reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Jejku ja nie wiem co ci ludzie maja czy to jest taka polska mentalnosc czy jak? Tu nie tylko o dzieci mi chodzi ale wiekszosc rodziny mojej i mojego M to by wciskala i nam kazda ilosc jedzenia jaka maja- "a bo wy tacy biedni chudzi pewnie glodni caly czas chodzicie" itd...A Majka tez co zajeczy to "pewnie glodna, masz malo pokarmu"...a z moich cycow to sie praktycznie non stop leje:dry: Tylko moja mama to jest inna-ale ona znowu przesadza w druga str- uwaza ze wszyscy sa otyli, ciagle tlyko slysze "jedz mniej, ale ty wygladasz po tej ciazy, strrasznie przytylas". Mojego M to wkurza ale ja sie przyzwyczailam:sorry2: A czy taka znow gruba jestem to ja nie wiem przed ciaza mialam rozmiar 36, teraz mam 38 zostalo m i 5kg wiecej niz mialam...Waze teraz 65 przy 173cm wiec ja uwazam ze tragedii nie ma ale moja matka to by najchetniej same szkielety ogladala sama sie cale zycie odchudza heh..:sorry2:

reklama
Truda - WOW :szok: 8kg!!! super!:-)

Jas ważył dziś 7300, ale w ubranku, bo już mi się go nie chciało rozbierać u lekarza do samego ważenia, jak nie musiałam. Także pewnie bez ubrania koło 7000.:tak:

Nie wiem jak Wy, ale dla mnie to jest trochę upokarzające jak ktoś mówi, że mam mało pokarmu, albo że mój pokarm jest za chudy/ za tłusty dla mojego dziecka, jakoś sprawia mi to przykrość :baffled:
uważam za nietaktowne takie komentarze...

gosia - to szczuplutka jesteś :-)
ja też mam 173cm, ale waże 73 kg (przed ciążą 68), noszę rozmiar 40, chciałabym dobić do rozmiaru 38, ale nie wiem czy mi się to uda....

Ostatnia edycja:
Dominika,a moze to byla tzw "trzydniówka"?Objawy pasuja-bo 2 dni wysokiej goraczki,trzeciego dnia wysypka a potem samo mija.Tyle ze Jas troche chyba za maly na takie cos aczkolwiek dziecko mojej kuzynki [przechodzilo to wlasnie jak bylo malutkie,ale nie pamietam ile dokladnie mialo miesiecy.

Fajnie że dzieciaczki tak wam ładnie na wadze przybierają :tak:aż zazdroszczę bo ja mam niejadka i ciężko nam do 6kg dobić :-(
a od wczoraj znów bunty przy jedzeniu ja się normalnie wykończę kiedy on będzie jadł jak inne dzieci on ledwo na jeden posiłek zjada 100ml a jak na jego wiek to stanowczo za mało żeby jeszcze jadł 100ml co 2 godz no to ok ale on je co 3 godz i to ja mu już wpycham bo on sam by się nie upomniał :-:)baffled: na dobe wychodzi jakieś 600ml ja juz załamałam ręce nie wiem co robić jak mu ten żołądeczek troszkę rozepchać :confused::sorry2:

juli czesto rwie sie do siadu ale dzis lezala mi na moim brzuchu na pleckach i...ogladalysmy tv.a ta z pozycji lezacej mi calkiem w pion usiadla i zlapala raczkami za lawe az maz krzyknal bo mysla ze mala walnie w kant lawy glowka:szok::-D

reklama
Sandra waży 5300 . Nie przybiera mało, ale patrząc na wagę Waszych dzieci mam wrażenie, że jest jakaś niedożywiona ;-)

Do góry