reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

reklama
Ja też się kąpię we wrzątku :-)

A myślałyście o tym, żeby się kąpać wspólnie z dzieckiem?
Po 3 m-cu już mozna :-) tylko trzeba się najpierw samemu wykąpać, potem umyć wannę, nalać nowej wody i wskoczyć razem z maluszkiem:tak:
ja któregoś dnia spróbuję :tak:

po 3 m-cu można też iść na basen z dzieckiem. dowiadywałam się już, ale w warszawie wszystkie baseny oblegane... może jak trochę ludi na wakacje wyjedzie to będzie luźniej i my się przejedziemy na basen:cool2:

ja się kąpałam z alusią jak pojechaliśmy w góry.. nie zabieraliśmy wanienki wiec w pierwszą noc ja z Lusią a w następną tatuś:)) to yło pod koniec maja

carolin - Jasiek też się strasznie darł jak go ubierałam po kąpieli. Teraz staram się mu albo wsadzić smoczka do buzi, albo go zagadać, zabawiać i jakoś jest OK, nie ma już aż takich problemów jak były wcześniej.

Jasiek akurat lubi bardzo gorące kąpiele - nawet do 40-42 st. :cool2:ale teraz staram się już mu zmniejszać temperaturę, bo jest coraz cieplej i kąpać go w akiej 38-40.
Wogóle w wannie wygląda prześmiesznie :-D ma taką profilowaną, ręce mu się opierają trochę szerej na takich wzniesieniach i m mówi, że brakuje mu tylko drinka z parasolką i wyglądałby jak na wakacjach nad morzem:-D:-D:-D jak ściągnę zdjęcia z aparatu to wstawię zdjęcie na zamkniętym
A teraz się wogóle zaczął chlapać w wodzie - nogami i rękami, także wychodzimy z kąpieli cali mokrzy :-)

U mnie tez byl taki problem ale tylko przez jakis czas, teraz czasami tez zdaza sie placz przy ubieraniu (po kapieli) ale ja zauwazylam ze jak wychodze z pokoju (zrobic mleko) to ona sie uspokaja:tak: wiec ostatnio jak zaczyna plakac z byle powodu (widze kiedy ja cos boli a kiedy nie) to zostawiam ja na 2 minutki sama w pokoju ona sie uspokaja ja wracam i juz jest ok. Nie wiem co to ma byc moze patrzec na mnie nie moze:-D:-D:-D Oczywiscie sa dni ze ta metoda nie dziala..:no:
A kapie ja tak w 38-39st wczoraj np jak bylo tak goraco to w 37 st i raczej w takie upaly bede wlewac zimniejsza wode mala byla zadowolona:tak:

Dominika 42 st to nie za duzo dla takiego malucha?;-)

no coz, zatem zostaje nam chyba przeczekac, zobaczymy. w wlasnie mam pytanie przy okazji. co znaczy watek zamkniety i jak sie tam dostac?

no coz, zatem zostaje nam chyba przeczekac, zobaczymy. w wlasnie mam pytanie przy okazji. co znaczy watek zamkniety i jak sie tam dostac?
na samej górze forum marcówek masz taki temet album zamknięty.. można tam tylko wchodzic jak admin cię zarejestruje.... musiałabyś napisać wiadomośc do tej dziewczyny która go założyła-pod wątkiem masz nicka

Dominik od dwóch dni polubił leżenie na brzuszku i do tego głowę podnosi taaaaaaaaaaak wysoko.:tak::tak::tak::tak::tak:
Poza tym jego ulubione zajęcie to siadanie. Tylko da mu się paluszka a on już głowę do góry i siadac chce. W ogóle to łapie się wszystkiego np. zabawek i chce siadać, nie wie, że zabawki go nie podciągną. Dzisiaj to złapał się pasów w leżaczku i się za nie podciągał do siadania:tak::tak::tak::tak:

Caro81 - Jas też się strasznie podciąga i głowę zadziera do góry.
A mnie to strasznie denerwuje, że jak leży i tak się wyciąga do góry do siadania to mój tata i obie babcie go podciągają za ręce do siadu:wściekła/y::angry:
Tłumaczę im, że to po pierwsze niezdrowe dla niego, a po drugie i tak się w ten sposób siadania samodzielnego nie nauczy, bo dzieci siadają boczkiem, od pupy, a na pewno nie w ten sposób:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Miroslava Adrianek się ślicznie bawi, jeszcze trochę i będzie przekładał grzechotkę z rączki do rączki :tak:
Już mu się czasami udaje przełożyć z rączki do rączki:-)
Adi, jak go chwytam za rączki i podciągam, to ładnie trzyma główkę, wogóle jak go trzymam na rękach tak jak do karmienia, to stara się już podnosić głowę i podrywa ja tak śmiesznie do góry, jakby chciał się podnieść do siadu:-)

reklama
Amelka dzis byla wazona i .. 6305g - klocek juz jak nic:-D

Bylismy dzis na rehabilitacji i pani stwierdzila ze mala robi duuuze postepy ze jest silna, slicznie dzwiga glowke lezac na brzuszku i...(z tego jestem najbardziej zadowolona) ma prosty kregoslup:-) a jeszcze nie dawno miala zakrzywiony no ale dzieki cwiczenia udalo sie:tak:

Do góry