reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Jejku ja nie wiem co ci ludzie maja czy to jest taka polska mentalnosc czy jak? Tu nie tylko o dzieci mi chodzi ale wiekszosc rodziny mojej i mojego M to by wciskala i nam kazda ilosc jedzenia jaka maja- "a bo wy tacy biedni chudzi pewnie glodni caly czas chodzicie" itd...A Majka tez co zajeczy to "pewnie glodna, masz malo pokarmu"...a z moich cycow to sie praktycznie non stop leje:dry: Tylko moja mama to jest inna-ale ona znowu przesadza w druga str- uwaza ze wszyscy sa otyli, ciagle tlyko slysze "jedz mniej, ale ty wygladasz po tej ciazy, strrasznie przytylas". Mojego M to wkurza ale ja sie przyzwyczailam:sorry2: A czy taka znow gruba jestem to ja nie wiem przed ciaza mialam rozmiar 36, teraz mam 38 zostalo m i 5kg wiecej niz mialam...Waze teraz 65 przy 173cm wiec ja uwazam ze tragedii nie ma ale moja matka to by najchetniej same szkielety ogladala sama sie cale zycie odchudza heh..:sorry2:

reklama
Truda - WOW :szok: 8kg!!! super!:-)

Jas ważył dziś 7300, ale w ubranku, bo już mi się go nie chciało rozbierać u lekarza do samego ważenia, jak nie musiałam. Także pewnie bez ubrania koło 7000.:tak:

Nie wiem jak Wy, ale dla mnie to jest trochę upokarzające jak ktoś mówi, że mam mało pokarmu, albo że mój pokarm jest za chudy/ za tłusty dla mojego dziecka, jakoś sprawia mi to przykrość :baffled:
uważam za nietaktowne takie komentarze...

gosia - to szczuplutka jesteś :-)
ja też mam 173cm, ale waże 73 kg (przed ciążą 68), noszę rozmiar 40, chciałabym dobić do rozmiaru 38, ale nie wiem czy mi się to uda....

Ostatnia edycja:
Dominika,a moze to byla tzw "trzydniówka"?Objawy pasuja-bo 2 dni wysokiej goraczki,trzeciego dnia wysypka a potem samo mija.Tyle ze Jas troche chyba za maly na takie cos aczkolwiek dziecko mojej kuzynki [przechodzilo to wlasnie jak bylo malutkie,ale nie pamietam ile dokladnie mialo miesiecy.

Fajnie że dzieciaczki tak wam ładnie na wadze przybierają :tak:aż zazdroszczę bo ja mam niejadka i ciężko nam do 6kg dobić :-(
a od wczoraj znów bunty przy jedzeniu ja się normalnie wykończę kiedy on będzie jadł jak inne dzieci on ledwo na jeden posiłek zjada 100ml a jak na jego wiek to stanowczo za mało żeby jeszcze jadł 100ml co 2 godz no to ok ale on je co 3 godz i to ja mu już wpycham bo on sam by się nie upomniał :-:)baffled: na dobe wychodzi jakieś 600ml ja juz załamałam ręce nie wiem co robić jak mu ten żołądeczek troszkę rozepchać :confused::sorry2:

juli czesto rwie sie do siadu ale dzis lezala mi na moim brzuchu na pleckach i...ogladalysmy tv.a ta z pozycji lezacej mi calkiem w pion usiadla i zlapala raczkami za lawe az maz krzyknal bo mysla ze mala walnie w kant lawy glowka:szok::-D

reklama
Sandra waży 5300 . Nie przybiera mało, ale patrząc na wagę Waszych dzieci mam wrażenie, że jest jakaś niedożywiona ;-)

Do góry