Gosiu nie martw się, że Majka źle się rozwija, moja Gosia przy urodzeniu 58 cm a teraz jak twoja 62. Myślę, że dużo zależy też od sposobu mierzenia dzieci ..... Poza tym normą jest 2-3 wzrostu na miesiąc.
Moja Małgoś też się przeuroczo śmieje czy cycusiu, a jak ją biorę do karmienia i ona już leży a ja rozpinam stanik to tak jęczy jakby mnie poganiała "szybciej mamo, szybciej", a jak go złapie to jak dzikusekm jakby z rok nie jadła ... ten widok jest bezcenny i rekompensuje mi wszystkie niewygodności jakie miałam związane z karmieniem piersią ;-);-)
a swoją drogą mała przespała dziś 1 karmienie w nocy ... ciekawe czy i dziś prześpi czy to było tylko jednorazowe

reklama
Miotlica super że Nataleńka tak ładnie je :tak::-D mój Alanek nadal po 100ml albo mniej na jeden posiłek ale na dobe wychodzi jakieś 650-730ml takze nie jest źle :sorry2:

Do góry