reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

ja wszystko jedno gdzie supełek zrobię - Jula tak kręci główką, żeby czapkę ściągnąć, że czasem boję się że się poddusi, więc nie wiążę, a jak zaśnie w wózku to potem uszko pieluchą przykrywam, bo zawsze na wierzchu wystawione ;-)

u mnie tak samo - chyba faktycznie nasze córy podobne sa do siebie:):-) i też przykrywam pieluszką.
przeszliśmy na rozmiar 3 pieluszek - ale raczej za wcześnie (te pieluchy były w domu - na wszelki wypadek bo 2 się skończyły). od dwóch dni zastanawiam się dlaczego mała ma bez przerwy mokra piżamkę - bokiem wylatuje. jeszcze pielucha jest za duża...:-p

acha i witaminy. dziewczyny które używają cebion multi - uwaga bo po nich może nboleć brzusio. ja nie mogłam dojść po czym u nas takie bóle - raz odstawiłam witaminy na 4 dni i było ok. potem znów były witaminy i były bóle - nie duże, ale bolesne bąki i ogólny dykomfort. dzisiaj też nie podałam - i dziecko jak anioł:sorry2: pytałam pediatry mogą te krople wywoływać bóle. w środe pójdę niech mi zmieni na inne albo niech da samą d3 bo nie chcę już tych multi jak ma po nich brzusio boleć to ja dziękuję

reklama
Moje malenstwo-ucaluj Amelke ode mnie-pieknie!I caly czas lukala na zabawke wiec to jest TEN przewrot o jaki chodzilo mojej neurolog:tak:ja uwielbiam filmiki i fotki:tak:

Ja pieluchy 3 zakladam juz dobre 2 tygodnie:tak:

A co do wiazan to juz wogole nie ma mowy... ja ostatnio zakladam jej chuste i kapturek:-p 5 sekund i po wszystkim;-)

A po kapieli juz dawno jej nie zakladam bo tylko jeden wielki ryk byl:dry:

Tak w skrocie;-)
czapeczki-mala nie przepada za czapkami,wiazane to raczej odapadaja bo sie drze i kreci glowka.Jednak po kapieli zakladam jej taka cieniutka (spada jej sama po 10 min bo to jest taka "mycka":-D) jak rowniez na spacerek jesli jest chlodniej.Jesli jest cieplo zakladam jej opaske na glowke.Chuste tez mam ale pokreci kilka razy glowka i spada jej-to samo z kapelusikami,dlatego opaska najelpsza dla nas.
cebion multi-juz nie daje,dostawala jakies 3 tyg jak bylismy z mezem podziebieni lub mala miala katarek
katarek-frida lezy w szufladzie i czeka do uzycia.Uzylam jej raz,a w koncu gilka wyciagnelam zwykla gruszka do nosa.Frida u nas poki cos ie nie sprawdza,moze za to byc dobra na odciaganie wiekszego kataru.
podczas ubierania-dziewczyna zzwyczaj sie do mnie usmiecha lub do zabawek obok,jak kremuje jej buzie to zawsze sie smieje a bluzeczek przez glowke i bodziakow przez glowke nie lubi:no:

chyba wszystko?:-D

aaa-pieluchy 3 to juz nie pamietam od kiedy mamy!:)

ooo-jeszcze jedno.Czy wasze dzieci tez lubia...pieluszki tetrowe?Juz nie tyle ssac bo to norma ze biora do buzi wszystko ale Julita lubi sie przytulac do pieluch-kladzie sobie na glowke pieluszke i zasypia...mam nadzieje ze sie nie udusi w niej.

Justyna-nie martw sie na zapas.Ja tez sie troche martwie tymi rozlatanymi raczkami Julity,dobrze ze jestemy pod kontrola lekarza i tyle.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
heheh jestem z niej taka dumna bo dopiero jakos 3 dni temu zaczela przewracac sie z brzuszka na plecki dlatego ten przewrot nie jest jeszcze taki rewelacyjny tymbardziej ze ona taka wygieta do tylu w luk i jak sie przewraca to az strach:szok:
Sara ucaluje ale jutro teraz smacznie spi:-D

a my mamy od wczoraj kryzys laktacyjny, dałam jej dzisiaj butle:((((( PIERWSZY RAZ wypiła 60ml. i poszła spac..... teraz ją jeszcze raz przyłożę i zobaczymy jak będzie jutro ale butli napewno już nie dostanie chocbym sie miala zesr...!!!!! niech wisi cały dzień ale nie popuszczę dzisiaj dała spokój bo mieliśmy gościa i ogólnie marudna była

nie poddawaj się Laila. kryzys minie szybko i zaraz zapomnisz:tak: a zacięcie do butli masz dobre. ma nam pomóc - a boimy się jak ognia.... ja tak mam i widzę że ty też. tzn strach to może złe słowo - ale pasuje mi tu

u nas czapki poszły w kąt Ali jest za gorąco-włosy, zakładamy jej opaski, uwielbia się przebierać i rozbierać ja przed wyjściem czasem jej 3 razy zmieniam body na inne a ona się cieszy-będę mieć chyba małą strojnisie:))

reklama
My używamy zwykłą wit. C- cevikap dokładnie i nic się nie dzieje.
Pieluszki nadal 2, bo to przecież kruszyna:-)
Przy czapkach nie protestuje, ale jak jest ciepło i nie ma wiatru to zakładam jej opaski, bo ma sporą czuprynkę i się poci i tak jak niunia Laili, uwielbia się przebierać- ale nie po kąpieli, wtedy jest płacz, że z wanienki wyciągnięta.

oooo mój ranny ptaszek właśnie zasnął na macie- słodziak!

Do góry