reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Ja odciagam codziennie 2 "porcje" po 125ml i zmarazam. Poki co mam w zamrazarce 7woreczkow-jak wychoze na uczelnie to maz karmi normalnie z butelki(uzywamy tomme tipee) i jak naerazie nie ma zadnych problemow. Mloda zjada zazwyczaj raz-gora 2 dzienie z butli moje mleko i nie zauwazylam zeby ją wolala. Wczoraj jej dalam w koncu pierwszy raz kaszke kukurydziana z moim mlekiem tak jak lekarka zalecila i bardzo jej smakowalo-tyle ze rano pól przescieradelka miala zólte od ulewania tym:-D ale zadowolona jak nie wiem:-)
Viola, ja tak w sumie odbijam na niby-chwile ją potrzymam ale to w sumie bardziej dla picu. W nocy nie ulewa w ogole-pomijajac tą ostatnia;-) a w dzien ile bym jej nie trzymala to i tak zawsze cala zheftana jest i ja tez zreszta. Czasem tez sobie odbije i połknie z powrtoem-bardzo to lubi bo od razu sie usmiecha:-D

reklama
Szymek ma tą żyrafę taką ukochaną jak moja Nika ma owieczkę Matyldę - ma ją od kiedy skończyła 5 miesięcy, śpi z nią, jak jedziemy samochodem to się razem w pasy zapinają, nawet czasem na spacer ją zabiera ;-) nie ruszamy się bez niej z domu

moje malenstwo - wychodza ci te chwyty zawitkowskiego? bo u mni to jakas porazka, nic mi nie wychodzi :-(najgorsze jest podnoszenie i odkladanie , czuje , ze zle to robie :-:)-:)-( tadek mi sie dzis tak rozryczal przez to jak nigdy. on sie prezy i wygina jask tu go sobie ulozyc na rece, w dodatku jest strasznie dlugi. mi juz kregoslp wysiada, sama mam dyskopatie i po prostu nie jestem w stanie tak dlugo wtrzymac w takich zgeitych pozycjach. dola mam przez to okropnego , wlasnym dzieckiem nie umiem sie dobrze zajac:-:)-:)-(az sie rozryczalam, bo moze mu sama te asymetrie zafundowalam przrz zla pielegnacje:-:)-:)-(i jeszcze teraz nic mi noe wychodzi, porazka.:-(

a dzis pierwszy raz tego probowalas??
nie przejmuj sie ja tez mam z tym problem bo Amelka strasznie sie wierci i wygina no i wazy juz swoje jest obrzerniejsza niz ta kruszynka na zdjeciach;-)
Ja od poczatku tak nie robilam dopiero od jakis 2 tygodni ale ja robie to troche inaczej (rehab. powiedziala ze mozna latwiej) czyli normalnie lapiesz jedna reka pod glowke(od tylu)a wlasciwie pod pache podtrzyujac palcami glowke a druga pod pupe(od strony brzusia) albo odwrotnie zalezy jak ci wygodniej i jak mala lezy poprostu aby byla podnoszona bokiem :tak: Nasze maluchy sa juz sztywniejsze wiec nie trzeba tak sie cackac jak jest tam napisane.. chyba ze komus to super extra wychodzi to inna sprawa ale ja tez mam z tym problem(z tym- z podnoszeniem jak na rys.:-p)

A ty chodzisz na cwiczenia??

I pamietaj ze jak nosisz go przodem do swiata to podtrzymuj pupcie (tak jakby na krzeselku siedzial)- to jest podobno bardzo wazne;-)
A jak mu wychodzi trzymanie glowki jak lezy na brzuszku??? Bo moja podnosi bardzo wysoko wrecz za bardzo ja odgina do tylu ale jak juz polozy ja zeby odpoczac to ma problem zeby znowu ja podniesc..:baffled:

I nie obwiniaj sie to napewno nie Twoja wina.. rozmawialam z dziewczyna ktorej synek mial identycznie wszystko tak jak moja, a od poczatku stosowala sie do zalecen tego Zawitkowskiego

Ostatnia edycja:
W nocy to w ogóle nie noszę Małej do odbicia bo by się rozbudziła. A w dzień różnie bywa. W szpitalu położna mówiła, że jak się dziecku po 10 min nie odbije to żeby dać spokój. A Małgosia to najczęściej odbija po pół godzinie od jedzenia, i to nawet na leżąco.

