Mam pytanie do mam ktorych maluszki dostaja zelazo - czy Wasze dzieci od kiedy biora zelazo to robia wiecej kupek? Bo Nadia ostatnio to robi 3-4 dziennie a zawsze to byla 1 max 2 i do tego te kupki sa rzadkie, jakby miala rozwolnienie. No i nie wiem czy sie martwic czy nie Co prawda lek mowila mi ze moga byc pomaranczowe i rzadsze kupki ale nic nie mowila ze bedzie ich az tyle. Jak nie urok to sr*....a
reklama
maniulka
Pozytywnie zakręcona:)
I ja skłaniam się ku trzydniówce,mój syn ja przechodził i wyglądało dokładnie tak samo
maniulka
Pozytywnie zakręcona:)
Miroslava1979 super Adi się bawi:-)
Truda23 8 kg no to masz kobieto już co dźwigać,ładnie :-)
Dominika81 Jas tez spory chłopczyk :-)
Laila06,nili az tam zaraz niedożywione szczuplaki i tyle
Truda23 8 kg no to masz kobieto już co dźwigać,ładnie :-)
Dominika81 Jas tez spory chłopczyk :-)
Laila06,nili az tam zaraz niedożywione szczuplaki i tyle
Moje maleństwo
Mamusia Amelki
Maniulka ja tez nie zawsze przypinam mala ale zanim ona siadzie to jeszcze troche bo nawet glowki nie podciaga jak sie ja za raczki zlapie:-(
A dzisiaj mala lezy w lozeczku i sie smieje wiec ide zobaczyc co ona robi a ona cyk kocyk naciaga na buzke i smieje i tak kilka razy.. chcialam nagrac ale jak zobaczyla mnie to przestala juz tak robic;-)
Jutro idziemy na rehabilitacje to przy okazji ja zwaze ostatnio wazyla ponad 6kg ciekawe jak teraz
A dzisiaj mala lezy w lozeczku i sie smieje wiec ide zobaczyc co ona robi a ona cyk kocyk naciaga na buzke i smieje i tak kilka razy.. chcialam nagrac ale jak zobaczyla mnie to przestala juz tak robic;-)
Jutro idziemy na rehabilitacje to przy okazji ja zwaze ostatnio wazyla ponad 6kg ciekawe jak teraz
S
Sara27
Gość
MM-Juli robi dokladnie tak samo ja twoja amelka.Naciaga sobie na buzie tetrowe pieluchy,kocyki...czasem az sie boje ze sie udusi ale ona sie smieje i ma z tego frajde
Moje maleństwo, Sara27- u nas to samo!!! ostatnio nakrył się tetrówką calusieńki, cała buzia!!! Jezu jak ja się przestraszyłam, że on się udusił...a ten sobie śpi w najlepsze...pielusia wogóle pomaga mu w zaśnieciu-wtuli sobie nosek i odjazd
krlnk
Wdrożona(y)
Truda -8 kg! gratuluje
Avanti - ja też mam niejadka - a właściwie NIEJADKE nam cięzko było do 5 dobić teraz nasz cel to 6 i tak samo myśle co zrobić zeby jej rozepachać żołądek jakos teraz troche lepiej bo właśnie średnio na 3 dni wychodzi 600 - ale inaczej karmie i częsciej i nawet jak je po 30 ml to sie ciesze :/ - i też sie nie płącze na jedzenie - w nocy po 8-9 godzinach przerwy płacze za butlą! ;p
Ehh moja jeszcze mniej waży bo na ostatnim ważeniu ) 17 stego_ 5050 gram to już w ogóle anorektyczka przy waszych bąblach
Avanti - ja też mam niejadka - a właściwie NIEJADKE nam cięzko było do 5 dobić teraz nasz cel to 6 i tak samo myśle co zrobić zeby jej rozepachać żołądek jakos teraz troche lepiej bo właśnie średnio na 3 dni wychodzi 600 - ale inaczej karmie i częsciej i nawet jak je po 30 ml to sie ciesze :/ - i też sie nie płącze na jedzenie - w nocy po 8-9 godzinach przerwy płacze za butlą! ;p
Ehh moja jeszcze mniej waży bo na ostatnim ważeniu ) 17 stego_ 5050 gram to już w ogóle anorektyczka przy waszych bąblach
miotlica
Fanka BB :)
A więc byłam dziś z Natalią u neurologa. Lekarz b. sympatyczny, widać, że często ma do czynienia z niemowlętami, zagadywał Małą, uśmiechał się do niej, itd. Postukał w kolanka, połaskotał w stópki, pokręcił nóżkami, pomachał rączkami, pokazywał Małej grzechotkę by wodziła za nią wzrokiem i słuchała jej dźwięku, poświecił w oczka, sprawdził ciemiączko, zmierzył obwód główki (41cm) - wszystkie te zabiegi Młoda znosiła ze spokojem, patrząc z zaciekawieniem, co się z nią wyprawia i wydając co chwila poważne "a gu". Wreszcie lekarz odwrócił Małą na brzuszek - na co Natalia zareagowała wrzaskiem i główki nie podniosła. Lekarz wypytał mnie jeszcze o przebieg ciąży, zajrzał do książeczki zdrowia po czym stwierdził, że z neurologicznego punktu widzenia Mała rozwija się prawidłowo. Wg niego Młoda nie umie podpierać się na rączkach leżąc na brzuszku bo za mało z nią to leżenie ćwiczyłam. Tu miał rację - Natalia od małego nie znosiła leżeć na brzuchu, więc wybuchała płaczem a mnie było jej żal i przewracałam ją na plecki... I to był błąd. Lekarz pwiedział, żeby z nią ćwiczyć i ćwiczyć kilka razy w ciągu dnia, a jeśłi już podnosi główkę leżąc na moich kolanach (a podnosi) to będzie szybko efekt. Dał namiar i polecił rehabilitantkę, do której mamy zgłosić się, by pokazała nam ćwiczenia do wykonywania w domu.
Ogólnie jestem z wizyty zadowolona. Lekarz uspokoił mnie, zaprosił na kontrolną wizytę we wrześniu. Jutro dzwonię do tej rehabilitantki. Uff. Trochę odetchnęłam.
Ogólnie jestem z wizyty zadowolona. Lekarz uspokoił mnie, zaprosił na kontrolną wizytę we wrześniu. Jutro dzwonię do tej rehabilitantki. Uff. Trochę odetchnęłam.
reklama
Dominika81
Fanka BB :)
Dominika,a moze to byla tzw "trzydniówka"?Objawy pasuja-bo 2 dni wysokiej goraczki,trzeciego dnia wysypka a potem samo mija.Tyle ze Jas troche chyba za maly na takie cos aczkolwiek dziecko mojej kuzynki [przechodzilo to wlasnie jak bylo malutkie,ale nie pamietam ile dokladnie mialo miesiecy.
Sara, maniulka - now łaśnie lekarze mówili, że trzydniówki dopiero od 6 m-ca. i wysypka była inna. po 3-dniówce zazwyczaj są takie placki, a Jasiek miał taką kaszkę. no nie wiem. najważniejsze, że było minęło i zdrowy