reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Ja odstawiam kleik kukurydziany bo cyba przegielam.Wedlug ostatnich pomiarow Juli wazyla jakies 6800g w ubraniu.Wchodze z nia dzis na wage (3 razy) i sama,odejmuje na kalkulatorze zeby nie bylo ze sie pomylilam,patrze a ona wazy 7,5kg!:szok:Powiem wam ze pulpeciki sa sliczne ale np maz juz od kilku dni podpytuje mnie czy jej nie przekarmian bo on ama takie grube udka ze szok.A z niewiedzy kleiku walilam 2-3 lyzki stolowe CZUBATE az to mleko bylo geste z tym kleikiem a pila na 180 ml wody wiec z mlekiem i kliekiem wychodzilo tego 230 ml.

PS.jeszcze dzis podjade do przychodni ja zwazyc czy tam jutro,bo az mam mysli ze ta waga sciemnia.Bo czy mozna przytyc 700g w tydzien juz po 3 mies?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Caro no to najlepszego dla Dominika:tak::tak::tak:

Moja Zuzia nie wyciąga jeszcze rączek po zabawkę ale jak złapie ( pewnie nieświadmie ) takie wiszące np przy wózku czy lezaczku to się podciąga strasznie mocnio, wczoraj to prawie usiadła w leżaczku a jak jej się to podobał cieszyła sie strasznie:-D:-D:-Dto troche za wczesnie ale ona chciałaby już siedzieć taka ciekawska świata z niej baba:-D:-D:-D

Sara wow ale niezły z Juli pulpecik, ale ja ci zazdroszcze bo moja to chuda zanyra:tak:i wypatruje jakiejś małej faudki a tu nic , są taki małe ale to mnie nie satysfakcjonuje lubie takie dzieci pulchniutkie a moja Zuźka 5500 waży i wcale nie garnie się do przybrania na wadze 700 gr przytyła przez 6 tyg my ubranka 62 nosimy i kilka mam jeszcze 56 więc słabo z tym

Eve masz racje ona sama się tak wygina, jedne przecież wcześnie siadaja inne póżniej to samo z raczkowaniem i chodzeniem widocznie siłaczka z niej :tak::tak::tak:

Ale wiesz gosia,ja ja lubilam jak wazyla tak 5,5 kg-miala wtedy takie duze oczy a teraz znikaja w tych pyzatych policzkach.Jak to moj maz mowi "niedlugo policzki zamkna jej oczy i zaslonia pole widzenia":-D
To moze ty sprobuj z tym kleikiem kukurydzianym?Tylko az tyle co ja nie syp chyba.

Amelka wazy 6085g, dl. 60cm, obw.gl.39,7cm (przy ur. 2620g, 47cm, 31cm)
Ubranka nosi na 62;-)
Dzisiaj pediatra pochwalil ja ze jest silna i juz bardzo ladnie podnosi glowke:-) (ale sie ciesze:happy2:) Powiedzial tez ze bardzo ladnie sie rozwija, rosnie i przybiera na wadze:tak: Pytalam tez o ciemiaczko i mowi ze jest juz dosc male i jak najbardziej wszystko jest wporzadku:tak:

Sara chyba jednak 3 razy dziennie po 3 czubate lyzeczki to jest za duzo:-p Pulpecika masz nie zlego;-) Poprostu podawaj tylko raz dziennie i napewno wszystko bedzie ok:-) Nie przejmuj sie;-)

Sara a może Juli nie oddala w formie kupki tego kleiku i dlatego tyle waży?:baffled: hmm niemozliwe aby przybrała tyle:-D
Ja na razie dalej "pasę" go na swoim mleku tylko bo po co ma wiecej przybierać:-D juz mu wystarczy:-D

Przypomniało mi sie że Oliwier ma obwód główki 42 cm:-) duży nam chłopak rośnie:-)
wysoki i zbudowany:-)
Nam o dziwo jakos te fałdki i pyzy na buzi sie chowają bo reszta ciałka urosła i chłopaczek na wzrost wyrasta:tak:

A co do przewracania się to mamy juz opanowanie trzymanie glówki i przewracanie się z brzuszka na plecki i z plecków na brzuszek:tak:

reklama
i na to usg ciemiączkowe udało mi się umówic prywatnie na piątek 19.06 więc nie będę czekać 2 tyg bo spać nie mogę i ciagle o tym myśle... ja to panikara jestem...:angry::angry::angry:
a i pytanie z jakiego miejsca jest pobierana krew u takiego maluszka????????????
bo pierwszy raz będę robiła morfologie Zuzi

Do góry