reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

reklama
Hej dziewczynki:-)
Mala cos sie przestawila z nocnym jedzeniem:eek: Zawsze po kapieli kolo 20 zjadla i budzila sie dopiero o 4 a ostatnio kolo 11-12 i 3-4:baffled: A bylo juz tak dobrze..
Z kupami to u nas tak ze kiedys robila codziennie pozniej jak miala te straszne bole brzuszka co 2 dni.. po odlozeniu kropelek (kilka dni temu) znowu byly codziennie a wczoraj nie zrobila (dzis jeszcze tez nie..) i cos czuje ze znowu bedzie o 2 dni:-(> mi sie wydaje ze jak Amelka robi jednak codziennie to jest spokojniejsza :tak:

ATsonia widzialam zdjecia malego na zamknietym i mam pytanie czy Szymek czesto wigina sie w taki banan? i czy odchyla glowke do tylu?

Madzi_ super ze ortopeda stwierdzil u Oliwierka poprawe:tak::-p

Miotlica Justyna to nie ma nad czym sie zastanawiac tylko cieszyc sie ze kropelki Waszym maluszkom tak szybo pomagaja;-):tak:

u nas mała nie robiła kupy 9 dni jak w końcu zrobiła to nie nadazalam z wycieraniem pupy.....-jedna w pampersie kolejna na przewijaku i jak już się wydawało że to koniec bo kupy było jak od krowy pocisnęła jeszcze jedną:-D potem kolejnego dnia była znowu....

My mamy wesele 20-stego. Mam w zamrażalniku 1 butelkę, ale powoli ściągam dalej. Chyba mi się laktacja unormowała, bo też mi jest ciężko ściągnąć cokolwiek.

Ja na początku miałam tak samo - gdzieś do 4-5 doby mały był prawie 24h na cycku (jakoś wtedy z laktatorem mi nie szło - tylko się dołowałam że nic nie leci), w nocy karmiony był butelką, bo już zaczynał płakać z głodu.

Moje maleństwo- nie, akurat na tym zdjęciu wyginał sie do psa a poza tym pchał pięści do buzi, owszem czasami tak sie układa, ale sam potrafi wrócic do normalnyj pozycji, śpi też normalnie więc nie uważam, żeby był to powód do niepokoju, a Twoja córa też tak się układa?

Miotlica gratuluje nie wlaczenia suszarki:tak:.
Justyna Madzisk ma racje ze dziecko cyckowe moze robic rzadziej kupe bo trawi caly pokarm i nie musisz sie martwic;-).
ATsonia nie musisz sie stresowac jak Szymek zrobi tylko jedna kupe dziennie:no:moj przewaznie robil co 2di czasami co 3 i nie skarzyl sie na bole brzuszka.
Teraz od kad podaje mu mleko z kleikiem kukurydzianym na noc i jakas zupke po poludniu to kupe robi codziennie a czasami zdarzy mu sie 2 ale male i juz nie papkowate tylko troszke twardsze,ale przy robieniu kupy nie meczy sie.
Raz mu chcialam pomoc terometrem ale nie bardzo wiedzialam jak to zrobic,wlozylam i wyjelam,a nastepnego dnia dopiero wyczytalam ze trzeba poruszac,no ale juz pozniej nie probowalam bo kupa sie pojawila
Laila ale mialas sprzatania:-D
Moje malenstwo takie dzidzie jeszcze nie raz moga sie przestawic.
U mnie Szymon jadal ostatnio o 5-5:30-6 potem 9, 13(zupka i mleko),15,18,troszke przed 20 i 0 21.
W poniedzialek bylo tak rano o 5:30,9, 14(zupka)15 mleko,18:30,21.
Wczoraj 5,10,14(zupka)15mleko,18:30,21.
Ciekawe jak dzis bedzie.
A wczoraj maly zjadl 550ml mleka a o 21 wciagnal 180ml mleka z kleikiem:szok:w szoku bylam a o 1 w nocy znow sie obudzil i zjadl 60ml(juz nie pamietam kiedy on sie tak budzil)ostatnio pobutke mialam 5-5:30 czasami 6 a nawet 6:30 a dzis o 1 potem o 6 ale juz zjadl tylko 30ml i kimal do 7:40:tak:

Moje maleństwo- nie, akurat na tym zdjęciu wyginał sie do psa a poza tym pchał pięści do buzi, owszem czasami tak sie układa, ale sam potrafi wrócic do normalnyj pozycji, śpi też normalnie więc nie uważam, żeby był to powód do niepokoju, a Twoja córa też tak się układa?

No wlasnie moja tak sie wygina i ma asymetrie:-( Pytam bo wiesz zawsze lepiej zapytac sie lekaza zeby to sprawdzil bo pozniej moga byc problemy. Fizjoterapeutka mowila mi ze czym szybciej zacznie sie cwiczyc tym szybciej mozna to "wyleczyc"
Amelka ma przekrzywiony troszke kregoslup i czesto wygina glowe do tylu poniewaz ma silne miesnie szyi tylne a slabe przednie..
No i tez potrafii wrocic do pozycji na wprost ale ja staram sie jak tylko zobacze ja "wygieta" od razu ja prostowac:tak:

Oczywiscie nie uwazam ze Twoj Szymek to ma tylko jak juz pisalam wczesnie warto zapytac o to lekarza:tak:
I przepraszam jezeli Cie zaniepokoilam:zawstydzona/y:

Dziewczyny a ja się nie meczę z laktatorem, jak wychodzę to Mała dostaje butelkę. A jak byłam na weselu (miałam blisko i byłam tylko do 21) to podjechałam żeby Małą nakarmić.Swoją drogą ciekawe ile ściągnęła bym laktatorem.

miotlica- gratulacje. Ja nadal nie wiem co się dzieje z moją Adą. Nie wiem czy to ma wpływ ale problemy zaczęły się po tym szczepieniu. wczoraj znów stoczyła walkę, nie chciała zasnąć. To co zawsze zajmowało nam góra pół godzimy teraz trwa prawie 2 :szok: Już sama nie wiem co jest :baffled:

reklama
Mnie wszyscy straszą (znajome, które tak zrobiły) abym nie dokarmiała modyfikowanym (wesele bo tylko wtedy u mnie jest konieczność) bo inaczej młody poczuje smak innego mleka, łatwość picia z butelki i nie będzie chcial do cyca wrócic.:baffled: Widze jednak na forum że dziewczyny dokarmiają butlą i jest Ok :tak:
Jak byliśmy na weselu to też młody dostał butlę z Bebiko i było OK, bo laktatorem sciagnac nie mogłam:eek: hehe to dziwne no nie?Dziecko sciąga napewno dużo (moje ze 200 ml) aby się najeść a laktator już nie ciągnie:tak:
Podobno jak większe dzieci są 4-5 miesiecy to robi to różnice w smaku pokarmu,:-( ale jak jest to nie mam pojecia:-) na razie nie próbuje bo nie mam potrzeby i chce karmic cycem.

Do góry