reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Mam pytanie do mam ktorych maluszki dostaja zelazo - czy Wasze dzieci od kiedy biora zelazo to robia wiecej kupek? Bo Nadia ostatnio to robi 3-4 dziennie a zawsze to byla 1 max 2 i do tego te kupki sa rzadkie, jakby miala rozwolnienie. No i nie wiem czy sie martwic czy nie:confused: Co prawda lek mowila mi ze moga byc pomaranczowe i rzadsze kupki ale nic nie mowila ze bedzie ich az tyle. Jak nie urok to sr*....a:-D

reklama
Maniulka ja tez nie zawsze przypinam mala:-p ale zanim ona siadzie to jeszcze troche bo nawet glowki nie podciaga jak sie ja za raczki zlapie:-(
A dzisiaj mala lezy w lozeczku i sie smieje wiec ide zobaczyc co ona robi a ona cyk kocyk naciaga na buzke i smieje:-D i tak kilka razy.. chcialam nagrac ale jak zobaczyla mnie to przestala juz tak robic;-)
Jutro idziemy na rehabilitacje to przy okazji ja zwaze:tak: ostatnio wazyla ponad 6kg ciekawe jak teraz:confused::cool2:

MM-Juli robi dokladnie tak samo ja twoja amelka.Naciaga sobie na buzie tetrowe pieluchy,kocyki...czasem az sie boje ze sie udusi ale ona sie smieje i ma z tego frajde:-D

Moje maleństwo, Sara27- u nas to samo!!! ostatnio nakrył się tetrówką calusieńki, cała buzia!!! Jezu jak ja się przestraszyłam, że on się udusił...a ten sobie śpi w najlepsze...pielusia wogóle pomaga mu w zaśnieciu-wtuli sobie nosek i odjazd :-D

Truda -8 kg! gratuluje :) :)

Avanti - ja też mam niejadka - a właściwie NIEJADKE :p nam cięzko było do 5 dobić teraz nasz cel to 6 :p :) i tak samo myśle co zrobić zeby jej rozepachać żołądek jakos :p teraz troche lepiej bo właśnie średnio na 3 dni wychodzi 600 - ale inaczej karmie i częsciej i nawet jak je po 30 ml to sie ciesze :/ - i też sie nie płącze na jedzenie - w nocy po 8-9 godzinach przerwy płacze za butlą! ;p

Ehh moja jeszcze mniej waży bo na ostatnim ważeniu ) 17 stego_ 5050 gram :p to już w ogóle anorektyczka przy waszych bąblach :p

Kitki - moja bierze Ferrum i kupy w normie 2-3 dziennie :p aczkolwiek rzadsze bo jak na butle przeszliśmy to kupy były twarde i zbite a teraz znowu takie jak po cycku :)

A więc byłam dziś z Natalią u neurologa. Lekarz b. sympatyczny, widać, że często ma do czynienia z niemowlętami, zagadywał Małą, uśmiechał się do niej, itd. Postukał w kolanka, połaskotał w stópki, pokręcił nóżkami, pomachał rączkami, pokazywał Małej grzechotkę by wodziła za nią wzrokiem i słuchała jej dźwięku, poświecił w oczka, sprawdził ciemiączko, zmierzył obwód główki (41cm) - wszystkie te zabiegi Młoda znosiła ze spokojem, patrząc z zaciekawieniem, co się z nią wyprawia i wydając co chwila poważne "a gu". Wreszcie lekarz odwrócił Małą na brzuszek - na co Natalia zareagowała wrzaskiem i główki nie podniosła. Lekarz wypytał mnie jeszcze o przebieg ciąży, zajrzał do książeczki zdrowia po czym stwierdził, że z neurologicznego punktu widzenia Mała rozwija się prawidłowo. Wg niego Młoda nie umie podpierać się na rączkach leżąc na brzuszku bo za mało z nią to leżenie ćwiczyłam. Tu miał rację - Natalia od małego nie znosiła leżeć na brzuchu, więc wybuchała płaczem a mnie było jej żal i przewracałam ją na plecki... I to był błąd. Lekarz pwiedział, żeby z nią ćwiczyć i ćwiczyć kilka razy w ciągu dnia, a jeśłi już podnosi główkę leżąc na moich kolanach (a podnosi) to będzie szybko efekt. Dał namiar i polecił rehabilitantkę, do której mamy zgłosić się, by pokazała nam ćwiczenia do wykonywania w domu.

Ogólnie jestem z wizyty zadowolona. Lekarz uspokoił mnie, zaprosił na kontrolną wizytę we wrześniu. Jutro dzwonię do tej rehabilitantki. Uff. Trochę odetchnęłam.

reklama
Dominika,a moze to byla tzw "trzydniówka"?Objawy pasuja-bo 2 dni wysokiej goraczki,trzeciego dnia wysypka a potem samo mija.Tyle ze Jas troche chyba za maly na takie cos aczkolwiek dziecko mojej kuzynki [przechodzilo to wlasnie jak bylo malutkie,ale nie pamietam ile dokladnie mialo miesiecy.

Sara, maniulka - now łaśnie lekarze mówili, że trzydniówki dopiero od 6 m-ca. i wysypka była inna. po 3-dniówce zazwyczaj są takie placki, a Jasiek miał taką kaszkę. no nie wiem. najważniejsze, że było minęło i zdrowy :tak:

Do góry