reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

reklama
Miotlica- moja też głowki nie chciała podnoscić - jak ją układasz to ważne zebyś ją czymś zajeła - mi lekarka powiedziałą zeby kłaść ją na stole a samej być niżej bo wtedy łatwiej z nią kontakt nawiązać- i gugaj pokazuj zabawki - ja tak robiłam i teraz Juli sie normalnie dzwiga :)

Dziewczyny,
mam do Was takie pytanie, czy któras z Wasa moze problemy z ubieraniem malca po kąpieli? u mnie od jakiegos czasu jest straszny dym :(w momencie odłożenia na przewijak rozpoczyna sie wrzask).

oraz drugie pytanie, w jakiej temperaturze kąpiecie maluchy?

carolin - Jasiek też się strasznie darł jak go ubierałam po kąpieli. Teraz staram się mu albo wsadzić smoczka do buzi, albo go zagadać, zabawiać i jakoś jest OK, nie ma już aż takich problemów jak były wcześniej.

Jasiek akurat lubi bardzo gorące kąpiele - nawet do 40-42 st. :cool2:ale teraz staram się już mu zmniejszać temperaturę, bo jest coraz cieplej i kąpać go w akiej 38-40.
Wogóle w wannie wygląda prześmiesznie :-D ma taką profilowaną, ręce mu się opierają trochę szerej na takich wzniesieniach i m mówi, że brakuje mu tylko drinka z parasolką i wyglądałby jak na wakacjach nad morzem:-D:-D:-D jak ściągnę zdjęcia z aparatu to wstawię zdjęcie na zamkniętym
A teraz się wogóle zaczął chlapać w wodzie - nogami i rękami, także wychodzimy z kąpieli cali mokrzy :-)

Dziewczyny,
mam do Was takie pytanie, czy któras z Wasa moze problemy z ubieraniem malca po kąpieli? u mnie od jakiegos czasu jest straszny dym :(w momencie odłożenia na przewijak rozpoczyna sie wrzask).

oraz drugie pytanie, w jakiej temperaturze kąpiecie maluchy?
U mnie tez byl taki problem ale tylko przez jakis czas, teraz czasami tez zdaza sie placz przy ubieraniu (po kapieli) ale ja zauwazylam ze jak wychodze z pokoju (zrobic mleko) to ona sie uspokaja:tak: wiec ostatnio jak zaczyna plakac z byle powodu (widze kiedy ja cos boli a kiedy nie) to zostawiam ja na 2 minutki sama w pokoju ona sie uspokaja ja wracam i juz jest ok. Nie wiem co to ma byc moze patrzec na mnie nie moze:-D:-D:-D Oczywiscie sa dni ze ta metoda nie dziala..:no:
A kapie ja tak w 38-39st wczoraj np jak bylo tak goraco to w 37 st i raczej w takie upaly bede wlewac zimniejsza wode mala byla zadowolona:tak:

Dominika 42 st to nie za duzo dla takiego malucha?;-)

reklama
Wydawało mi się, że za dużo... ale jak miał kolki to wkładaliśmy go do cieplejszej żeby rozluźnić brzuszek i sie przyzwyczaił. nawet jak wyjmujemy go z wody to nie jest czerwony..
ale jak będa upały to tez na pewno będziemy go kąpać w chłodniejszej

Do góry