reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

ja sobie to tłumaczę tak, mój synuś mnie bardzo kocha i chce być cały czas ze mną :-D
dobre wytlumaczenie:-D:-D:-D

Moja mala chyba naprawde zabkuje...tyle ze cos czuje zanim wyjdzie ten pierwszy zabek to troche sie pomeczymy.. strasznie marudzi nie da sie jej niczym zabawic ani uspokoic a jak tylko posmaruje jej dziaselka zelem to momentalnie sie uspokaja:baffled:

reklama
O matko jakie tu pustki!Oj nie bedzie nikt za mna tesknil jak zaczne pracowac bo nie bedzie miał KTO tesknic-wyludnilo sie forum:-D:-p
Moja mala duzo bawi sie sama:cool2:Ale jak sie bawi ze mna to sie smieje w glos a jak sama to nie a wiec wygrywam w konkursie z zabawkami:tak:

Moja malutka przez pierwsze 2 miesiące praktycznie nie chciała się odessać od mnie. Następnie powoli udawało mi się malutką odkładać na leżaczek który w zestawie ma łuk z zabawkami. Niestety nie mogłam zejśc z oczu malutkiej, ponieważ kończyło się to płaczem. Miałam też matę edukacyjną, ale ona miała tylko 2 zabawki i malutka raczej nie była nimi zaciekawiona, wiec kupiłam Tiny Love tropikalną wyspę i mała jest zachwycona, za pierwszym razem leżała tam godzinę beze mnie i gadała z misiami itp. Teraz leży na macie pół godzinki sama a potem mnie "woła" i razem możemy posiedzieć jeszcze pół czasem i godzinę. Moim zdaniem dobra mata edukacyjna to dobrze zainwestowane pieniądze. Nowej nie kupiłam ponieważ kosztuje ponad 300 zł, kupiłam uzywaną. Mała jest zachwycona i ja też :)
Teraz też potrafi "siedzieć" w leżaczku z łukiem i nie zawsze jestem małej potrzebna. Owszem gadam z nią, ale staram się "nie wtrącać" jak rozmawia z zabawkami, aby nie uzależnić małej od siebie.

dziewzyny jak dbace o nos maluszka?? i jak wasze dzieci zachowują sie podczas ubierania zy mcia buzi??

Moja od jakiegoś czasu podczas ubierania po kąpieli strasznie krzyczy. Najbardziej się wkurza jak zakładam coś przez głowę, ale to chyba wszystkie dzieci tego nie lubią.
Jak myje buzię szczególnie policzki to mała się usmiecha, chyba, ze ma zły humor to wtedy płacze. Buzię myję delikatnie i powoli i zawsze coś tam gadam.

no właśnie moja nie lubi przez głowę. a ostatnio zauwazyłam, że jak myję buzię to strasznie się wygina...:baffled: i nie wiem, nie lubi tez fridy ale chyba za często jej używam bo wczesniej nie było kłopotu. powinnam codziennie jej z noska osdciągać czy tylko jak widzę że ma tam jakiegoś babola??

dziewzyny jak dbace o nos maluszka?? i jak wasze dzieci zachowują sie podczas ubierania zy mcia buzi??

Moja mala jest spokojna przy ubieraniu spodenek bodow bluzek skarpetek bucikow pampersa ale jak zakladam jej czapeczke albo kurteczke (za grubo jej juz) to daje do wiwatu:-D Ale wystarczy ze szybko podniose ja do pionu i sie uspokaja:tak:
Jak myje jej buzke to przekrece glowke raczej tego nie lubi ale nie placze;-)
Praktycznie codziennie pryskamy Sterimarem no i frida ale to tylko wtedy jak sa "gilki":-p
A wogole to mojej malej jak tylko ubierze sie czapeczke to od razu glodnieje:confused: nawet jezeli przed chwila zjadla to chce chociaz troche pociumkac :baffled:

A wogole to mojej malej jak tylko ubierze sie czapeczke to od razu glodnieje:confused: nawet jezeli przed chwila zjadla to chce chociaz troche pociumkac :baffled:

a to efekt stresu. widocznie nie lubi czapek - tudzież czegoś co się robi koło głowy i się denerwuje stąd chęć pociamkania - bo dzieci ssąc odreagowują stres. z resztą wszystko w ten sposób odreagowują...:tak:

no właśnie moja też reaguje na jedną warstwę za dużo - i już jej się nie podoba tak to ni jest źle. właśnie nie wiem co z tą fridą, codziennie, czy tylko czasami?????

reklama
mój mały ma alergie na czapeczki - krzyczy i wyzywa - czy to na spacer, czy po kąpieli
kąpać się lubi, uwielbia kremować buzie - zawsze się śmieję że liczy że zje krem.... łakomczuch
nosek fridom jak są gilki

Do góry