reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Ja nie kumam o co chodzi z tymi "zachodzącymi słońcami"...że co??? że źrenica nie jest równo w środku teczówki???....

reklama
Caro81- oczywiście, że tak :-) na www.edziecko.pl jest kalendarz rozwojowy dziecka i tam właśnie o tym przeczytałam, ze dzidzia będzie produkować więcej śliny i może wystąpić kaszelek :tak:

Justyna!!!! to była prywatna wizyta?????:szok::szok::szok: no nie, ze mną taki numer by nie przeszedł, nie zaplaciłabym Małpiszonowi!!!!:crazy:

madzik_- sama nie wiem, masowa produkcja śliny, rączki wiecznie w buzi i ryk co jakiś czas z niewiadomego powodu...pewnie zęby, bo brzuszek napewno nie-sprawdzałam, bąki sadzi jak stary chłop, i kupa bardzo regularna :-)

Jula też już wyciąga rączki do zabawek, a ostatnio wykręca główkę leżąc w łóżeczku, bo zauważyła misia na ochraniaczu ;-) normalnie koniecznie musi na niego patrzeć, tak się wije i kręci aż się wykręci odpowiednio

a ja się robi wielokrotne cytowanie?? tak zeby cytowac z jednego posta potem z innego??
Justyna, klikasz na ten znaczek "+ , on się wtedy podświetli na czerwono i zmieni na "-, i jak już poklikasz wszystkie posty, na które chcesz odpowiadać to kliknij "odpowiedz" to co jest na końcu pod ostatnim postem z lewej strony... i już :tak:

Dziewczyny dzięki za odpowiedz z tą ślinką, bo już się martwiłam, dobrze, że Was mam.:tak::tak::tak: W piątek mamy wizytę u lekarza i być może szczepienie, więc lekarka i tak Dominika zbada, ale nie wiedziałam, czy mam prędzej lecieć do lekarza.

Mój Synek skończył dzisiaj 3 miesiące:)

Jeśli chodzi o rozmiary to Ada nosi przeważnie 68 ale czasami jeszcze 62 jest dobre. Ostatnio jak dostałam ubranka od znajomej myśłałam, że muszą trochę poczekać, bo mi się jakieś takie duże wydawały, a tu ubieram i są jak w sam raz :-)

Jeśli chodzi o Dominika, to na brzuszku, jak już poleży, to ładnie trzyma główkę i ją podnosi. Jak leży na brzuszku i pociągam go za rączki, to główkę ładnie prosto trzyma.:tak:
Jak leży na boczku, to po wielkich trudach obróci się na brzuszek, ale z plecków na boczek nie:-(
W piątek idziemy do lekarza i mam nadzieję, że powie, że z bioderkami wszystko ok. i nie musimy nosić więcej podwójnych pampersów, bo przez to jego ruchy są ograniczone. Właściwie, to jak mieliśmy ostatnio USG bioderek, to było dobrze, ale pani lekarka uznała, że nie zaszkodzi mu podwójne pampersowanie, a to jest zalecane dla dzieci, które były pośladkowo ułozone.

Jeśli chodzi o rozmiary Dominika, to polskie ciuszki nosi już od paru dni 68, a w niemieckie 62 jeszcze się spokojnie mieści-rozmiar, rozmiarowi nie równy

reklama
Ada też wyciąga rączki do zabawek, ostatnio nawet jak lezała w wózeczku to złapała taką pszczółkę na pałaku w obie raczki i się podniosła troszkę by wziąć ją do buzi. Lada chwila i lezenie w gondoli stanie się niemożliwe :tak:

Do góry