reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Julitka super śpiewa - mija Jula tak samo, leży i marudzi, nuci, popiskuje.. ale bardziej do rączek niż do zabawek, chociaż na zabawki się patrzy
Szymek walczy jak mały zapaśnik ;-) Jula tak czasami na moje palce się rzuca, normalnie zagryza dziąsełka, zaciska z całej siły i tak przygryza, jakby ją swędziało bardzo czy co...

reklama
Moje maleństwo- fajna, fajna praca tylko bardzo kiepsko płatna, no chyba,że się dorabia prywatnie. Ja z takimi maleństwami nie pracowałam, ale już z 3-latkami tak, mówie Ci czasami to ubaw po pachy, bo wsztsko kablowały co się w domu dzieje :-D kiedyś taki 3 latek powiedział mi, że jestem piękna i mam BRYLANTOWE OCZY!!!! myślalam ze padnę, nawet moj mąż mi takich komplementów nie prawił :-) a ile było propozycji małżeństw hohohohoho :)

najmłodsza moja pacjentaka miała 13 miesięcy

Co do regularnosci zasypiania/karmienia itp.to Juli od malego byla "ustawiana" w ciagu dnia tak,by wszystko szlo po kolei i w regularnych odstepach czasu np.karmienie co 3h-teraz co 4h),kaldzenie spac 19.30 itp.I ona sie do tego dostosowala bardzo ladnie-bez zadnych ksiazek i porad z madrych ksiazek-po prostu wykorzystalismy intuicje rodzicielska:tak:No i rzecz jasna na wieczor jak ja kladziemy do lozeczka to nic nie gadamy.Jedyne co to gra karuzelka i poglaszcze ja po czolku i policzku-zasypia max w 20 min CODZIENNIE.Natomiast pory spacerow mamy absolutnie rozne-zalezy chocby od zmian pracy meza,od pogody,od czasu-i wogole rozne pory spacerow nie psuja organizacji dnia wyzej opisanej:tak:
ATsonia-masz bardzo pozyteczny zawod.Zawsze bylam zdania ze najfajniejsze zawody to sa te "zyciowe" wlasnie np.lekarz (moj tata), malarz (moj wujek),fizjoterapeuci,masazysci,fryzjerzy,kosmetyczki,dietetyk,elektryk,mechanik-dlugo by gadac bo tych zawodow sporo jest.Ja jestem ksiegowa (jak z koziej d*** traba:-D) i moge se co najwyzej PIT rozliczyc:sorry::-D

buhaaahhaaa:-D Ewelcia on się rzuca na tą zyrafę i ja napastuje:-D buhaaahaaa :-D
Oboje z mężem tak sie wczoraj usmialismy ze szok:szok::-D

Sara może Juli zostanie śpiewaczka operową:-D?? piękne Arie:-)

Dziewczyny, jak wiele z Was, też karmię na leżąco. Dziecko to lubi, ja też - zwłaszcza nocą. Mam pytanie.Zawsze odbijacie dzieci po karmieniu? Ja nie :/ Pewnie to źle, ale młoda leży sobie na poduszce klinie i przestało jej się właściwie ulewać, a w nocy wymiękam z odbijaniem po jakichś 5 min.......

moje malenstwo - wychodza ci te chwyty zawitkowskiego? bo u mni to jakas porazka, nic mi nie wychodzi :-(najgorsze jest podnoszenie i odkladanie , czuje , ze zle to robie :-:)-:)-( tadek mi sie dzis tak rozryczal przez to jak nigdy. on sie prezy i wygina jask tu go sobie ulozyc na rece, w dodatku jest strasznie dlugi. mi juz kregoslp wysiada, sama mam dyskopatie i po prostu nie jestem w stanie tak dlugo wtrzymac w takich zgeitych pozycjach. dola mam przez to okropnego , wlasnym dzieckiem nie umiem sie dobrze zajac:-:)-:)-(az sie rozryczalam, bo moze mu sama te asymetrie zafundowalam przrz zla pielegnacje:-:)-:)-(i jeszcze teraz nic mi noe wychodzi, porazka.:-(

ATsonia moja mama jest też fizjoterapeutą :-) i zgadzam się, że płace w tym zawodzie są conajmniej śmieszne- no chyba że załapiesz się do jakiegoś prywatnego ośrodka to może jest inaczej.
Lenka też już w miarę regularnie je i śpi, z tym że od dwóch nocy budzi się 2 razy do jedzenia, a przed snem więcej niż 130ml nie wciśnie, więc znów wstajemy częściej:-)

Właśnie wróciłyśmy ze szczepienia, płacz był ale do zniesienia:-)
Mam nowe wymiary Lenki:
waga 5150g
dł 60cm
główka 39,5cm
klatka z piersiami:-) 38,5cm
Cieszę się, że wkońcu przybrała:tak:

reklama
Ewelcia ale ten Szymus jest boski!!!Napastuje ta zyrafe,nie ma co,normalnie sie na nia rzuca:-DA co to jest ten dzwiek w tle?Bo mnie sie to skojarzylo jak uderzanie w bebenek zeby nadac "buszmenskich" odglosow do buszmenskiej walki z zyrafa:tak:No,o ile zyrafy zyja w buszu:-D
My nie mamy kamery tylko apart z kamera i jak przyblizam to tak slychac:baffled:

Szymek czasami lezy na boku i gada d zyrafy eeee egiiii,aguuu,agiii,łeee,leee,grrrrr i nie pamietam co jeszcze ale ogolnie smieszny jest.
Jak idziemy na spacer to on przytula zyrafke,w samochodzie tez,zebysmy jej tylko nie zapomnieli do PL:eek:

Nika fajnie ze Lenka przytyla :))

Ostatnia edycja:
Do góry