Filmiki super a dzieciaczki rewelacja :-)Szymek mnie powalił no tak napastować biednego pluszaka haha
Moja Martynka wczoraj zaczęła próbować łapać zabawki smiesznie to wygląda bo te ręce takie jeszcze niesprawne a ona trzyma je tak wysoko i nie zawsze wceluje w zabawkę i tak w powietrzu cos łapie no smiechu kupa :-D

a nie macie czasem wrażenia że jak karmicie na leżąco to mniej wam leci mleka? jak główka jest na równi z piersią?
Jak karmie na rogalu to mam wrażenie ze mu wiecej leci bo lepiej z piersi spływa:szok:
Ja nauczyłam się tak na siedząco z rogalem (pozycja spod pachy) bo miałam płaskie brodawki i na leżąco Oli nie mógł złapać:baffled: teraz Oli sobie je wyciągnął trochę więc udaje się już ina leżąco:-) choć często mu wypada:eek:

a co do odbijania to naszemu się w 2-3 minuty odbija, a jak nie chce się odbić to poklepuje go po pleckach, albo nachylam sie z nim kilka razy do przodu i spowrotem do pionu, wtedy lepiej powietrze przenosi sie na góre i w końcu mu sie odbija..
My pilnowaliśmy bardzo odbijania bo Oliwier się często krztusił i masakrycznie ulewał:-(Zreszta do tej pory sie krztusi (ulewanie minęło, tylko jak sie przejje to uleje) mimo wszystko ale mniej niż jak mu się nie odbije:tak:
w nocy odbijanie trwa dłuzej, lekko sie czasem wybudzi ale odłozony do łózeczka idzie dalej w kimono:cool2:

Ostatnia edycja:
ja sie rowniez dopisuje do mam karniacych piersia "inaczej";-)mlody jest ba butli,ale dostaje tylko moj pokarm.odciagam juz "tylko" 6 razy na dobe, jak na razie starcza.niedlugo bede chciala zmniejszyc ilosc odciagan do 5 , a potemn do 4, ni wiem,jak dlugo jeszcze tak pociagne.

moonik, wieeelkie gratulacje dla Ciebie. Masz duzo checi i siły naprawde. Ja czasami juz sie buntuje ze nie daje rady a tylko 2razy odciagam. Gdyby nie kwestia ekonomiczna-moje mleko jest darmowe, to bym dawno nie odciagla tylko kupowala modyfikowane mleko dla malej wtedy kiedy mnie nie ma

Ewelcia ostatnio tak chcialam zeby Amelka zasmiala sie glosno jak Twoj Szymek i sie doczekalam:tak: Dzisiaj kiedy sie z nia bawilam (narzucalam na nia pieluche i sciagalam) to tak sie chichrala ze szok:-D chyba z 5 minut zdazylam koncowke tego smiechu nagrac na kamere ale ja nie umiem zgrywac tych filmikow niestety i nawet nie wiem czy czasem nie jest potzrebny do tego jakis program czy cos:eek:

Ale jestem dumna !!:-) Smiala sie w glos hehh i to jak glosno:tak:;-)
Jeszcze pozniej ja meczylam z tym ale rozdawala tylko szerokie usmiechy.. moze jutro bedzie powtorka:-p

reklama
dziewczyny filmiki rewelacja ;-)Sara- Juli nieźle popiskuje
ewelcia Szymuś to bandyta tak biedną żyrafke atakować :-D;-)
Madzik twój Oliwierek ładnie chwyta zabaweczki :tak:
Nik-a dobrze że Lenka przybrała na wadze:-) ja ide w piątek mam nadzieję że Alanek też przybrał bo mamy problem z jedzeniem :-(
Moje Maleństwo fajnie że Amelka się śmieje już w głos mojemu się zdarza ale to tak ze dwa razy na dzień ale za to rozdaje śliczne szerokie uśmiechy :tak::-D

Do góry